görseller
verilmiş en sağlam ayarlar 

belki ilginizi çeker
  1. · biz telefonu kapatıyoruz mustafa
  2. · alfred hitchcock
  3. · tokat gibi cevaplar
  4. · jacques verges
  5. · iyimser adam
  6. · naber çelik atatürk nasıl
  7. · avn awards
  8. · the kite runner
  9. · ne dedin sen tokadı
  10. · vatan haini
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · galatasaray
  4. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  5. · geniş aile
  6. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  7. · yaran diyaloglar
  8. · ukte listesindeki osmanlı delisi
  9. · arapgir

verilmiş en sağlam ayarlar  

sayfa  / 8
  1. geçmişte verilmiş, etkisi hala devam eden ayarlardır.
    bir tanesi şöyle;

meşhur metin-ali-feyyaz döneminde şampiyonluğa oynayan beşiktaşın mutlak kazanması gereken bir maç, rakip bir anadolu takımı sanırım. maç başlıyor, beşiktaş maçın başlarında iki nizami gol atıyor fakat hakem bu golleri geçersiz sayıyor. daha sonra rakip takım bir gol atıyor. beşiktaştan metin topu santraya dikiyor ama oyuna başlamıyor. hakem şaşırıp hadi olum başlasana deyince metin, beşiktaş yarı sahasında duran hakeme 'hocam kendi sahana geç de başlıyayım' diyor.

edit: alıntıdır.
    (orc, 21.03.2008 00:59 ~ 01:01)
  2. (bkz: tokat gibi cevaplar)
    (styks, 21.03.2008 17:03)
  3. kim beş yüz milyar ister yarışması ( o zamanlar daha sıfır atılmamıştı)

k-kenan ışık
    b-boğaziçili öğrenci

soru aşağıdakilerden hangisinin dolması yapılır?

şıklarda bamya da var ama cevap patlıcan besbellik ki!! çocuk 40 dakika düşündü cevabı, sonunda "patlıcan galiba" (!) dedi, bunun üzerine;

k-niye bamya da olamaz mı?
    b-yok bamya çok küçük
    k- olsun küçük küçük doldurursun sende!!
    b-.......ehehehehe
    k-emin misin?
    (diazepam, 21.03.2008 17:14)
  4. atatürk'ün, cumhuriyetin kurulmasından sonra ülkemize gelen yabancı liderlere verdiği ayarların tümü bu kategoriye girer.
    (yavaş gel saçın başın dağılmasın, 21.03.2008 17:18)
  5. biri amerikalı biri türk iki genç chat yapmaktadırlar. amerikalı genç kendini büyük, türkü küçük gördüğünden dalga geçmeğe çalışmaktadır;

a: siz türkiye de sex yapıyor musunuz??

t: yok biz bölünerek çoğalıyoruz.

edit: inadına anket!!
    (orc, 07.04.2008 02:46 ~ 13.11.2008 01:14)
  6. divan şairlerinden fuzuli ile ruhi güzel manzaralı bir mekanda dolaşıyorlarmış. manzaranın en güzel yerinde sıska, çelimsiz bir sokak köpeği görmüşler. ruhi durumdan istifade edip:

- bu köpek bu manzaradafuzuli, demiş.
    fuzuli de bekletmeden:
    -o zaman vurayım tekmeyi de çıksın kıçından ruhi..

(bkz: orada olabilirdim)
    (acayip biri, 07.04.2008 11:19)
  7. (bkz: fabrika ayarları)
    (zeus, 07.04.2008 12:00)
  8. kendileri anlayana verilmiş güzel bir ayardı,
    (bkz: e muhtıra)
    ve pek tabiki;
    http://www.leman.com.tr/...
    (speleofizik, 08.04.2008 00:02 ~ 12:12)
  9. budur.

http://www.youtube.com/...
    (granum, 08.04.2008 00:12)
  10. yaşanmış bir olaydır,

kimya dersinde sınav öncesi yapılan ek derste asistan genel bir özet geçmektedir fakat bir bayan arkadaş otu boku anlamamakta ısrar etmektedir. çok basit detayları bile afedersin ben burayı anlamadım diyerek asistanı çıldırtmıştır ve sonunda;

-pardon ee bu tepkimenin enerjisi neden yavaş adıma göre belirleniyo ben anlamadım.
    +bak şimdi benim bu sınıfta bir ders anlatma performansım var. bu performansın hızını kim belirler? en yavaş anlayan kişi belirler (malum bayanı kastederek) (bütün sınıf kopar)
    -bu biraz ağır oldu ama
    +iyi işte bi daha hiç unutmazsın...

mavi ekran bip bip bip.
    (orc, 15.04.2008 02:56 ~ 02:58)
  11. yeni bir ilişkiye başlamış ama aklı arkadaş grubundan bir diğer kızda kalmış elemanla kızın arasında geçen diyalog:

