uludağ sözlük   

adana çık aradan

1. tuşlarında "ayarlarım" olan sözlük. buradan kestirme olarak, kim size nasıl ve ne zaman ayar verdi görebiliyorsunuz.
    (bkz: yok artık)
    (akaydo, 14.01.2006 01:12)
  2. bu kadar bok atılıp içeriğindeki başlıkların ve girilerin kopyalanıp yapıştırılmasına anlam veremediğim sözlük.(anlam arıyorum vesselam, filozofluğum tuttu)

niye anlam veremiyorum? hepimizin bir browserı olduğuna göre bizde nihayetinde siteye girerek aynı başlıkları görebiliyoruz. o halde birisinin gelip "aha bakın uludağ sözlükte şu başlık var ekiekieki" demesinin "beyler şu an taititutto adalarında gece" demesinden farklı bir yanı yok. karşıya bakıp gülerek kendi ayakkabısına işemekten farksız bir eylem.

burada hakkında "ehüehü çok komik" yazmasına rağmen gidip orada yazan, çılgın atan, ego tatmin eden dallamalar yok mu aramızda? elbette var. üzülüyorum bu duruma.(el sallayın)

uludağ sözlük gibi oluşumlar bize şunu gösteriyor ki türkiyede sanal ortamda hakikaten acınacak birçok insan var. aşağılık kompleksi edinmiş, sanırım ezik sıfatı tam buraya cuk diye oturuyor, internet kullanıcısı mevcut. bunun için bir istatistik kaynağı olabilir uludağ sözlük. bu yönden yararlı bir oluşum.

girinin geri kalan bölümünde uludağ sözlüğün içeriği, uludağ sözlüğü bekleyen şeyler, uludağ sözlüğün itü sözlükten eksik yanları, uludağ sözlük ve moderasyon yapısı gibi amdan götten sosyal tespitler yapmaya gerek duymuyorum, gereksiz olduğunu düşünüyorum. nitekim bizde zamanında aynı yollardan geçtik.
    (man on the moon, 14.01.2006 03:19)
  3. ayrıca tıklanan bir başlığın açılmasını beklerken bir kahve molası verilebilir.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (dna, 19.11.2006 18:14)
  4. bütün konya'da kombassan sözlük.

ekleme: gönderme yapılan giri silinirse bu giri üçüncü şahıslara anlamsız gelebilir. bu gibi durumlarda giri sahibi ile temasa geçiniz. tensel olarak değil, mesaj atın.

ekleme2: yok lan temasa geçseniz de silmem artık, en sevilenlere girdi. yataiii!

ekleme3: uçmuş o girinin sahibi ama silmiyorum girimi. hatıra olsun.

ekleme4: bir ay kadar sonra düşündüm de biraz açıklama yapmak güzel olacak, efendim refere edilen giride uludağ sözlük için "itü sözlüğe 10 basan sözlük" gibi bir tanım vardı, ben de saçma bir serbest çağrışımla böyle bir giri yazmıştım. refere edilen girinin silineceğinden adım gibi emindim ve ilk eklemeyi yaptım, sanırım o "temasa geçiniz, tensel olarak değil, mesaj atın" bölümü bu oyların alınmasını sağladı. insanlar kısa ve ilginç yazılara veriyorlar oyları işte. bu da sözlük yazarlarının oy verme potansiyeli hakkında gelecek nesillere bir aktarım olsun. bol bol serbest çağrışın...
    (sycrone one, 20.03.2007 22:55 ~ 23.04.2007 17:44)
  5. itü sözlük başlığında 11 sayfa sövdüklerine bakılırsa, yazarlarının yarısının itü sözlük'le kötü deneyimlere sahip olduğu ortam.
    (olahabeoy, 16.05.2007 10:29)
  6. "itü sözlükte moderasyona bi mesaj attım hiyeeyt dedim beni yazar yaptılar", "moderasyonun götünü yalamazsan uçuruyorlar", "8 tane hesap almıştım hepsini uçurdular, faşist yönetim" gibi denyolukların döndüğü sözlük.

