|
|
- feridun düzağaç'ın bir devam filmi siyahbeyaz türkçe dublaj albümünden bir parça:
"burada ne dilersem olur, bak... hep yıldızlar kaymakta
onları saymayı bırak, onlar bizi saymakta.
kaç kişi kaldı inanan?
güzele ait olan?
karanlığından korkmadan, ışığını arayan?
..."
- geceleri balkonda oturulup seyrederken "acaba o da seyrediyomusur şimdi" gibi düşüncelere dalınır, aynı yıldızları seyretme ihtimali dahi zevk verir, hayal kurdurur...
belki de güneşin bir yansımasıdır onlar, onlara baktıkça herkes kendi güneşine yaklaşır bir şekilde..
- feridun düzağaç'ın söz yazma konusunda aşmış olduğunun kanıtı.
burda ne dilersen olur
bak hep yıldızlar kaymakta
onları saymayı bırak
onlar bizi saymakta*
kaç kişi kaldı inanan
güzele ait olan
karanlığından korkmadan
ışığını arayan
en parlak yıldıza bak
bir dilek tut içinden
yol almış sayılır mıyım
ne hissettiğini bilirsem
başını biraz çevirsen
gerçeklerin gülümser
yalanlar avutmaz olur
yara derinse eğer
ikimizin dramından
bir mutluluk çıkar belki
değeri yoksa aşkın
yalanlar bizi yıldızlar
gel sarılıp yatalım
örtmeden üstümüzü
boşuna buruşmasın
kirlenmesin gökyüzü(siyah, 26.03.2006 23:41)
- pinhani'nin güzel bir parçası.
gökyüzünde ne çok yıldız var
biri parlak biri ürkek biri yalnız diğeri sanki burda
içimizde ne çok hırsız var
biri aldı beni götürdü, sonra sattı, hem de yok pahasına
ah şu hırsızlar
her gece rüyamda senin kılığında dolaşırlar
ah karanlıklar
seni benden, seni dünden, seni gerçeklerden korurlar(siyah, 28.04.2006 22:54)
- pinhani'den harika bir çalışma..insan dinlerken kendini yıldızların yanında hissediyor..o derece..
- bir can dündar kitabı
- pinhani'nin kanımca en güzel çalışması..sözleri kısa ama müzikle o kadar güzel birleşiyor ki insan kendinden geçiyor..
- solist "içimizde ne çok hırsız var, biri aldı beni götürdü, sonra sattı, hem de yok pahasına" kısmını o kadar güzel söylemektedir ki, çevirip çevirip dinlenesidir.
- bizim kuşağımızdakilerin hatırlayacakları mükemmel bir slogana sahip cetvel malzemesi markası:
(bkz: yıldızlar plastiktir)
- gülümsetirken ağlatır bu şarkı.
bir akşamüstü, ya da sabaha karşı..
önemsiz bir detaydır zaman.
detayların en önemlisi her daim mekandır çünkü..
- yine yeni yeniden huzur veren bir pinhani şarkısı.
gökyüzünde ne çok yıldız var.
biri parlak,biri ürkek,biri yanlız,
diğeri sanki burda.
içimizde ne çok hırsız var.
biri aldı beni götürdü sonra sattı hemde yok pahasına.
ah şu hırsızlar,
her gece rüyamda senin kılığında dolaşırlar.
ah karanlıklar,
seni benden,seni dünden,seni gerçeklerden korurlar.
- gökyüzünde ne çok yıldız var...biri parlak, biri ürkek, biri yalnız diğeri sanki burda...bir tanesi de benim kalbimin taa ortasında.belki kalbim gökyüzü olmuş,ya da gökyüzü kalkmış kalbime taşınmış...bilemedim...
içimizde ne çok hırsız var. biri aldı beni götürdü sonra sattı hemde yok pahasına...oysa onunla gitmeyi hiç istememiştim.kalbim zimmetliydi bir başkasına,ancak çaldı götürdü...tam yeni sahibime alışıyorum dedim,tuttu beni yanlızlığa sattı,hem de yok pahasına...
ah şu hırsızlar, her gece rüyamda senin kılığında dolaşırlar....ama sen değilsin bilirim,kandırılar beni anlarım...maskeleri düşer,yüzleri görünür,suret yine sensindir...ama ben bilirim beni kandırırlar...
ah karanlıklar, seni benden,seni dünden,seni gerçeklerden korurlar...en çok ta benden korur seni karanlıklar...ve ben kendimi senden korumak için karanlığa sarılırım...dost mu,düşman mı bilemedim...yine sevdim...yine de sarıldım...yine de inandım...
- pinhani hakkındaki şüphelerimin son kırıntılarını da ortadan kaldıran şarkıdır. aşkolsun gençlere!
- pinhani her seferinde "tüm bu pisliğin içinde, elimizdeki tek şey aşk" mesajları vermeye devam ediyor. müthiş bir iş çıkarmışlar.
- romantik çiftlerin sahilde şezlonga uzanıp kaysın diye beklediği, kaydığında da hiç ayrılmamayı diledikleri, istemeden böyle bi saçmalığa sebep olan gökyüzü cisimleri.
- coğu kendini taşıyacak bir gökyüzü arar.
- gökyüzünde gördüğünüz ve sevgilinize; "şurdaki yıldız varya..." diye kulağına fısıldadığınız o yıldız aslında yok. milyonlarca yıl önce yok olmuştular aslında, onlar sadece ışıkları.
- aslında küçük kar taneleridir yıldızlar,
güneş çıktığında eriyip kaybolurlar...
- tekrardan dinlemeye başladığım pinhani şarkısı. bu kez başka biri için dinliyorum. ne oluyor, nasıl bir şarkıdır bu bilemedim. özneler değişse de hikaye değişmiyor.
"... biri aldı beni götürdü
sonra sattı
hem de yok pahasına..."
okumayacak olana not: şimdi farkediyorum. seni tanıdığımdan beri tek sigara kesmiyor beni. "olsun gözüm olsun, ne olacaksa olsun"
|