|
|
- türk milleti olarak aşırı merak ve bilgi sahibi olmak isteme arzusunun bir sonucu olarak oluşan hareket. aynı eylem kavga esnasında da görülebilir.
- kaldırımda duruyorsa, içi acıyarak elleri titremeye başlar, ne olup ne bittiğini öğrenmek için kendini yola atar ve bir kazaya daha sebebiyet vermesi muhtemel insan modelidir.
(book buff, 05.03.2007 23:57 ~ 28.05.2007 18:09)
- eğer kullandığı araçtan kazayı izleyen biri ise ayrıca irdelenmesi gereken insan modelidir. hele bir de kendi istikametinde değil de ters istikamette olduysa bu kaza (mesela e-5, tem gibi yollarda) kesinlikle sabaha bırakılmaması gerekir. zaten sürekli "lan koşun olay var" komutu bekler vaziyette takılan yurdum insanı için biçilmiş kaftandır ters istikamet kazaları. sol şeritte yüksek hızla ilerlerken birden daha da solundaki karışıklığı farkeder ve frene yüklenir. kaza mahallinin hizasından geçerken yürüyen bir adamın hızından bile daha düşük hızda seyreder. "üfff", "vay anam vay neler dönmüş serhat ya" ünlemleriyle kaza elemanlarını süzer. bu sırada arkasında biriken kalabalık afedersiniz sikinde bile değildir. niye olsundur ki olay vardır olay. millet işe geç mi kalacak, hastaneye yetişen biri mi var boşver. arkasından yükselen korna seslerini de hiç takmaz. onun için arka planda çalan fon müziğidir kornalar. <kriz anı>behey dingil, behey meşe odunuyla ıslah edilesi insan, hadi kazayı izlemek için yavaşladın. yardım etmeyeceğin de belli onu da anladık. ulan mal "ne duruyorsun kardeşim ilerlesene" diyenlere, kazanın senin istikametinle alakası olmadığı halde "görmüyor musun kaza var" diye cevap verip pişkin pişkin sırıtmak hangi boş beynin ürünü. ben levyeyle sana girişirken "ne vuruyorsun kardeşim" diye sorduğunda "görmüyor musun kaza var" diye cevap veriyor muyum? allah ne verdiyse vuruyorum beline beline.</kriz anı> işte bu bahsedilen insan modeli atsan atılmaz satsan satılmaz. içi boş birer kütükten farksızdırlar. ayrıca bu bahsedilen modelin "abi yavaşla kaza olmuş galiba, bi yardım edelim" diyen insanla alakası yoktur. tamamen ve en hakikisinden "lağn oğluum kazayaa bah, çıkar telefonu da videoya çekelim lağn. hasangillere de gösteririz." modelidir.
- bir nevi sosyolleşme kaynaşma yerleri haline getiren insanlardaır.
-nasıl oldu olay?
+karşıdan hızla geldi. bu hıyarda durmadı.
-hangi hıyar.
+şu yatan.
-hak etti yani.
+hak etti diyemem.
-ne dersin?
+ne diyim allahın buldu.
-hak etmiş yani.
+abi adam öldü ya.
-o zaman gidelim tartışmaya gerek yok.
+memleket neresi?
(bkz: ironimi yiyeyim)
- yolda süzülerek ilerleyen benzini göre göre cebinden sigarasını çıkarıp yakarak izleyen tiplerinde içinde bulunduğu insan modeli...
(talen, 14.05.2007 13:49)
|