bildiğim kadarıyla açıklamam gerekirse, moderatörler veya admin, mesajla yazar alımı yapmıyor. böyle bir şey olduysa yazıların onaylanmasıyla olmuştur. format dışındaki hiç bir şeye izin verilmez ve silinir. bir format var ne güzel değil mi? ayrıca beni 5 giriyle yazar yapan bir sözlüktür uludağ. bu sözlüğü bok çukuruna sokmak için yeterli değildir. kendine rep vermekten başka bişey değildir yapılan artistlikler.

moderatörlerle fikirlerin uyuşmaması yüzünden atılan sözlük yazarları mutlaka ya birine sövmüşlerdir, ya da format konusunda sıçmışlardır. bu da ne kadar okumayıp yazan yazar olduğunu gösterir. genel kurallar olarak format bir kez okunduğunda gayet akılda kalıcı, açık, sürükleyici bir eserdir. heyecandan öküz gibi tuşlara abanıp sözlükten atılınca yakınmak yersizdir.

forum sitelerinde bile birden fazla hesap almak yasak olmasına rağmen, (bildiğim kadarıyla uludağ sözlükte de yasak) yazarın hesapları tespit edilip sözlükten uçurulmasından sonra ahıtlar yakmak ne kadar doğru bir davranıştır bilemiyorum. tabi bütün bu yapılanlar ilkokul yıllarında birinin size zarar verdiğinde o şekilde karşılık verme, "ben de senin kalemini çöpe attıydım" tarzı bir tepkimeyse bir şey diyemem.

kesinlikle uludağ sözlüğün bok olduğunu, bütün yazarların leş yazdığını, itü sözlüğün kral olduğunu söylemek istemiyorum. tabii ki uludağ sözlüğün çok iyi yazarları, itü sözlüğün debilleri var. fakat sözlük kötülemeyle bir yere gelinmiyor ne yazık ki.
    (olahabeoy, 16.05.2007 11:58)
  7. açıldığı güden beri içinde olduğum bir oluşum uludağ sözlük. daha doğrusu zaman zaman çok içinde, derininde zaman zamansa "ehh eytere bea" kıvamında bir ilişkimiz oldu. açıkçası ben son 1 yıldır, bu sözlüğün ağzına sıçmak istiyorum. bak şöyle;

uludağ açıldığında müthiş potansiyel vadeden bir sözlüktü ki bunun tek nedeni o sıralar klon sözlük sayılarının az, olanların ise artık birer ekol olma yolunda ilerlemesi idi. üye olması, üye kalması zordu diğer sözlüklerde.

ama uludağ sözlük o zamanlar her geleni içeri alan, çaylaklık sistemi bile olmayan, ekşi yazarı olmayanların/olamayanların ekşi sözlük'e görüntü olarak tıpatıp benzeyen bu yerde egolarını tatmin edebileceği, heveslerini alabileceği bir yerdi. çok eğlendik o zamanlar biz. bugün celebrity! sayılan o günlerde sözlüğü ayakta tutan süper kaliteli yazarları vardı ki bugünlerde hepsi küsmüş, bırakmış, sıkılmış durumda.

neyse. uludağ önüne geleni yazar yapma politakısı ile kısa sürede büyüdü. elma sözlük'ün açılmasıyla çaptan düşen uludağ sözlük, passiflora'nın beceriksiz bir yönetici olması ve elma sözük'ün yalan olması ile yine bir yükselişe geçti giden yazarlar döndü, zirveler başladı. aslında günde belki 600-700 başlık açılıyordu ortalama ama kalite ve dostluk vardı entrylerde de yazarlarda da.

aradan geçen zamanda sözlük büyüyüp gelişirken moderasyondaki düşünce, mantalite değişmiyor. her önüne gelen amele yazar oluyordu. haliyle kalitede bir düşüş başladı, işte o günlerde uludağ sözlük zirveden yuvarlanan bir taş gibi inmeye başladı. taş yuvarlana yuvarlana o kadar büyüdü ki uludağ sözlük'te seviyesizlik, moderasyonun ne yaptığını bilmezliği korkunç boyutlara geldi.

