|
|
- elektroniğe meraklı olduğunu düşündüğümüz dördüncü nesil yazar. hoşgelmiş. bu arada transistör kazancı sanırsam kv(k büyük, v alt indis) ile gösterilen zıkkımdır.
- elektroniğe meraklı fakat alttan tek dersi elektronik olduğu için bu nicki almış olan yazar. sevgi kelebeği bir yazardır.
- sait türköz olmasından korktuğum sözlük yazarı.
- (bkz: yok ebenin amı ali sami)
(petre, 20.01.2007 20:27)
- kızılderili yazar. ugh!
- ekmek yedirmez, nice elektronik mühendisliği sevdalısı gencin kanına girmiş, istikballerini mahvetmiştir.
- bbg'den nefret edebilir, ama quake maçımızda bfg'mi seveceğine eminim.
(bkz: şeytani kahkaha)
- ortak bazlı bağlantıda alfa akım kazancı , ortak emiterli bağlantıda ise beta akım kazancı olarak nitelendirilebilecek elektroniğin temel taşıdır. bunun yanında birde ortak kolleltörlü bağlantı vardır. bu bağlantıda kazanç birdir(yani kazanç yoktur). bu bağlantının sebebi empedans uygunlaştırmadır. temel üç çeşit bağlantı bir transistörün kazancını inceleme açısından bakabileceğimiz sadece tek bir yöndür. bunun yanında transistöre bağlanan pasif devre elemanları, frekans, değişen transistör sıcaklığı ile transistör kazancı değişir.
- bir elektronik öğrencisi için durumunu açıklayıcı en güzel nicktir.
- seslendirme sanatçısı olacak kadar hoş bir ses tonu ve başarılı bir tiyatro oyuncusu olacak kadar sağlam mimikleri olan adam. ayrıca keman çalıyor galiba. aynı üniversitede okuyoruz bir de. o yüzden kanım daha fazla kaynadı kendisine.
(camel, 15.03.2008 17:17 ~ 17:18)
- @2326012 girisiyle, beni epeyce güldürmüş, benden kıdemli yazardır. ayrıca ikinci nick altı iletimi girmiş yazar mertebesine de nail oldu. tebrikler, tebrikler, tebrikler. *
- kelebek etkisi sayesinde şu an kanka listesinde olduğum yazardır.chat te erlinghaefs e önerdiği kankalık teklifini kanala katılır katılmaz gördüm ve 'bana mı abi' diye sevinçle,bir ezik edasıyla atladım.daldım öyle.yok abi erlinghaefs'e dedi önce.1 saniye önce katılsaydım olaya dallamasına dalmayacaktım ve sempatisini kazanarak 'tamam lan seni de ekliyorum' yazısını göremeyecektim bu yazar tarafından.
elektronik kankam.öyle kaydettim onu.minnettarız.
- nickimi ilk kez sol frame de gormemi sağlamış, yazarlığa nail olduğum şu ilk saatlerde radarıyla şahsımı yakalamış kişi. teşekkürlerimi iletirim.
- verdiği uktelere bakınca pek bir hayvansever! olduğunu düşündüğüm zat-ı muhterem...
- bir de gıygıycı olan zat-ı muhterem. kendisi süper ötesi keman çalmakla birlikte bana da bir iki şey göstermiş, bir derslik keman hocam pek pek muhterem şahıs.
(scout, 12.07.2008 12:22)
- transistör devrelerine girişte verilen akımın, gerilimin ve gücün devre çıkışında daha büyük değerle elde edilmesi sonucu sağlanan kazançtır.
sayısal değeri, giriş ve çıkış değerlerinin birbirine oranlanması sonucu bulunur.
bu tarz devreler ac/dc (transistör hem ac hem dc devre olarak çalışabilir) yükselteç devreleri olarak adlandırılmakla birlikte kazanç, genel olarak (bkz: beta) ile gösterilir.
- (bkz: boyiim mi abi)
- burada kast edilen baz girişi, emiter beslemesi sonucunda kollektör çıkışında elde edilen akım kazancı değil, selanik pasajı ya da yazıcıoğlu handaki dükkanınızda sattığınız transistörün satış fiyatıyla alışı arasındaki farktır...
- (bkz: nutella gibisin kaşıkla girişmek istiyorum)
- tahsil için amerikalara gidiyor. dostları da şenlik yapmışlar giderayak. sevilen bir insan kendisi.
- dünyaya ve teknolojiye kazancı pek çoktur.
satan adam için kazancı nasıldır orasını bilmiyorum. küçüklerinin karları düşük olsa gerek. hadi transistorler neyse de minik minik kapasitörler. 10 kuruş falan..
en iyisi transistör üretmek. ah ulan
(bkz: sol avuç içine yumruk atmak)
|