neredeyse her milletten hayran kitlesine sahip olduğunu gördükten sonra sevdiğim, albümlerini alıp dagıttıgım, ve güzel türk sanat müziği okuduğunu düşündüğüm sanatçı.
rivayete göre türkiye'de tarkan çizgi romanının yazarı tarafından yaratılmış bir isim, bu nedenle yazarın çocuklarının şarkıcı tarkan'a isim hakkı ile ilgili dava bile açtırabilen finansal yönü yüksek ekmek kapısı olarak da nitelendirilebilir.
tarkanka. dün müşteri ziyareti için gittiğim yerde, müşterinin o çıkması sonucu tanıştığım; beyefendi, mütavazi ve sıcak tavrına hayran kaldığım sanatçı. "bir insan geldiği yeri hazmedebiliyorsa, geldiği yeri hakediyordur" sözünün en güzel örneği.
gerçi imzalı resim istemeyince biraz bozuldu ama, sonra yeğenim için isteyince, koşa koşa gitti arabasından bir de cdsini kapıp geldi, bir de cdsini imzaladı.
hayranlık müessesine fazlasıyla karşıyımdır ama artık ben de bir tarkan hayranıyım.
mega, süper vs vs. star. beğenip beğenmemek bir yana türkiye'de alanının en iyisi. star olmanın da tüm gereklerini yerine getirdi sanırım. dişlerini yaptırması, kıl oldum abi formasyonundan çıkması gibi sayılabilir bunlar.
kendisi ile ilgili şu üç bakınızı vermeden geçemem:
ancak konserlerine 250 kontör alınıp gidilebilmesiyle pek bir façayı çizdirdi gibi sanki. ben de metal taso var ondan birkaç tane, üstüne de 5-10 bilye falan versem alırlar mı içeri?
tom sawyer'ın ticari hayatından esinlenmiş gibi duruyor son avea turnesi. hayırlısı.
türkiye'de alanında ilk olduğu için ve şöhreti hazmedebildiği için çok fazla takdir toplayan ve artık kendi besteleriyle de harika işler çıkartabilen ilk büyük popstarımızdır
iyi kötü alanında bir yıldız olmuş, senelerce şu konumuna oturabilmek için düzeyli kalmaya çalışmış bir adam görüntüsü çizmişti bende. her programa gitmez, çok konuşmaz, dalaşmaz, burda kazanır abd'de yer falan kurnazdır da.
lakin geçen hafta kendisini haber bültenlerinde konser için gittiği almanya'da gurbetçi bir abinin dükkanında dönerci önlüğü ve şapkasıyla döner keserken gördüm, şakalar, espriler, merhaba televole ayarı. o an anladım ki bu korsan kaset işi feci vurmuş piyasayı. yap bir yarım ekmek megastar diyeyim ne diyeyim.
tarkan'ı severim ve çok da gurur duyarım, aynı zamanda albüm de güzel ona da birşey demiyorum amaaa adam come closer albümü için tüm konserleri ve röportajları kaçırmamalı bence.
albüm daha çıkmadan önce hatırlıyorum da bir yerde okumuştum, tarkan türkiye'de hiçbir kanala çıkmak istemiyor falan diye yazıyordu. hele dur bi yaw n'oldu böyle sana, sanki albüm çıktı da türkiye'de deli gibi satıldı. hadi onu bırak sanki tüm avrupa adamın albümünü bekliyormuş da türkiye'deki hiçbir kanala falan çıkmak istemiyormuş da falan da filan da.. hani yurt dışında çok yoğun olacak ya, kanaldan kanala koşacak ya..
tarkan'ı popüler yapan zaten türkiye, türkiye'de dinlendikçe tarkan yurt dışında popüler oldu. türkçe albümleri tarkan'ı türkiye'nin megastarı yapmış olabilir ama henüz dünayanın megastarı değil.
tarkan'ın yurt dışında da türkiye'deki gibi kendi köşesine çekilmesi için piyasaya en az 3-4 albüm çıkarması gerek ve aradan 5-10 sene geçmesi gerek.
ayrıca ben akşam gazetesinin haberini (http://www.aksam.com.tr/haberpop.asp?a=38518,8&tarih=03.05.2006) biraz daha farklı bir şekilde yorumluyorum. tarkan'ın eşcinsellikle ilgili o röportajından sonra böyle bilge'nin dudaklarına olur olmadık yerde deliler gibi yapışması beni rahatsız etti. eşcinsel değilim bakın sevgilimi -bayan- nasıl öpüyorum der gibi..
ha bi de şu star tv'deki güzellik yarışması miss turkey 2006 'daki koskocaman sahneyi dolduramaması ve arka planda dev ekrandaki windows media player eklenti efektleri eşliğinde dansları beni benden aldı.. birara tarkan'ı azerbaycan devlet televiziyasindeki -aztv- sanatçılarla karıştırdım. hele o ilk bölümdeki üstünü çıkarayım derken tarumar olup gözlüğün bir yana şapkanın bir yana dağılması ve sonra artistik bir hareketle bu objeleri sağa sola fırlatmasından hiç bahsetmiyorum bile.
ah tarkan ne diyim ben sana, menejerin olayım dedim kabul etmedin..
gençken oldukça çekiciyken daha sonra kilo aldığı gözlenen şarkıcı.ayrıca kanımca ingilizce albümü başarılı olmasa da yurtdışında yine de en çok tanınan türklerden.güzel bir kaş-göz kombinasyonuna sahip insan.hem çok yol aldığı görülmekte. (bkz: kıl oldum abi) (bkz: 90 larda çocuk olmak)