ben bugün sol framesine baktığımda(öyle deniyor orda), bir insanın yüzeysellik sınırlarını ne kadar zorlayabileceğini görüyorum. cahilliği görüyorum. ha hiç mi kalite yok? var. olmaz mı? o kadar çok kaliteli yazar var ki. o yazdıkları güzel yazılar her konuda fikir sahibi ama hiçbir konuda bilgi sahibi olmayanlar tarafından nasıl da piç ediliyor bir görseniz. okuduğunu anlamaktan aciz bir topluluk var uludağ'da. ve o kadar hayatı kavrayamamışlar ki hayatı sözlükten ibaret sanıyorlar. ya da sözlüğü hayatlarında öyle bir yere koyuyorlar ki siz "uludağ sözlük kötü" derseniz, size o küçük beyinleri ve olmayan dilbilgileri ile hakaretler yağdırıyolar. annesine, babasına küfür etmişsiniz gibi savunuyorlar.

aferin sizin çişiniz itü sözlük veya ekşi sözlük'ten uzağa gidiyor. en güzel siz işiyorsunuz. bütün diğer sözlükler kötü, bir siz iyisiniz.

oh be. rahatladın mı?

bak itü sözlük'ten bir yazar uludağ sözlük bizden iyi diyor. hadi bunu da yaz. bu sözlükte gördüğün her boku kendi sözlüğündeki itü sözlük başlığına yazıyorsun ya. bunu da yaz amına koyim.
    (tamamböceği, 02.07.2007 20:29 ~ 20:33)
  8. başlık içinde arama yapma özelliği bulunmadığı için kullanıcıların 'daha önce yazılmış mı acaba?' diye kasmadan akıllarına geleni yazabildikleri ve günlük bilmem kaç entry girilmesinin de biraz buna bağlı olduğu sözlük. kimse de 25 sayfalık başlığın her sayfasını tek tek aramıyor tabi. sözlük istatistiklerinde üstünlük sağlayabilmek adına bilinçli bir tercih olduğu kanısındayım.

(bkz: afferim iyi düşünmüşsün)
    (stairway to heaven, 15.07.2007 21:24)
  9. amaçları sadece ama sadece yazmaktan oluşmuş bir yazar kitlesine sahip sözlük. o derece ki sadece yazıyorlar. ne kimse okunuyor, ne kimse eleştriliyor, ne de kimse bilgi paylaşımı yapıyor. dün en fazla oylama yapanlar ile dün en fazla entry girenler istatistiklerindeki sayısal değerler neredeyse aynı. bu bile insana inanılamaz geliyor ve akıllarda bir soru işareti bırakıyor. "sen okumayacaksın, ben okumayacağım. e peki kim okuyacak?"

yazar altı entryleri ise komedi. neredeyse birçoğu "şu anda şunu yapan yazar, biz süperiz burda hehehoy" tarzında. 10 entry girmiş birisi ise "tüm yazılarını okudum muhteşem bir yazar öpüyorum mucx" gibi başlık altı entry girerken 20 entry si olan bir yazar da "bu uludağ sözlük şöyle böyle, ben bir türlü anlamıyorum hay allah ya bik bik bik" tarzında entry ler girmekte.

kısacası son nesli elinde feci derecede patlamış sözlük. kaynak olarak bu gösterilebilir.

aynı zamanda acımasızca eleştirmekten vazgeçmeyeceğim tek yer. zira orası benim de sözlüğüm.
    (conquistador, 30.07.2007 14:59 ~ 15:06)
  10. bünyesinde barındırdığı bir çok kişinin bizi uzaylı gibi gödrüğü ve itü sözlükte sıcak bir ortam olmadığı düşününen insanların toplandığı oluşum. bu durumda moderatörlerimizden acaba zirvetörü herkeşin görebileceği bir şekilde ayarlamasını rica etsek ve arkadaşlığın dibine vurmuş sınırsız eğlenen itü sözlükçüleri uludağlıların gözüne mi soksak diye alternatifler üretmeme neden olan, çamur atmaya bayılan sözlük.

not: devam edin lan uludağcılar eksileyin
    (badangel, 01.08.2007 17:36 ~ 02.08.2007 15:54)
  11. farklı bir ortamda bir yazarıyla tanışmıştım. ortam kalabalıktı. konu sözlüklerden açıldığında "itü sözlük'te türkçe karakter kullanmak şart bu çok güzel birşey" dediğimde bana "biz ayrıntılara takılmıyoruz bizim için sanat önemli" cevabını vermişti. kendisine "hasiktir ordan" diyecektim fakat ortam kalabalık olduğu için tatsızlık çıksın istemedim. şimdi gönül rahatlığıyla diyebilirim.

