ukte dolduran zekası düşük uşak ruhlu maşa yazar   

adana çık aradan

1. atamızın çok güzel bi sözü var, sık sık kullanırım, "ben milletime her şeyi öğrettim ama uşak olmayı öğretemedim". nasıl ince bi üslup, gönderme, zeka kokan bi tanımlama yıllar geçtikçe değeri çok daha iyi anlaşılıyor. popülizmden uzak, gerçekçi bi bakış açısı. bi de bu cümlenin söylendiği yılları dikkate alalım. o zaman göre hakikaten de aşmış bi aforizma, döneminin çok önünde.

peki bi yazar neden ukte doldurur? bu soruyu sorduğunuz mu hiç kendinize? neden böyle bir ihtiyaç hisseder? açıkçası ben sözlüğe girdim gireli hiç ukte kısmına bakmadım. nerede olduğunu bile bilmiyorum. bane ne lan milletin ne merak ettiğinden. çok dert ediyorsa açar kendi araştırır, bulur, yazar.

ukte dolduran yazarın ruhunda uşaklık vardır işte. birilerine hizmet etmek, onun arzularını yerine getirmek ve sonunda da onun tarafından takdir görmek. bunların hepsi kişiliğinin oturmamış olmasından, kendine güvensizliğinden kaynaklanıyor. birilerine kendini onaylatıp takdir toplamak istiyor. zekası da yerinde değil ayrıca. aklına yazacak bir şey gelmediğinden başkalarının düşüncelerini çalıp değerlendirmeye kalkıyor. bir nevi kafası çalışan insanların maşası. onlar bişeyleri buluyor, ortaya çıkıyor, pis işi ise bu ruhunda uşaklık barınan -makam değil he cin fikirli ibişler sever böyle esprileri, bildiğimiz uşak, hizmetçi-düşük zekalı maşa yazar yapıyor.

ya cidden var mı böyle malak beyinli tipler. açıyorsunuz ukte sayfasını ve elalem ne düşünmüş, ben ne yazarım diye bakıyorsunuz öyle mi? yemin ediyorum acınası bi durum. azıcık kendinize güveniniz olsun ya. uktesini doldurduğunuz adamın koynuna girmek isteyen gizli eşcinsellerin varlığından haberim var. farkındayım. nasıl bi iğrençlik bu ya... hayır bi de utanmadan bu yazarlar ukteyi doldurduktan sonra uktecinin adını belirtiyor, bu bir ukteydi diyor. resmen seninim, sana aitim, bana istediğini yap mesajı.

ukte dolduran yazara saygı duymam. ukte verene de. bi kere deneme amaçlı, sosyolojik inceleme bağlamında vermiş, analizlerini yapmıştım. onun dışında asla bu olaya bulaşmadım. ukte dolduran yazarların samimi olduğuna inanmıyorum ayrıca. yahu burdaki insanların birbirinden çok büyük farkları mı var ki, senin bilmediğin bi şey, öbürün ihtisas alanı olacak. dolayısıyla kimse kendini küçük düşürmesin. elaleme uşaklık etmek, maşa olmak, zeka düşüklüğünü birilerine yaranmaya çalışarak kapatmak şerefli bi davranış değil. bu insanlar bence tek kelimeyle, "asalak." ukte doldurmaya meraklı uşak ruhlu yazarlara burdan sesleniyorum, ayak parmak aralarımı avuç içlerinizle ovalayarak temizler misiniz? aralarında pek fark yok da.
    (kayser sozer, 24.07.2008 01:17 ~ 01:36)
  2. asıl amacı sol frame'de adam gibi yazacak konu bulamayıp, aklına da güzel bir konu gelmemesi sonucu başkalarinin merak ettigi konularda eğer bilgisi varsa veya yazacak herhangi bir şey aklına geldiyse yazmak ve dolayısıyla sözlüğe kendinden bir şey katmak olan gariban yazardır. üstüne gidilmemelidir, boş yere laf atılmamalıdır, o da sözlük için çalışmaktadır.
    (falanca, 24.07.2008 01:29 ~ 01:48)
  3. başlık açma konusunda biraz beceriksiz olan yazarlardır yada aklına gelen başlığın ukte olarak daha önceden verilmiş olduğu veyahut daha önceden açılmış bir başlık olma ihtimali yüksektir. fakat ukte dolduran yazarlara uşak muamelesi yapan yazarlar kadar ukte veren yazarlarda bir nevi yazarı uşak yapar. ukte veren yazarları da görmek için yazarların hakkında butonlarına tıklamak yeterlidir.
    (bkz: atma recep din kardeşiyiz)
    (bkz: ukte verenler yazarlar)
    (bana bir nick bulun, 24.07.2008 01:42)
  4. (bkz: ukte doldurana kızlar teklif ediyormuş)
    (qualyn, 24.07.2008 01:54)
  5. bu başkasının yazdığı girileri de okuyor buna inanabiliyor musun sayın okur...hatta girileri oyluyor falan ( kahrolası herif) uşaklık kanına işlemişse girileri favorilere falan ekliyor...( takdir etsene....bak senin girini öneriyorum ayakları)
    kanka listesi olayına hiç girmeyelim zira gizli eşcinsel olma ihtimalini bir ben birde kaiser slautern biliyor.
    (özellikle hotmail kullanıyorum, 24.07.2008 10:51)
  6. zekası düşük olmayan uşak ruhlu olmayan ve yaptıkları kimseyi ilgilendirmeyen yazardır.
    (bedevix, 24.07.2008 11:03)
  7. (bkz: bir kayser sozer klasiği olarak zincirleme tamlama)
    (bkz: udzdurmy da gizli eşcinsellik vardır)
    (bkz: kayser sozer gibi başlık açma rehberi)
    (ad hoc, 24.07.2008 11:29 ~ 16:30)
  8. sözlüğün amaçlarından bir tanesi de bilgi paylaşımıdır. zaten burada yazılan terimlerin ve açıklamaların hepsine araştırıldığı zaman ulaşılabilir (bkz: google). yani buna göre ne ukte verenin zekası düşüktür ne de ukteyi dolduran yazar da uşaktır. asıl utanılması gereken ve iğrenç olan şey ise amdan götten tespitler yapıp bunu diğer yazarların gözüne sokma olumlu veya olumsuz eleştiri toplamayıp ilgi odağı olmaktır. bu kişilerin çocukluğuna indiğimizde büyük ihtimalle göreceğiz ki asosyal, ilgiye muhtaç ve aile ortamında söz hakkı verilmeyen bir hayatları olmuştur. bu eksikliklerini kapatmaları için de gereksiz cümle toplulukları ile diğer yazarların kafalarını sikmeye hiçbir şekilde hakları yoktur.
    (amaç paraşütü, 17.08.2008 00:22 ~ 18.08.2008 12:22)