yoğun kar yağışı yurdun x kesiminde etkili olacak   

adana çık aradan

1. malesef bu x kesiminin içine izmir girmiyor dedirten haber.
    (dragonfly, 23.01.2006 13:27)
  2. meteorolojinin pek güvenilmemesi gereken beyanatı.
    bir anımla düşüncemi mesnetlemek isterim:
    sene 19xx'ti. ertesi sabahki bir x dersinin final sınavına hiç çalışmamış olan ben, paşa paşa ense yapmaktaydım. çünkü hem televizyondan, hem de okulda meteoroloji mühendisliği okuyan arkadaşlardan aldığım bilgiye göre, gece saat 2'de yoğun bir kar yağışı başlayacak, en geç sabah 6'da bütün istanbul'u kar, boran, fırtına alıp götürecekti.
    yine de "ne olur ne olmaz" diyerek, gece saat 12'de birkaç soru tipi ezberlemeye başladım. saat 2'de pırıl pırıl olan gökyüzünü görünce çalışmalarımı sıklaştırdım.
    saat 4 gibi hakikaten beklenen kısmen oldu; kar yağışı başladı. ben mutlu bir tavırla "tamamdır; sınavlar iptal" diyerek çalışmayı bıraktım.
    yarım saat süren kar durdu. sabah ben tıpış tıpış final sınavına gittim. 9'da başlayan sınav, benim için 5 dakikada sona erdi. yine de kâğıdımı almadılar; 9:30'a kadar sınıfta tuttular.
    o gün saat 10 gibi yoğun kar yağışı oldu. öğleden sonraki final sınavları iptal edildi.
    ben de o dersten kaldım; dersi tıpış tıpış alttan aldım.

kısacası, o gün bugündür meteorolojinin bu tür beyanatlarına hiç güvenmem. siz de güvenmeyin.
    (eksiksizuyum, 23.01.2006 13:38)
  3. özellikle kışa girerken "aralık ayı" (genel konuşuyorum, ocak ortası istanbul hâlâ kışa girmedi bence) yurdun doğu kesmini etkisi altına alan kar yağışı şeklinde kullanılır. köy yolları kapanır, okullar 3 gün tatil olur, çığ düşer, elektrik kesilir.

batıyı etkisi altına alamaz, sadece hayatı durdurur. iki dene düşen kar ile yer yerinden oynar.
    hapisten yeni çıkıp 15 yıldır karı görmemiş adam ifadesiyle izlenir beyaz taneler.
    (venom, 18.01.2007 21:49)
  4. o x'in artık istanbul olmasını istediğim hadise.
    (pattiz, 18.01.2007 21:53)
  5. (bkz: kar yağışı yine en çok çocukları mutlu etti)
    (jimmyjazz, 05.06.2007 17:05)
  6. bir adanalı olarak hiç bir zaman sevinemediğim haber tarzıdır. o x bölgesi hiç bir zaman adana bölgesi olmaz. işin kötüsü, son 3 yıldır istanbulda yaşadığım halde, istanbul bölgesi için de hiç yoğun kar yağışı haberi duyamadım.

(bkz: kahrolsun küresel ısınma)
    (choochoo, 05.06.2007 17:10)