yaz aşkım   

adana çık aradan

1. ege adlı şarkıcının eski bir parçası.
    (axel fox, 17.07.2004 20:48)
  2. dönemem verdiğim sözden böyle çabuk dönemem
    biteceğini bile bile devam edemem
    kaç kez yandı canım hasret acısıyla
    artık seni sevemem

başlamam biteceğini bile bile bu aşka başlamam
    ne seni ne de kendimi ateşe atamam
    anla beni yaz aşkım

şeklinde sözlere sahip şarkı
    (dydm, 17.07.2004 21:45)
  3. yazın kısa süreliğine tatile çıktığınızda, kalbinizde boşsa olması muhtemel, bir anı.
    (gülümsün, 12.03.2005 12:02)
  4. klibi havuza giren bir hatun ve egeden ibarettir. hani yaz, sular, deniz, ateş başı gitarcısı.
    ege'nin çıkış şarkısı olması gerekiyor. ayrıca bu şarkı çıktığında bizler daha fasülye sırığı kadardır, yaz aşkı ne ya? yazın kışın aşkı farklı mı oluyor diyordum kendi kendime.
    (venom, 15.03.2007 11:49)
  5. genelde patron sekreter ilişkisinin iyice ayyuka çıktığının göstergesidir. patron kişisi ve sekreteri artık samimiyetin doruklarında iken patronun iş icabı bir şeyler yazdırmak istemesi sonucu ağzından dökülür bu kelam. * *
    (paternoster, 15.03.2007 11:53)
  6. paylaşılanların unutulup sadece yaz aşkıydı bitti denilememesi sonucu önce hayatımın aşkı sonra hayatımın hiçbir şeyi olan insanı hatırlatan söz öbeği..
    (babysmurf, 15.03.2007 11:53)
  7. (bkz: yaz aşkı/@1255079)
    (zeus, 15.03.2007 19:56)
  8. yaz aşkıyla geçirilen güzel vakitlerin sonunun geldiği gün, ertesi sabah tatilden eve dönüleceği zaman, o son gece, son kez,gidilen canlı müzik çalan bir grubun çıktığı barda istenilmesi halinde çok anlam kazanan bir şarkı.
    (kunduz, 25.04.2007 19:39)
  9. (bkz: yaz kızım)
    (bkz: odun yazar)
    (koalamsı, 06.05.2008 20:24)
  10. sözlerinin tamamı aşağıda yer alan ege isimli ses sanatçısının seslendirdiği bir eserdir efenim.

dönemem verdiğim sözden böyle çabuk dönemem
    gideceğini bile bile devam edemem
    kaç kez yandı canım hasret acısıyla
    artık seni sevemem

2x
    başlamam bitecegini bile bile
    bu aşka başlamam
    ne seni ne de kendimi ateşe atamam
    anla beni yaz aşkım

kadehim senin özleminle dolup boşalacak
    gün sensiz başlayip sensiz batacak
    yaşanmak istenenler hep yarım kalacak
    bunu benden isteme

ilk... ilk değil ki bu başıma gelen
    beni yavaş yavaş eriten
    ilk... ilk değil ki bu başıma gelen
    beni benden alıp götüren

başlarım, biteceğini bile bile
    bu aşka başlarım
    hem seni hem de kendimi ateşe atarım
    sokul bana yaz aşkım

sözlerinden de anlaşılacağı üzere hikayemizin kahramanı olan genç, ilk önce tevbelidir, yaz aşkı yaşamak istememektedir. ya da kızı tam beğenmemiştir ama hayırda diyemiyordur. usulünce reddetmeye çalışıyordur. fakat sonradan her ne olduysa gencin canına tak etmiştir ve yaz aşkı yaşamaya karar vermiştir.
    bunu da şarkının son dörtlüğüden anlıyoruz. "başlarım! biteceğini bile bile bu aşka başlarım" dizelerinde tak etmenin vuku bulduğu açıktır. akabinde bu iddiamızı "hem seni hem de kendimi ateşe atarım!" mısrasıyla pekiştirmiştir. son olarak yine son mısrada gencimiz niyetini iyiden iyiye belli etmiştir "sokul bana yaz aşkım" diyerek.
    tabi artık bu son dörtlükte görülen gencimizin fikir değişikliği, kızı alkollü bir ortamda başbaşa kaldıklarında gördüğünde gözüne güzel gözükmesinden mi kaynaklanıyor, yoksa zihnine gark olan "ulan yaz bitti hala bi manita yapamadık, şu bana yavşayan tiramisuyu bi daha gözden geçirsem mi, burnu falan yamuktu ama sıfırdan büyüktür?" düşüncesinden mi kaynaklanıyor onu bilemiyoruz.
    güfteci bunu tamamen okuyucu ve dinleyicinin hayal dünyasına bırakıyor.
    (paternoster, 22.08.2008 01:28)
  11. sahil, gitar, hatun üçgeninin ağırlık merkezindeki genç dimağların marşı olmuş ege şarkısı. vakt-i zamanında az çok dokunmuşluğu da vardır kimilerimize tabii.
    (abozek, 12.10.2008 17:11)