türkçe kuran okunmaz başlığı altına yazdığı giride itü sözlük yazarlarının zeka seviyelerinin düşük olduğu vurgusunu yapan,sözlük ortamının bir bakıma kavramları irdeleme dünyası ve yorum farkı platformu olduğundan bihaber 4.nesil yazar.
hayır. girilerine baktım da,hem nicel hem de nitel anlamda "akacak mecra bulamadım" tarzı bir entelektüel altyapı pırıltısı göremedim;zira kaybettiğim zamana yandı canım.
(bkz: @2272256)
komünistleri eleştirirken, "ege üniversitesinde hazırlık okumuş biri olarak söylüyorum" diyor üstad. gerçekten müthiş bir birikim, muazzam bir dimağ. maazallah dört sene de lisans eğitimi alırsa, tutulamaz. korkuyorum gerçekten. çürütecek bu gidişle marx'ın, engels'in öğretisini.
"tarlada tımar etmek" diye anlamsız şeyler söyleyenlere tarlada tırmık çekileceğini, atın tımar edileceğini öğretmişse kendince ne mutlu bana diyecek olan yazardır.
sonra da komunistim; ama hanım evladı değilim diyorsun. köylüyü, çiftçiyi anlıyorum diyorsun. önce aynı dili konuşmayı bir öğrensek, kesin anlaşırız da, senin zahmet edip bir köye gelmen gerekecek.
efendim can yücel'le ilgili bir anı vardır bilirsiniz. can baba'da böyle komünistlere laf edenlere dayanamaz lafı yapıştırırmış sürekli. bir televizyon programında karşıdaki kıl kuyruk, nazım hikmet'in annesinin yahya kemal'le yani bir sağcıyla ilişkisi vardı. nazım da o yüzden solcu oldu demiş. can baba adamı susturmuş. ''bir dakka bir dakka senin ananı hangi komünist ...... de sen böyle oldun .....'' diye kükremiş. şimdi efenim sormak lazım böyle tespit yapanları hangi solcu 9 köyden kovdu da bunlar böyle oluyorlar.
bilim adamına en aşağılık şekillerde hakaret etmiş yazarmış. vay anasını sayın seyirciler. lan sen bir bilim adamını nasıl halay çekerken tahayyül edebilirsin. sallandırmalı seni.
not: bu arada bu aşağılık halay çekme fiilini üniversite kampüsünde olmasa bile birçok defa işlemiş biriyim.
diyanet işlerinden olduğunu falan zannettiğim kişi. bilemiyorum amacı ne ama solcuların allaha inanamayacaklarını iddaa ediyor. bu konu üzerine eğilmek lazım gibi, değil gibi.. böyle de çelişkiye düşürüyor beni haylaz.
bir başka provakatör daha. kendisinin de inanmadığı şeyleri yazıp(ki bunu daha önce tonlarca yazar denedi) bakalım diğer insanlar nasıl coşacak diye bir köşede beklemektedir. bir çeşit sanal ortam aslanı da diyebiliriz.
türk komünistlerin çoğunun hanım evladı olmasıgibi bir başlık açıp türkiyedeki komünizm yanlılarını ya da komünistleri "hepsi kravatlı, takım elbiseli,lafa gelince işçinin de köylünün de yanında" şeklinde bir kalıpla kestirip atabilen sözlük kişisidir.. ne karmaşık bir iştir ki yine kendisinden okuduğumuz kadarıyla aynı takım elbiseli,kravatlı kişiler ege üniversitesi kampüsünde halay çekmektelermiş.. üniversitelerdeki özgür düşünce ortamına,yaşayış biçimine hiç girmicem zaten..
amma velakin kanımca bu tarz zihniyetlere göre duyarlılık her laf arasına girip sağa sola çatıp insanları eleştirmekle oluyor.. tarla gören,tarlada çalışan, köy köy gezip çeteresini tutan,tırmığı tırpanı bilen mi komünist olabiliyor.. ya da güreşi sevip ata sporlarını bilmekle, kahveye cafe demeyen bir milletle,şehitlerin kanıyla kurulmuş bir ülkede yaşamakla mı oluyor vatanseverlik ? sizler için bu kadar basit işte dünyayı algılamak.. faraziye kurmak.. bir kere elinize alıp ziya gökalp'ten türkçülüğün esaslarını okudunuz mu acaba? vatanseversiniz ya o bakımdan..
sözlükte milliyetçi görüşün propagandasını yapmayı kendine amaç edinmiş yazar. ihmal ettiği birşey var ki itü solcusu başka yerinkine benzemez, nitekim yazarımız da ayarını aldı. hatta ayarını aldıktan epey bir sonra farkına vardı (belki de halen varmadı). milliyetçi provakasyon yapayım derken birden kendini daha tanımını doğru dürüst bilmediği faşist ve faşizm kavramlarını savunurken buldu. e itü solcusu da biraz gaddar canım, bir kez tökezlemeyeceksin. sonra gelen vurdu giden vurdu. şu an kendine olan saygısını yitirmiş halde, türkiye de türklük e ait değerleri savunmak türünde başlıklar açarak kendine gelmeye çalışıyor. zaten ükemizdeki en ciddi sorun da bu değil mi. biraz dur düşün, nerede yanlış yaptım, hem itü bu işlerin yeri mi?
kimse yanlış anlamasın, kimseye küfür etmek gibi bir niyetim asla yok ancak mevcut durumu açıklaması babında;