-.. ya şimdi, yanlış anlama da, senin gibi bi kız olsa bu sorunları yaşamazdık onunla, anlatabiliyo muyum, demem o ki..
    - anladım, bi söz vardır bilir misin "önce önündekini ye" derler?
    - +&%%%%'!!))
    (epilofs, 20.04.2008 23:43)
  12. http://www.bizkaclirayiz.com
    (orc, 15.05.2008 00:44 ~ 00:57)
  13. iş eğitiminde alınan çeşitli etmenleri bünyesinde barındıran ayar türleri en çok zorlayanlarıdır. okul,eş dost,ana baba ayarı, sözlükten gelecek ayar bile bir yere kadar tolere edilibilir ama işin ucunda iş ve aş olunca daha bir zorlar insanı
    (deonisra, 28.07.2008 20:28)
  14. uçakta bir yolcunun muazzez ersoy'a verdiği ayardır. muazzez ersoy uçaktadır ve tam önündeki koltukta bebekli bir bayan vardır. basınç etkisiyle malumdur ki bebek fazlaca ağlamakta, gürültü yapmaktadır. muazzez hanım bu durumdan şikayetçi, oflayıp puflar ve iki bayan arasında şu diyalog yaşanır:
    muazzez ersoy: aaa yeter artık , tüm yol boyunca sizin çocuğunuzu dinlemek zorunda mıyım?
    bebekli bayan : biz de istemediğimiz halde heryerde sizi dinlemek zorunda kalıyoruz.
    (polikina, 28.07.2008 21:29 ~ 29.07.2008 12:16)
  15. sokrates ile şehrin zenginlerinden birisi dar bir sokakta karşılaşır. birinin geçmesi için diğerinin yol vermesi gerekir.
    zengin kişi 'ben basit , küçük , sefil birisinin yolundan çekilmem' deyince sokrates,
    'ben çekilirim' deyip yol verir..
    (elron, 03.11.2008 14:06)
  16. necip fazıl bir gün trenle yolculuğundadır, kompartımanın camından dışarıya bakarken kapıda kendisini hiç sevmeyen şişman adamı farkeder,

adam, 'ne o fazıl ayıya dönmüşsün' der.

necip fazıl yönünü değiştirerek;

'şimdi de cama döndüm'.
    (elron, 03.11.2008 14:08)
  17. necip fazıl'ın islami görüşü benimsediğini duyan arkadaşları, üstad'a geçmişinde çok farklı olduğunu, eski yaşamıyla şimdiki durumunun uyuşmadığını söylerler. necip fazıl buna karşılık şu cevabı verir:

'geçmişle ilgilenmiyorum, çünkü geçmişim benim için çöp gibidir, çöpü de ancak kedi köpekler karıştırır'.
    (elron, 03.11.2008 14:10)
  18. zamane gençlerinden biri, bir toplantıda mehmet akif'i küçük düşürmeye çalışıp:

'mehmet bey siz baytardınız, değil mi?' der.

mehmet akif, istifini bozmadan şu cevabı verir:

'evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?'
    (elron, 03.11.2008 14:11)
  19. bilindiği üzere hatay t.c.'ye 1939 yılında atatürk'ün ölümünün ardından dahil olmuştur.. ve 1.dünya savaşı ve sonrasında işgalci güçlerin nüfuz bölgelerinden bir tanesi durumundadır. t.c.'ye katılana değin de bağımsız bir cumhuriyet halindedir..

günlerden birgün italyan büyükelçisi atatürk ile görüşmek ister ve huzura kabul edilir. o zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında konuşulduktan sonra, büyükelçi "ekselans, dün roma(mussolini) ile yapmış oldugum bir görüşmede hükümetimizin hatay'ı almak istediği kararını size iletmem söylendi" der..
    odada buz gibi bir hava eser. atatürk, büyükelçiye birşeyler daha ikram eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır. döndüğünde ayağında çizmeleri, üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. doğruca masasına gider, manyetolu telefondan mareşal fevzi çakmak'ın bağlanmasını ister ve çakmak'a: " paşam, italyan dostlarımız hatay'a gelmek istiyorlarmış. hazır mıyız" der. fevzi çakmak durumu anlar ve "biz hazırız paşam" diye yanıtlar...atatürk büyükelçiye döner ve: "biz hazırmışız.. hükümetinize söyleyin, isterlerse gelip hatay'ı alabilirler" der..
    (malkoçoğlu, 03.11.2008 14:18)
  20. 11 eylül saldırısının ardından muhammad ali'ye bir soru yöneltilir..

- bu kanlı terör olayını gerçekleştiren kişilerle aynı dine mensup olmak nasıl bir duygu ?
    + adolf hitlerle aynı dine mensup olmak nasıl bir duyguysa aynen öyle..
    (malkoçoğlu, 03.11.2008 18:45)
  21. gazeteci: hitler'i de savunur muydun?

jacques verges: bush'u bile savunurum.
    (galliani, 03.11.2008 19:00)
  22. (bkz: @2805311)
    (sickthread, 03.11.2008 19:09)
  23. ayar deyince george bernard shaw ismi de unutulmasın, yeni nesiller bilsin.

bir gün bernard shaw'la alfred hitchcock sohbet etmektedirler.

hitchcock: azizim, ne bu bir deri bir kemik. bu hâlinizi gören de ülkede kıtlık var sanır.
    shaw da durur mu, afacan, "sizi gören de kıtlığın sebebini anlar" diye yanıtlar.

(daha iyi anlamanız için, işte o adam: (görsel: alfred hitchcock)

evet gençler, bernard shaw'ın hayatı ve lafları'nın bir bölümünün daha sonuna geldik. (not: bu vecizleri açık havada, evde, okulda denemeyin)
    (o c, 03.11.2008 19:31 ~ 19:32)
  24. nasrettin hoca bir gün yağmura yakalanmış. hocanın ıslanmamak için koştuğunu gören kurnaz bir köylü ise hocaya "hocam allah'ın rahmetinden kaçılır mı?" diye sormuş. hazır cevaplılığı ile bilinen hoca bu lafın altında kalır mı;

"ben allah'ın rahmetinden kaçmıyorum ki, allah'ın rahmetine basmamak için kaçıyorum!"
    (zamane cadı, 07.11.2008 20:45)
  25. genç partinin 2007 seçimlerinden önce demokrat partiye verdiği göz ardı edilemyecek sağlam ayar.
    (tavernaci, 07.11.2008 21:11)
 sayfa  / 8

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil