|
|
- işçinin ve köylünün yanındadırlar; ama işçi ve köylü olmayı bilmezler.
sorun bakalım kaç tanesi tırmık görmüş?
ya da kaç tanesi temmuz sıcağında harman çıkarmış?
kaç tanesi nohut yolmuş?
kaç tanesinin elinde nasır var?
hepsi kravatlı, takım elbiseli. lafa gelince işçinin de köylünün de yanında.
sen nasıl köylünün yanında olabilirsin be kardeşim. sen köylü olmayı bilmiyorsun, nasıl köylü gibi düşünebilirsin?
apartman çocukları üniversite görünce o heyecanla komunist oluyor. birden dünyaya eşitlik getireceklerini sanıyorlar. onlara tavsiyem önce gidip birkaç köy gezin. köylü hayatını görün. köylülük ne demektir anlayın.
sözlükte hariçten gazel okuyarak işçinin emekçinin hakkı savunulmuyor.
üniversite duvarlarına che posterleri yapıştırarak, kapıda halay çekerek, sıraları çizerek olmuyor çiftçinin, emekçinin yanında olmak.
şu yaptıklarınızı bir şebinkarahisar çiftçisi duysa vereceği cevap aynen şudur.
"la anuga godum o sıralar bedava mı geliyor da çiziyorsun, parayı gazanırken bizim götümüz terliyor"
ya işte böyle, oturduğun yerden komunist olan hanım evladı, önce birkaç çiftçi tanı, çiftçiliği öğren. çalışırken götün terlesin, sonra gel konuşalım.
- bunların çoğu yazın antalya'ya, bodrum'a tatile gider.
en kötü ihtimalle istanbul, izmir, ankara gibi şehirlerde vatan kurtarırlar. eşitlikten dem vururlar.
hadi bu yaz da anadolu'nun bir köyüne gidelim de harman çıkartalım. patosa sap atalım demezler.
önce bunu demeyi öğren, sonra çiftçiyi ağzına al. ben de seni dinleyeyim.
- (bkz: gerçekleri söyleyince provakatör olmak)
- (bkz: kral çıplak)
- köylünün ve işçinin farkında olmak herhalde bir kere dahi bir köye gitmemekle oluyor.
köylünün farkında olsalar, köylünün çektiği sıkıntıyı bilseler girerler sınıflarına, derslerini dinlerler. sonra da vakti geldiğinde mezun olurlar.
herkes eğitim görürken kapıda halay çekerek mi köylünün farkına varıyor bunlar. bu numaralarla gelmeyin bana.
ege üniversitesinde hazırlık okumuş biri olarak söylüyorum. allahın her günü ya, hergün halay çekilir mi?
ellerde broşürler, hiç mi dersi yok bunların?
bizim sınıfta da vardı bunlardan bir tane.
devamsızlıktan kaldı. şu anda herhalde çiftçiyi kurtarma planları yapıyordur. kendini kurtardı ya o açıdan.
- çiftçiyle aynı dili konuşamamasından kelli ortaya çıkan durumdur. çitçinin gözünde hanım evladıdır, apartman çocuğudur, şehirlidir.
(bkz: tımar yapmak)
evet, evet baya çiftçinin, köylünün farkındasınız.
doğrusu için;
(bkz: tımar etmek)
şuraya bak aynı dili bile konuşamıyorsunuz.
- ben komunistim, ben çiftçinin hakkını savunuyorum diyen birisinden bir çiftçi kendisini tanımasını bekler. türk komunisti böyle olmadığından haliyle hanım evladıdır.
mesela sen "tarlada tımar etmek" diye bir cümle kuruyorsan ve çiftçiyi, köylüyü kurtaracam diyorsan o köylü sana güler.
tarla tımar edilmez. tarlada tırmık çekilir.
tımar edilen attır.
bu kadar kendi köylüsüne yabancı olup da kendi köylüsünü savunmayı dert edinmiş tek komunist türk komunistidir herhalde.
en azından böyle olmasını umuyorum.
... toplu gösterim ... |