"sanatını da sikerim kalbini de kırarım"
    (dna, 13.09.2007 16:35 ~ 10.10.2008 16:15)
  12. bu adamlarla ilgili şimdiye kadar hiç bir olumsuz beyanatım olmamıştı, bilakis zamanla gelişeceklerine inanıyorum ancak bu tarz yazarlarla değil;

uludağ sözlük'ten alıntıdır.
    " kemalist olmayan yazarlarını çoğu araştırmaya dayanan yüzlerce bilgisel 'girisiyle' birlikte 'siliveren' bir ekşi klonu... her nevi klişesel kurgulara 'kıl olan' 'değişik', 'koca kafalı' insanlar olacağına 'serverı' basmayan 'at gözlüklü sözlük'... affınıza sığınarak;
    (bkz: faşist)
    (cryptic, 05.10.2007 01:27 ~ 01:28)
    "
    kemalist olmayan yazarlar elbette ki barınamayacaktır. sen hangi memleketin evladısın arkadaşım?

özetle hadi yazar kalitesini geçiyorum artık uludağ'ın. bu kadar kova kaleci olursa moderasyonu günün birinde dava üstüne dava yiyecekler burunları da boktan çıkmayacak yöneticilerinin. bazı şeyleri idrak etmeleri gerekli.

sinirlendim gece gece. gerzekliğin de bir hattı hududu vardır.
    (radiance, 05.10.2007 03:12)
  13. uludağ sözlük: toplam entry 1.999.578
    itü sözlük: toplam giri 1.149.733

us: toplam silinmiş entry 438.922
    is: silinen giri: 842.464

us: ...silik 5.849
    iü:..yok: 30.035

aslında en çok karşılaştırmak isteyip başaramadığım istatistik kategorisi: toplam nick altı girileri; fakat uludağ sözlük moderayonu bilgi edinme yasasınca yaptığım başvuruyu geri çevirdiler istatistiklere koymayarak bu bilgiyi.
    sözlükler arası en gaddar yönetime sahip sözlükte "hala yazar" karizmasının kattığı ölçüde götünüzün kalkık yürüyüşünüz her daim hakkınızdır.
    mesala; pek de nadir görünün yazar silme operasyonlarında uludağ sözlükte nickaltı giriler silinmez, ya ya.
    gerçi o bir şey değil de benden duymuş olmayın silinen yazarın girilerini bile silmiyorlar. işte mühendisler size hesap kitap. geçtikleri itü sözlük mü, benim bokumun kanalizasyondaki hızı mı?

30.000 yazarın ortalama 200 taneden girisi silinse: 6.000.000 giri yapar. haydi çal çal oyna.
    (mys, 08.10.2007 04:47 ~ 04:52)
  14. yazarı olarak yer aldığım süre içerisinde, çok sayıda, bug bildirdim. bu bug'ların kapatılması, hepsinde ortalama bir ayı aldı. şu an, itü sözlük müzesi'nden "esinlendikleri" uludağ modern'den istediğiniz screenshot'u silebiliyorsunuz. hala düzeltilmiş değil.

dolayısı ile çok sıradan bir olay uludağ sözlük'ün hack'lenmiş olması. silinen girileri yerine getirilebilir, sıradan bir olay, fakat, eğer yazarların kişisel bilgileri ele geçirildiyse, -daha önce 3harf'te* yaşandı bu- işte bu düzeltemeyecekleri bir hata.

edit: ayrıca, itü sözlük'te "1 dakika" gibi bir hata düzeltme süresi de gördüğümü de belirteyim. örnek olsun. -ahah-
    (thedewil, 19.10.2007 20:42 ~ 20:48)
  15. itü sözlük hakkında olmadık hurafelerın, yalan yanlış bilgi içerikli yazıların kol gezdiği sözlüktür. burda amacım an itibariyle yazdığım sözlüğe körüne körüne bağlanmak değil, tamamaen objektif olmaya çalışmaktır (bakın şimdi tarafsız yorum nasıl yapılır).

