|
|
- - zilyedliğe vaki müdahalenin önlenmesi davası açın.
+ zilyedlik.
- iş bu belge ifademi tam yansıtır diye ifadenizi yazın,
+iş bu.
- vukuatlı nüfus kağıdı örneğiyle karşı bankoya başvurun,
+vukuatlı.
- zapta karşı tekeffülde davayı ihbar istemi yapın.
+ tefekkül.
- e ebenin .mı
+.m
- bakir misin?
+bakir.
- insanı rezil edebilen bir durumdur. iyice kelime sindirilmeden, en az 3 kez başkalarından cümle içinde kullanılışını duymadan yeni öğrenilen kelime kullanılmamalıdır. benim güzel arkadaşım x, harbiden çok saftır. lise yıllarındayız. tahrik kelimesini yeni duymuş. öğrenmiş diyemeyiz. çünkü tahriş ile karıştırıp kullanıyordu. tabii ortaya acayip bakışmalar ve diyaloglar çıkıyordu.
-yeni aldığım ayakkabılar çok vurdu valla. baksana ayağım nasıl tahrik olmuş.
+ya ya! yeni aldığın deri pantolondan hiç bahsetmeyelim istersen saftiriğim.
- yeni alınan t-shirt ün sırttan çıkarılmaması gibidir veya yeni öğrenilen bir figürün sürekli tekrarı... ben kelimelerimi tükettim,eskittim; bu ne güzel yepyeni, aman da canım benim demektir bir yerde.
- yabancı dil öğrenme sürecinin olmazsa olmazı.
- (bkz: ben kondansatör gördüm)
- "ulan fenafillah oldum senin yüzünden yeminle..." şeklinde abuk cümlelere gebe bir arzudur...
- hedehede kelimeyi öğrendikten sonra "annem bana 'hedehede' aldı" demektir. böyle bi gurur küpü oluverir insan.
- - abi bazen içimizde bulunduğumuz durumu kaos teorisi ile açıklamaya çalışıyorum. yani bu sigara dumanlarından boğucu bir atmosfer, hayatın getirdiği belirsizlik, karamsar bir atmosfer ve hasan abi'nin deli gibi karbonat bastığı ince belli shakira çay bardağındaki amazon ormanındaki tavşanların tümünün kanını karıştırsan elde edemeyeceğin koyuluk.
- lan yine yanlış koz söyledin değil mi bir daha senle eşli batak oynayanın.
- peki abi geçen duydum. kelebek etkisi, böyle hamdi abi yanlış bir kağıt atıyor sonra ben bu durumdan yararlanıyorum ve biz batmıyoruz abi nasıl bir teori.
- ya sabır ya sabır.
- paradigma kelimesinin örnek olarak gösterilebileceği bir arzudur.
- konu spesifik olarak düşünüldüğünde çok global aslında.
(yaqui, 18.07.2008 10:20 ~ 10:21)
- (bkz: cümle içinde kullanmak)
- ortalama 250 kelime kullanarak gündelik hayatına devam eden yurdum insanının, kültürlü görünme kompleksinin tatminine yönelik enteresan bir çözüm önerisi.
|