zbigniew preisner... ne var ki preisner'in ne denli büyük olduğunu oxford university press anlayamamış! oxford, müzik ansiklopedisine koymak için kieslowski'ye telgraf çekip filmlerinde besteci olarak adı geçen van den budenmayer'i sormuşlar. kieslowski, "böyle birisi yok, biz o ismi uydurduk. besteleri yapan bizim krakow lu preisner" diye yanıtladıysa da oxfordlular 18. yüzyılda yaşamış büyük bir besteci ile karşı karşıya olduklarına öyle inanmışlar ki "kaynaklarınızı saklamanızı saygıyla karşılıyoruz" diyerek kieslowski'den medet ummaktan vazgeçmişler.
yıllardır arayıpta bulamadığım bir albümü gecenin bir yarısı bulup bana yollayan ve beni çocuklar gibi sevindiren yazar.teşekkür ediyor ve diğer siparişlerimi en kısa zamanda bekliyorum.(bkz: @932967)
uzun bir aradan sonra zirve yapalım nerde yapalım diyerek beni silkeleyip kendime getirmiş bitakım şüphelere şu an itibari ile beni sevkeden şahsına münhasır yazar.
dürüst insan. sözlüğün can damarı. olmazsa olmazı. eğer elinden geliyorsa hiç bir yardımını esirgemiyecek çok nadir kişilik. herkesin hayatının bir döneminde tanıması gereken karakter.