evet uludağ sözlük yazarlarının, girilerinde temcit pilavı misali pişirip pişirip en çok kullandıkları husus, itü sözlükte yazarların hunharca kayıtlarının silinmesi,onca emeğin tek tıkla çöpe atılmasıdır. çok kapsamlı bir gözlem yapma şansım olmadı ancak, gerek kendimden kerekse çevremde zamanında itü sözlüğe yazar olmuş ve halen yazar olan arkadaşlarımın tecrübelerinden söyleyebilirim ki; hiç bir şey kafaya göre, can sıkıntısından veyahut ego tatmininden mütevellit gerçekleşmemektedir. ben uzun süredir buradayım ancak daha çaylak olduğumu görmedim ben.gören varsa söylesin lütfen. girilerimdeki yanlışlıklar usulca uyarıldı, ilk etapta silindi, gerekli düzeltmelerden sonra tekrar yayınlandı. burda şunu da belirtmek istiyorum, eğer siz köpeğim kuyruğuna basarsanız elbette paçanızı kaptırma durumuyla karşı karşıya kalırsınız. demem o ki; belirlenmiş bazı katı kuralların** ki bunlar üyelik esnasında veyahut başka yollarla size bildiriliyor dışına çıkarsanız cezasını çekmeye mahkumsunuz. yani herşey düzenince işleniyor işlenmeye çalışıyor.

diğer değilinilmesi gereken konu ise düşünce özgürlüğüdür efendim. bu konuda benim sıkıntı çekmediğimi belirtmekle birlikte bazı arkadaşlarımın sırf bu konu yüzünden itü sözlükten çırım çırım kaçtığına gözlerimle şahit oldum. bununla birlikte sözlükte geçirdiğim zaman zarfında ettiğim tecrübelerle gördüm ki yazısını adam gibi yazan, desturuyla işeyen(çok afedersiniz) yoluna devam etmekte, düşüncelerini, gözlemlerini 70milyonla paylaşmaktadır. burada o yazarları deşifre ettirmeyin ulan bana.

şimdi tam bu noktada benim kafamı kurcalayan konu ise itü sözlük hakkında bunca yazıyı neden uludağ sözlük başlığı altına yazdığımdır. sanırım ben bu yazıda mesaj mı vermeye felan çalıştım.ya da bilgilendirdim ettim. ben de bilmiyorum

ha aklıma gelmişken;itü sözlüğün alternatif oyuncakları çok eğlenceki gerçekten. chat, müze, radyo vb eklentiler tadından yenmiyor. nasıl bir eğitim yuvasında kantin/kafeterya şartsa sözlükte de bu tür ekstralar olmalıdır. herneyse yaa. uzun süre bu sözlükte kalmadan, gelen gider yazarları incelemeden, yazarlar tanımadan, moderatörlerle konuşmadan yorumlamak gerçekten kolay ve bir o kadar da yanlış oluyor gerçekten.

yazı her ne kadar itü sözlük yalakası gibi dursa da kendi fikirlerimi aktarmaya çalışmışımdır. yönetimle ne özel ilişkim(bkz: oha) vardır, ne de bu sözlük, sözlük camiasının başını çekse büyük kazanımlarım olacaktır.kimseler kimselerin hakkını yemesin. haa uludağ sözlük kötü müdür? tabiki bilmiyorum. çünkü ne orada yazarım, ne düzenli okurum.ne de incelerim.

saygılarımla
    (pasteteux, 19.10.2007 21:52)
  16. sık sık bizden giri çaldıkları hakkında dem vurulurdu, bir tanesine kendim denk geldim.

http://www.itusozluk.com/...

http://www.uludagsozluk.com/...

pek yaratıcı.
    (radiance, 22.10.2007 14:12 ~ 14:13)
  17. forumsal sözlük !!

evet evet tam olarak böyle. hani tam bir sözlük demeye bin şahit gibi yalnız kimi yazaları sıcak oluşu ortama artı puan kazandırıyor. sanki orası bir facebook. yok bu fazla oldu galiba ama gerçekler acı ya da uludağ çok acı...

moderasyon özellikle ne yediği belirsiz. hayır şimdi küfür yasak derler sonra giderler ufak bir küfür yüzünden yazarı çaylak yaparlar ama söz konusu sözlükte küfür olup olmadığını en basit örneğini giri (pardon entry) lerden değil başlıklardan görebilirsiniz. yani size gelen uyarılara rağmen küfür etmeniz en normal olanı. pek siklenmiyor ama arada biraz zaman bırakın yoksa çaylak yapabilirler.

