18 haziran 2008de gösterime girmesi planlanan film batman begins'in kaldığı yerden devam edecek. gene christopher nolan yönetecek ve christian bale, gary oldman, michael caine, katie holmes, morgan freeman çekirdek kadrosu değişmeyecek. joker rolü için robin williams'dan adrien brody'e pek çok ünlü aktör düşünülmüş ama sonunda ibne kovboy heath ledger'da karar kılınmış. tahmin edileceği üzere batman begins'deki "ciddi" ve "pesimist" atmosferi devam ettirecekmiş nolan. olay yerinden gelişmeleri aktarmaya devam edicez, sendeyiz defne.
batman efsanesinin 2008 de vizyona girmesi beklenen filmidir.batman beginsin son sahnelerinden hatırlayacağımız gibi joker gotham cityde kötülük salmaktadır.batman 5 milyonuncu kez dönmek üzere gelecektir.
geçtiğimiz günlerde batmobile'ı kullanan dublorlerden birinin, ağaca çarparak yaşamını yitirdiği filmdir. film setinde ölü olan her filmde türlü terslikler olmaya devam etmiştir, bakalım bunda neler olacak daha diyorum.
bu ay empire'ın '2008'in bomba filmleri' başlığı altında yer alan favori süper kahramanımın son filmi...oyuncaklar yeni,kostüm yeni...
teaser'ı için...
http://www.youtube.com/...
tim burton un çektiği ilk iki filmin yerini asla tutamayacağını düşündüğüm film.diğerleri de burton un karanlık bir atmosferde çektiği, batman karakterine karizma kattığı filmlerin yanına bile yaklaşamadı.ayrıca jack nicholson un oynadığı joker karakterinin yerini doldurmak çok zor.
rachel rolüne katie holmes yerine maggie gyllenhaal'un oynayacağı batman filmidir. yapım aşamasında olup 28 temmuz'u iple çekmemizi sağlamaktadır. ayrıca joker rolündeki heath ledger'ın filmdeki hali için buyrun imdb'ye bakın;
nazarımdaki en iyi batman aranjmanı olan batman begins 'in devamıdır, ve yine nazarımda fevkaledenin de fevkinde bir batman olarak kabul ettiğim christian bale'le devam edilmesini bir nefaset olarak kabul buyurmaktayım.
heath ledger'ın ölümü üzerine buruk bir biçimde izleyeceğim filmdir. jokeri oynaması da ayrı bir tezat oluşturmakta. bundan en fazla 1 ay sonra unutulsa da filmin gösterime girmesine 1 hafta kala tekrar hatırlanacak. böyle bir filmi daha objektif ve tadına vararak izleyebilmek isterdim.
gerçek bir batman delisi olarak, bugüne dek beni en çok heyecanlandıran batman fragmanına sahiptir. tim burton'ın batmanlerine rakip olabilir mi, bunu söylemek için daha çok erken fakat, fragmanı ile anladığım şudur ki; bugüne değin batman serilerinde görmüş olduğumuz en psikopat ve de heycanlandırıcı manyak joker karakteri sanırım bizi beklemekte.
elim ayağım birbirine dolanıyor fragmanını izlerken. anlatılcak gibi değil.