temizlik yapılırken evde rahat edememek   

adana çık aradan

1. mutfak tıkırtısı, halı silkelemesi, süpürge sesi, kapı çarpmalar, şikayet feryatları arasında hayatını idame ettirmeye çalışmak.hele temizliği yapan anneniz ise kesin bir nedir benim sizden çektiğim!!! repliği yankılanır odada.en kötüsü de "sen niye bir şey yapmıyorsun peki!" derler diye bunların hiçbirine ses çıkaramamaktır.
    (drama queen, 06.06.2007 16:07)

2. eve giren işgal ordusunun, homurtuları ve kimyasal silahlarıyla odanızın kapısına dayanacağı anı beklemenin, beklemekten başka bir şey yapamamanın, ve odada hiçbir şeye odaklanamadan oturmanın gerginliğidir.
    (ornitrin, 06.06.2007 16:53)
  3. çamaşır suyu ve deterjan gibi kimyasallarla yatağınız altı temizlenmeye başlayıp hem viledayı oraya buraya çarptırmanın verdiği ses hem de keskin kokudan dolayı uyanmanın verdiği sinir bozukluğu.
    (soya bean, 06.06.2007 17:00)
  4. bir odadan başka odaya kovulmanın pek de eğlenceli olmamasından kaynaklanan durum.
    (daha orjinal bir şey, 06.06.2007 17:06)
  5. viiiiuuuuuuoooov (elektrikli süpürge sesi)
    dım tıs tıss dım dım (karşı taarruz olarak açılan müzik sesi)

budur.
    (neverlander, 06.06.2007 17:06)
  6. annelerin "amaaannnn hadi çık dışarı" demesiyle son bulan durum...
    (ageblood, 06.06.2007 17:07)
  7. insanın kendini pislik gibi hissetmesinden kaynaklanır.temizlik sonrası her şey normale dönecektir.endişe edicek bir şey yok.
    (ocimen, 06.06.2007 17:10)
  8. dile getirilmesi durumunda temizlik yapan kişi tarafından kafanıza süpürge, kova, paspas vesaire geçirilmesine neden olabilecek durumdur. ben temizlik yaparken çok rahatım da senin rahatını düşünmem eksik kalmıştı dedirtir.
    (arapbebek, 11.11.2007 13:25)
  9. (bkz: temizlik esnasında annenin freddye dönüşmesi)
    (seashell, 30.07.2008 21:39)
  10. temizlik için eve gelen temizlikçi teyze'nin bir komutan edasıyla, odanızı temizlemek için sizi dışarı atmasından kaynaklanan durum.
    (billy, 30.07.2008 21:50)
  11. sebebi temizliği bizzat benim yapıyor olmamdan kaynaklanan durumdur benim için.
    (neva, 30.07.2008 21:53)
  12. hele bir de anne ile aynı cinsten olduğunuzda daha da çekilmez oluyor bu rahatsızlık.

- seni alan yandı yandı, anca otur sen.

- işe yaramıyosun, ayak altında dolanma bari.

- çekil şurdan çekil basma yeni sildim sen pislet diye.

gibi anne iğnelemelerine maruz kalınabilir.
    (bree van de kamp, 30.07.2008 21:55)
  13. eğer sizinde temizlik hastası bir anneniz var ise genellikle bu durum ortaya çıkar

*
    (bkz: o odaya girme)
    (tyler durden, 30.07.2008 22:08)
  14. tuvalete gidersiniz banyoda kovalar vardır zaten ıslak koridordan köpüklü kovaların yanından hoplaya zıplaya geçmişiznzdir, tam yemek yicek yada su içecek olursunuz sıra muhakkak mutfağa gelmiştir, odanıza gidersinz sıra ordadır, salona gidersiniz camlar siliniyordur, telefonla konuşmak istersiniz muhakkak süpürge çalışıyordur, birde kesin kapı çalar iki üç defa; siz açmak zorunda kalırsınız tanımadığınız komşularla yada onunla bununla yüz yüze gelirsiniz, ne deseniz gerginlik olur
    herşeye rağmen anlayışlı olmayı gerektirir.
    sabır sabır sabır...
    (mayıs, 30.07.2008 22:22)
  15. temizlik başladığı andan bitene dek tüm iliklerimde hissettiğim duygu,durum herneyse düşünmek bile deli eder
    (kaskate, 30.07.2008 22:48)
  16. yerler her daim ıslak veya yeni silinmiş olduğundan dolayı yürürken çıkan ayak izlerine devam ederekten kafanıza vileda sopasını yemekle rahatsızlık tamamlanmıs olur. ondan sonra bol bol rahat edersiniz.
    (bana bir nick bulun, 30.07.2008 22:53)