|
|
- (bkz: ne diyem mahmut mu diyem)
- (bkz: telefonu kalbim benecol diye açmak)
- açarsınız telefonu ve söylenecek ilk kelime efendim olmalıdır ki eylem tanımına kavuşsun.*
son zamanlarda alo diye açanlar kötü kaka oldular, efendim diye açanlar aile terbiyesi görmüş zengin yakışıklı iyi sev.... öhöm.
-alo dedi ya, abi telefonu açınca alo dedi, böyle kulağıma bağırdı. aloo da diyemedi aloooööööv dedi. kaba adam. kötü kötü.pis.*
-kapatsaydın suratına
-konuşmaya çalıştım.
-ee sonra
-küfür etti bana. ayna var bende aynaaa aynnaaaa dedim. kendi diyen kendi olur dedim kapattım suratına. bak hala titriyorum. pis.
- (bkz: telefonu evet diye açmak)
- (bkz: alo/!jamesdean)
- - efendim.
- bana cariyelerimden şebekgülü getir. suyu da ısıt. ayrıca kaloriferleri biraz aç. ayrıca akşam yemeğinde tauk istityorum.
- peki sahip.
- aferin, kemikleri sana sıyırtacam.
- ismini söyleyerek açanlar da var. karşılaştığım yeni piyasaya çıkan, son model insan tipi bu. artık farklı olmak için mi yapılıyor , yoksa "bazı insanlar bir jenerasyon olarak bazı farklılıkların eşiğinde midir" karar vermekte güçlük çekilen hadisedir. gelgelelim şöyle anlar yaşamaya başladım. yeni tanışılmış ve aramak icab etmiştir; tel çalar , karşıdan "alo , efendim vs" gibi bir cevap beklenir .ama duyulan şudur:
"selen demirciii" ...
nasıl yani , ben mi sen mi?
(bkz: alo ben vahit)
- telefonu hiç açmamaktan daha yararlı bir davranıştır.
- sevgililer arasında kullanıldığında kavga nedenidir.
(bkz: gerçek kesit)
- son derece normal olan davranış...
- işi gereği telefonu "........bankasına hoş geldiniz ben neva" diye açmış olanlar da vardır yaklaşık 3 yıl boyunca. hatta kapatırken de "tekrar görüşmek dileği ile hoşçakalın" diyerek kapatır bu kişi *
işe başladığı dönemde aynı zamanda ev arayan zavallı yazarımız aradığı emlakçı ile görüşmesi bittiğinde de alışkanlık sebebi ile tekrar görüşmek dileği ile hoşçakalın diyerek kapatmıştır telefonu ...
- (bkz: yes my lord)
- söyle, konuş, ne gibi garip hitaplarla açmaktan kat kat güzel olan eylem.
- "efendin konuşuyor" veya "efendin yesin seni" gibi cevaplar alma riskini taşıyan hareket.
- age of empires köylüsü olabilir.
(bkz: efendim), (bkz: tamam), (bkz: yaparım), (bkz: emret), (bkz: sahip)
- (bkz: telefonu ne var lan diye açmak)
- söz konusu evdeki sabit telefonsa oldukça normal bir eylemdir. arayan kişi sizi tanıyan biridir ve samimi bir şekilde efendim demekte bir sakınca yoktur. iş telefonlarında durum farklıdır. ya belli bir kalıpla açılır telefon ya da alo diye açmak daha normaldir. cep telefonlarındaysa aranan kişiye göre her türlü açmak mümkündür. "söyle canım, annem annem, efendim serabım..." falan gibi tüm yaratıcılığınızı kullanarak açabilirsiniz telefonu.
- ''alo'' diyerek çamaşır detarjanı reklamı yapmak istemeyen kişinin dillendirdiği söylem.
- evet diye açmaktan daha karizmatik değildir. tabi babaya filan sökmez bu karizma çabaları. hayır kendim yaşadım ondan biliyorum. şöyle ki;
- evet
- ulan sıçtığım bok. böyle mi açıyorsun telefonu? bir de okutuyoruz seni senelerdir.
- yahu baba bunun okumakla ne ilgisi var?
- sus lan sus. eşşek.
- anladım baba ne vardı.
- napiyosun diye aradım. bok ettin.
- iyi.
- -buyrun?
+oha sular idaresi diye acsaydın bari.. kapatıyorum şimdi. bi daha arayacağım. insan gibi aç.
-çat-
-efendim?
+ne malum benim aradığım? ya sapıksa?
-anne yaaa...
+anne deme bana! alo de! alo! alo...(senoş, 18.07.2008 17:24)
|