|
|
- sabah namaza giden akşam içkili eğlence yerlerine giden insan modellerini göreceğimiz gecedir.vicdanı sızlayacak bazı insanların,aman bu yılbaşı içmeyelim bari oturalım oturduğumuz yerde diyecek,bazı insanlar içelim güzelleşelim diyecek ama bir yandan içlerini kemirecek vicdanları tüh günaha giriyoruz diye.ama bazıları için durum hep aynı kalacak yani son sürat eğlence,sabaha kadar tepinmeyle geçecek ve bunun için suçluluk bile duymayacaklar.o gece bence evde oturmalı.nedenine gelince:bir kısım kökten dinci topluluk bu tip eğlence mekanlarını basabilir.çünkü kendilerine ters gelen bu eğlence biçimini kimsenin yaşamasını istemeyeceklerdir.bu yılbaşı ve bayramın 1. gününü evde sevdilerimizle geçirmek sanırım daha güvenli olacak.
- miladi takvimle, hicri takvimin bi araya gelip bok yemesidir, çoğu genci sabahların olmayacağı yılbaşı gecesinden alıkoyan talihsizliktir.
- yapılan araştırmalara göre denk gelmesi 8078 yılda bir mümkün olan hadise.
(bkz: atma recep din kardeşiyiz)
- genç bünyeleri tereddütlere sokmuş bir durumdur ; imtihan gibidir,hadi seç bakalım der gibisinden bir mesaj içerir .
- yılbaşı gecesinin ramazan 'da olmasından iyi sayılabilecek avuntudur.
- (bkz: tanrı bizi sınıyor)
- et sofralarının içkiyle veya içki sofralarının etle süslenmesini sağlayabilecek durum...
koç yerine büyükçe bi balık kesilip rakı balık olayına girilebilir
- yılbaşında ve bayramda ekstra ücret alacak olan müzisyenlerin bu seneye mahsus olarak bayramın birinci gününü feda etmesidir.
(bkz: hay kör şeytana lanet hay)
- (bkz: öp bakiyim elimi bak 2007 oldu)
- yılbaşı gecesinin içkili eğlence ile aynı anlama gelmeye başladığının göstergesidir.
- hindili kurban bayramı.caizmidir bilemem orasını.
edit: yılbaşının kurban bayramına denk gelmesiyle çelişen hayvan kesme ve pişirip yeme dengeleriyle örtüşen bu açıklama yüzünden üstteki giri girilmiştir.bir kısım insanın hristiyan gelenekleriyle hindi yemesi,müslüman aleminin kurban bayramında koyun kesmesi birleşince belki de bazı insanlar ikisini birleştirip hindi kesebilirler diye düşündüm.ama hindi kesmenin ne derece doğru olduğunu bilemem demek istedim elbette.anlaşılmamış sanırım
- "gencim ben, planım, partim var!" deyip son beş-altı yıldır ailemi istisnasız ekiyordum. sanırsam bu sefer maaile kuzenlerle "al tabumu, ver sıkrebılımı" olayına gireceğimiz, karışık çerezlerin masum light biralarla götüreleceği, sokak partisiz ama sıcak bir yılbaşı gecesine neden olucak bu ilginç kesişme. olsundur, insan yaş aldıkça ailesine daha yaklaşası geliyor... (hey bre bre..)
- "hindiden kurban olur mu?" tartışmaları çıkacak ve gözleri ömre bedel beyaz hoca bu konuyu açıklığa kavuşturacaktır
(cupid, 15.12.2006 02:59)
- kadir inanır filmlerini hatırlatır durum. küçük ve saf bir çocukken kadir inanır abimizin filmlerini seyreder ve anlamazdım. birincisi neden hep ananızı öpücem gibi bir yüz ifadesi vardı adamın film boyunca onu anlamazdım bir kere. ikincisi, bu adam cumaya gider namazını kılar oradan çıkar adam vururdu. ben de gayet saf bir çekilde "anneee neden namaz kılıyo (demekki iyi insan çocuk gözünde) ama sonaaa adam öldürüyo bu adaaam" diye sorardım kendime.
annem de "olsun olm o başka bu başka" dedi. nasıl açıklasın kadıncağız kadir abi mantığını bana...
hayat budur zaten, "olsun o başka bu başka"
yılbaşı gecesinin bayramın birinci günü olması da bunun başka bir ispatıdır arkadaşlar. bayramınız kutlu olsun, nice senelere.
- daha da ilginçtir aslında olay. 3 büyük dinin 3 büyük bayramı bir aradadır bu sene. hristiyanların neol bayramı, yahudilerin hannukah bayramı ve müslümanların kurban bayramı. olduğunu sanmıyorum ama dünyada bu üç dinin bayramlarının da resmi olarak kutlandığı bir yer varsa bu sene tatile doyacaktır. çünkü hannukah bayramı 15 aralıkta başlar, 8 gün sürer yani 22 sionde biter. bu sene 22 aralık cumaya denk gelir ve hemen sonrasında haftasonu başlar. 24 aralık pazar günü ise noel tatili başlar ve yeni yılın ilk gününe kadar sürer. 31 aralık günü ise kurban bayramı başlar ve 4 gün sürer. yalnız burda 31 aralığın pazar gününe denk gelmesinden bir gün zarardayız. olur o kadar. yani bu üçünün de resmi olarak kutlandığı bir ülkede 15 aralıktan 3 ocağa kadar tatil.
ayrıca 2006 yılı, 10 ocak ve 31 aralık olmak üzere iki kere kurban bayramı içermesinden dolayı daha da ilginç bir yıldır.
şimdi olayın bir de şu yönü var. üç büyük dinin bayramlarının bir araya gelmesi, üstelik de bayramların sırasının dinlerin ortaya çıkış sırası ile aynı olması, bir yilda iki kere kurban bayramı kutlanması falan filan size de birşeyler anlatmıyor mu?
anlamayacak kadar mal olanlar için izah edeyim. 3 büyük din, 3 bayram, 3 hafta tatil. yani 333. ee bir de bir yılda 2 kurban bayramı. yani 333 x 2 = 666
(bkz: marduk gelecek hepimizi sikecek)
ek: lan bak şimdi aklıma geldi. 06.06.06 tarihi de bu sene içinde vuku buldu. yok yok. kesin geliyo.
- kola+ fıstık + madalina üçlemesi arasında yılbaşının kaynamasına sebep olacak durum. diğer yandan da bir çok evde yılbaşı gecesi geç geleyim, mümkünse gelmeyeyim tartışmaları olmayacak, aman efendim pırıltılı kıyafet alayım, saçlara fön attırayım, osmanla çıksam hüsamettin alınır, fadimeyle ortamlara aksam sıdıka kitlenir gibi kaygılar yaşanmayacağından, belki de genç bünyeler yılda bir gün olsun huzura erecektir. iyi tarafından bakmak lazımdır.
- anneanne, dede kızar diye o sene yılbaşı ağacını kuramamaktır.
|