varolmayan şövalye 

adana çık aradan

1. italo calvino'nun şaheser romanı.
    varolmayan sövalye adından da anlaşılacağı gibi var değildir. ama işin ilginç yanı bu şövalye zırhını hareket ettirebilmekte ve kusursuz bir şövalye olabilmektedir.
    varolmayan şövalyenin en büyük sıkıntısı varolmanın dayanılmaz uzaklığıdır. ...ve bir de var olduğunu bilmeyen vardır....

zamanlar sonra gelen edit:kitaptan bir alıntı

yiğit şövalyem neden hükümdarınıza yüzünüzü göstermiyorsunuz?

-ben yokum da ondan efendimiz.

-madem yoksunuz nasıl hizmet veriyorsunuz?

-irademin gücü sayesinde efendimiz. ve kutsal davamıza olan inancımla.

-güzel söyledin insan görevini böyle yapmalı.
    (varolmayan şövalye, 17.05.2004 22:32 ~ 01.01.2007 20:51)

2. ikiye bölünen bölünen vikont ve ağaca tüneyen baron'la bir üçleme oluşturan şahane bir italo calvino kitabı..
    (bira ve kahve, 07.10.2004 12:46)
  3. kısaltması bile olan yazar...
    (bkz: )
    (radiance, 07.10.2004 23:15)
  4. an itibarı ile sözlüğe girdiğinde oha felan olmuş kişi.
    her taraf şövalye kaynıyormuş bir de bunlar masonmuş ve dereceleri felan varmış. yok efendim ben o bildiğiniz şövalyelerden değilim.
    romantik felan takılıyorum. yaşlı teyzelere yardım ediyorum. maçlarda küfür ederken ortamına göre de şarkı söylüyorum.sözlüğe girmemin dışında bir anormalliğim yoktur. epsi cv'mde yazmaktadır.
    evet masonlukla alakam yoktur. bu diğer şövalyeler nazarımda hükümsüzdür..
    deme ihtiyacı duyan kişi *
    (varolmayan şövalye, 05.11.2004 14:15)
  5. (bkz: il cavaliere inesistente)
    (varolmayan şövalye, 08.11.2004 17:44)
  6. sık yaptığı iş seyahatlerinin birinin dönüş yolunda şehrime de uğrayıp beni onure eden, ev sahibi olarak benim onu ağırlamam gerekirken üstüne bir de bana çay ısmarlayan!::)!:, hakkımda yürüttüğü tahminlerle az çok insan sarrafı olduğu kanaatine vardığım, zeytinyağı modunda her daim haklı pozisyona geçmeyi başaran ve olayları istediği forma sokma kabiliyetine sahip, hayatta ne istese başarabileceğine/çok başarılı olacağına inandığım güzide şahsiyet. varolmayan zırhı, varolmayan kılıcı, varolmayan atı ile şövalyelerin en varolmayanı. diğer şövalyelerle karıştırılmasını şiddetle kınıyorum!
    (jaded, 30.11.2004 10:30)
  7. sana büyük bir sır söyleyeceğim
    korkuyorum senden
    korkuyorum yanın sıra gidenden pencerelere doğru akşam üzeri
    el kol oynatışından söylenmeyen sözlerden
    korkuyorum hızlı ve yavaş zamandan
    korkuyorum senden.

sana büyük bir sır söyleyeceğim
    kapat kapıları
    ölmek daha kolaydır sevmekten
    bundandır işte benim yaşamaya katlanmam...
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 04.04.2005 00:46)
  8. bugün 5 dakika içinde bir başlığa alt alta 9 tane giri yazma yeteneğine sahip olduğun farkettiğim arı.**
    (venom, 05.08.2005 15:54)
  9. yeni denenen stilin mesaj ışığını yakan arı
    (chikusho, 06.01.2007 14:18)
  10. bazı insanlar vardır, yaşadıklarını hayattan çekip kendi düşünce odacıklarında ve kalbinin arka bahçelerinde öyle yaşanır hale getirirler ki, gerçek olan bile çirkin kalır yanında..
    calvino'nun yarattığı şövalye de böyleydi işte ama zamanla yaşanan hayalkırıkları cesaretini yaralar insanın ve malesef yavaş yavaş varolmayı öğrenir insan.
    (grace, 20.05.2007 16:18)
  11. bana sleepy hollow'u çağrıştıran yazar.
    (kane, 11.09.2007 12:09)
  12. 'varolmayı da öğrenir insan...'
    (saintribmar, 01.11.2007 18:06)
  13. daha ölmemiş olan şövalyedir.
    (the godless endeavor, 01.11.2007 18:38)