ha bir de siz kafanızın attığı bir anda başkasına inat ard arda sözlükte kol gezinen saçma başlıklara benzer başlıkları açar iseniz bir tane yazınızı silip "çaylak olmak üzeresiniz" mesajını atıyorlar. haha ulan madem adamı yazar belledin aldın içeri niye uyarıyosun ya çaylak yap ya da at..

lan onu da geçtim hadi boktan boktan başlıklar açıyorlar. bir gün içinde sol frame in ilk sayfasında yalnızca anketlerden oluştuğunu görebilirsiniz. bir değil iki değil üç değil.. kardeşim adam anket açıyor hoş güzel dolduruluyor ama sonra "sözlüğün içindeki durumundan dolayı entry niz siliniyor" gibi saçma sapan götten uydurulmuş bir sebep ile siliniyor.

gün geçtikçe de sözlük yavaşlıyor lag lara uğruyor galiba. acaba bedava server mı kullanıyorlar diye merak etmiyor değilim hani..moderasyonun da kaç tane adam vardı ki şimdi yeni moderatörü bir türlü seçemiyorlar. aslında yeni kadrolaşma olması şart. aynı şekilde yüzlerce hatta sayısı binlere yaklaşan gammaz olayının da suyu afedersiniz boku çıkmış durumda. oy vermek namına bir bildikleri var ise yanılıyorlar.

dün itü sözlük başlığını baştan sona okudum...

evet hiç işim gücüm yokmuş gibi onlarca sayfa yazıyı okudum ve her birini "oylama yaparken 10 sn kuralı" na rağmen oyladım. itü yü öven bazı yazılara (-) bazılarına ise (+) verdim. objektif olsam da olmasam da ben içerikten daha çok yazım kalitesine baktım ama birşey bulamadım. adam akıllı 10 tane yorum gördüm. çok yazık aslında. hani onu okurken itü yazarlarına da kızmıyor değilim. orda reklam yapmaya çalıştıkları bariz ortada. kimi yazılara baktım an ve an arının şıçışını takip etmekteydi. bunu da özellikle kimi yazarlar yapmış. adamın işi gücü yok bokumuzun çetelesini tutuyor. hakaret ettiysem affet beni uludağ. sizde de yazarlığım var silceksiniz diye öyle götüm yusuf yusuf ediyor ki anlatamam. dalga geçiyorsam itü de yazdığımdan da değildir. gün gelecek belki burdan silik olucam. hatta bu giriden sonra olabilir mi acaba?*

yazarlarının da yaş ortalaması çok düşük. yani bakıyorum ya öss ye hazılanan ya da daha liseye giden çocuklar ki bunlara bir lafım yok. ama bilip bilmedikleri her konu hakkında saçmalamaları işin bokunu çıkarıyor. işte böylelerine anket açmalarına izin vermişler onlar anketlerle uğraşsın diğerleri de sağ sol davasına dalsın istemişler galiba. şaka lan şaka. sizde sağ sol davasına hiç girmedim ama inanıyorum ki o konuda baya bir tarafsız moderasyona sahipsizniz. yazıyı siliyorsun daha sonra bu yazar kalkıyor "entry silme sebepleri"ne yazıyor ki o yazı eninde sonunda yazılmış ve okunmuş oluyor. o kadar saçmalamışsınız ki artık neyin nerde olduğunu bilmiyorsunuz.

ha bir de çaylaklık olayı var ki bunun aynısı da itü sözlükte de bulunmaktadır. yani bu çaylaklık olayına itü sözlükte bir lafım olmaz. neden? çünkü buraya yazar olanan kadar adamın götünden kan alıyorlar kan... oraya bir sabah üye alımının açık olduğu bir vakitte kendine uygun saçma bir nick bul 10 entry gir ve yazar ol. bu kadar basit. sen bukadar basit bir şekilde yazar alırsan onlarca kez de çaylak yaparsın on kezde siler başka bir nick ile geri alırsın. bir de aynı gün içinde yapıyorlar. fake hesaplar da bu yüzden artıyor galiba. aslında bilgisayar ip sini ve modem ip sini görme imkanları var ama bunları denetlicek programları mı yok acaba diye merak ediyorum.

bir moderatör gitti arkasından biri daha. gitme sebepleri açıklanmasa da böyle çarpık bir oluşumda olmak istememeleri çok açık. demekki onların da belli şeylerden rahatsız oldukları kesin. yalnız sen iki tane sağlam moderatörünü kaybetmişsin yerine online süresi fazla ve formatı yalamış yutmuş birisini alacağına gidip iki tane ne yapacağı meçhul hukukçu tutmuşsun. allah'tan onlar yönetimden önce yönetimin yediği boku gördüler de istifa ettiler.

buraya kadar hep olumsuz yazdım da neden yazdım.. belki bunu zall okurda bazı yerlerde kendine çeki düzen verir. yani sözlüğe bir iki buton ya da özellik ekleyene kadar moderasyon üzerinde çalışman daha doğru olacak. yapılcak olan yenilikler senin yazarlarını ancak birkaç gün susturacak daha sonra aynı yazılar aynı moderasyonla devam edilecektir. bu iş böyle gitmeyecek demedi deme.. benim dememe de gerek yok aslında "uludağ sözlük moderasyonu" başlığına da bir göz atsan hiç fena olmaz.

sözün kısası o da bir klon ama klon olmak aslen kötü değildir ama bu kadar gelişmişken bokunu cikarmak biraz sakıncalı bir durumdur. itü kendini reklam etmeye çalıştığı ilk zamanlar da attınız onca boku şimdi size yediriyor. yok onların sözlükte bizim başlığımızda şukadar entry varken bizde onlar hakkında bukadarcık var gibi çocukça oyunları kendi kendinize oynarken şimdi size götüyle gülüyor. yalan değil. en azında burada sizin hakkınızda yazılmış şeyleri okurken eleştirilere açık olun da aranızda bulunun bazı adam gibi yazarlara da bok kondurmayın.

sözlüğün mekanik kısımlarına gelince bi sik bulamazsınız. ha bulursunuz ama sizi ne kadar tatmin eder o ayrı bir soru. yavaş olmasına yavaş. ama hızlı olduğu zamanlarda yazılan yazının anında sol frame gelmesi güzel bir şey..
    işte böyle bir sözlük.

saygılar efendim..
    (bi sor neden yazıyorum, 02.12.2007 19:14)
  18. acaba yeni ne küfürler etmişler diyerek ara ara gerçekleştirdiğim rutin kontroller sırasında gözüme ilişen bir ayrıntı neticesinde artık tamamen kayıp olduğuna inandım bu ortamın. hiç bir kontrol, limit vs. mekanizmaları yok sanırsam.

aynen kopyalıyorum.

oks nedeniyle anne ki$imin bilgisayar ba$ında geçirmem gereken sürenin günde bir saatcik olması gerektiğini belirtmesi üzerine bir saatciğimin nasıl geçtiğini anlamadığım sözlüktür,candır,canandır.
    (anelia, 18.01.2008 13:00)

http://www.uludagsozluk.com/...

eh be abicim el insaf artık. orta okul sınavlarına girecek kişiyi de yazar yapmayıver.
    (radiance, 19.01.2008 15:59)
  19. yazarları sözlüğe girmedikleri zaman diliminde internet gazetelerinin 'okuyucu yorumları' kısmında fink attığını düşünüyorum. zira sözlükteki girilerle okuyucu yorumları arasında hiç bir fark olmuyor.
    (itü sözlük airlines ın daimi yolcusu, 15.05.2008 15:11)
  20. gittim bir iki gün takıldım öyle. asla ve asla itü sözlük olamaz. en azından şimdilik. akıllarına ne gelirse yazıyorlar. ilkokulun yanından geçerken tenefüsteki çocukların sesi gelir ya aynen öyle geldi bana bilemicem...
    (madboy develop, 14.07.2008 21:41)
  21. ditty nickli yazarları vefat etmiş. başları sağ olsun..
    (askkolik, 18.07.2008 17:57)
  22. günün birinde hesap açtığım, çaylak iken 20 tane "tanım" entry'si isteyince zükerin lan kitabını deyüp hesabımı kapattığım garip bir sözlük.
    (yojimbo, 09.11.2008 22:00)
... toplu gösterim ...