görseller
türk bayrağını indirmeye çalışan rumun vurulması 

belki ilginizi çeker
  1. · solomos spyrou solomou
  2. · türk bayrağı kanunu
  3. · tarihteki büyük ayarlar
  4. · bağlayıcı ültimatom
  5. · rum bayrağını indirmeye çalışan türkün vurulması
  6. · arkan
  7. · öyle hümanistim ki sikseler ses etmem
  8. · pkk ile savaşacak türkiye nin sanal ordusu
  9. · öyle indirilmez böyle indirilir
  10. · vatan için yapılacakların sınırı
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · thierry henry
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  7. · disko kralı
  8. · çocukken yanlış bilinen şeyler
  9. · youtube a erişim yasağı

türk bayrağını indirmeye çalışan rumun vurulması  

sayfa  / 6
  1. türkiye'nin kıbrıs'taki varlığını protesto eden gençlerden birinin bayrak direğine tırmanmaya çalışması sırasında keskin nişancı bir tsk mensubu tarafından kafasından tek kurşunla vurulup öldürülmesidir. uluslararası kamuoyunda büyük tepki toplayan ve türkiye'nin başını bir hayli ağrıtan bir hadise olmuştur. gereksiz bir cinayettir. o genç oradan su sıkılarak pekala indirilebilirdi, haydi onu geçtim, bacağından vurulabilirdi.
    (lamentable belaborment, 17.02.2009 14:50)
  2. "eğer sınırımızı geçen olursa vururuz." dedikten sonra o çocuğu vurmasalardı daha sonraki ültimatomlara inanan olmazdı. bu olayı bağlayıcı ültimatomun gereğini yerine getirmek olarak görüyorum. ben keskin nişancı olsam kimseyi vurmak istemez illa tetiği çekeceksem de "bacağından vur." emrini almak isterdim, o işin kişisel tarafı.

olayı ise ya idealist bir intihar ya da trajik bir aptallık olarak görüyorum. eğer çocuk ölümü göze alıp o bayrağı indirmeye tırmandıysa ne mutlu ona, inandığı bir dava uğruna istediği gibi öldü demektir. yok eğer "nasıl olsa beni vuramazlar." diyerek tırmandıysa o zaman da trajik bir şekilde bok yoluna gitmiş demektir.

ek: olayı savunduğumu düşünenler olmuş. uzak bir yerde tanımadığım insanlar ve yönetmediğim devletler arasında geçen bir olayı savunacak değilim. sadece olan şeyin analizini yapmaya çalışmıştım. "sınırımızı geçeni vururuz, bayrağımızı indireni de biz indiririz." gibi görüşlerden kendimi ayırmak için ne yapmam lazım bilemiyorum, bu küçük not yeterli olur umarım.
    (recai pengül, 17.02.2009 15:13 ~ 18.02.2009 19:55)
  3. ismi solomos solomou olan rumun kalkıştığı bile bile lades eylemidir.
    (oturundiyorkendileri, 17.02.2009 15:22 ~ 15:33)
  4. bizim üzerimize çullanan şerefsizlerin bizim bayrağımızı indirirken su sıkmak çok hümanist bir yaklaşımdır ve geçmişimizi unuttuğumuzddur...yunanlılar izmir e girerken kimseye su sıkmamış... tersine köyleri yakıp yıkmışlar camilerde insanları ateşe vermişler..alnından öpülesi kahramanlarımızdan allah razı olsun..
    (tonamisko, 17.02.2009 15:29)
  5. ağzında sigarayla kendi askerinin önünde bir milletin şerefi olan bayrağını indirmeye çalışan bir saygısızı tek kurşunla indirmek hümanizme saygısızlıksa hümanizm sınırlarını yeniden belirmeli dedirten olay. üstelik bu saygısızın düşüncesinde olanlar 60 lı 70 li yıllarda kıbrısta ki türkleri küvetlerde çoluk çocuk demeden canlı canlı kesiyorlarsa.
    (bitti dagilin, 17.02.2009 15:39)
  6. gerekliliği veya gerekmezliği, iyi olmuşluğu/olmamışlığı benim bileceğim şey değil. olay insanlar arasında değil, devletler arasındadır. onu emekli büyükelçilerimiz falan bilsin. o türk askerine sivilde ya da sokakta gördüğün herhangi bir türk'e silahı verip bir rum'u hedef göstersen kesine yakın ihtimalle vurmayacaktır.

olayın türk internet kullanıcıları arasında yansıması geniş olmuş. bir forumda olayın sunulması ve gelen yorumlar aynen şu şekilde:

0 - "türk bayrağını indirmeye çalışan rum un askerlerimiz tarafından kafandan vurularak öldürüldüğü an !"

1 - "bende olsam bende vurardim headshoot neymis gosterirdim ona !!!

her turk asker dogar!!!!"

2 - "waybee...i yapmışlar......"

3 - "göbersin şerefsizl!!!er"

4 - "bunların soyu bozulmuş"

okuma konuları:
    (bkz: milliyetçilik)
    (bkz: millet)
    (bkz: dil)
    (bkz: yazım)
    (bkz: alfabe)
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 17.02.2009 15:42)
  7. (bkz: solomos spyrou solomou)
    (phoarbix, 17.02.2009 15:52)
  8. bazılarımız gaza gelip biraz böğürmüş ...
    nasıl bir mantık insanın vurulmasını istikrar ve benzeri şeyler sayabilir?

eğer sizin kardeşiniz bir yunan bayrağını indrmeye çalışırken vurulsa aynısını diyebilir miydiniz? iyi olmuş rum kuvvetleri uyardı bizimki uymamış der miydiniz ? aynısı kardeşinize olsa ne yapardınız?

bayrak kutsaldır. peki bayrak niye kutsaldır. kendi başına değil elbette bayrak halkı temsil ettiği için kutsaldır. bu faşist rum bayrağı indirince kaç kişi öldü aramızdan? ya da kişi başına düşen milli gelirimiz mi azaldı? o bayrağı indirmeye çalışan öldürülmeden de indirilebilirdi.

empati yeteneği gelişmemişler. bu zihniyet türk bayrağı ezilsin demez. devlet değil birey kutsal olsun der. bir insanın yaşamımı daha önemlidir yoksa kumaş mı? orda indirilen bayrak. burda israil bayrağı yakıyoruz. ne oluyor? kaç yahudi öldü biz bunu yaptık diye ?
    istikrarları mı sarsıldı ? artık israili takmıyor mu kimse?
    çuval olayı ile bunun arasında 1000 km fark var.
    (dedimvekaçtım, 17.02.2009 16:16 ~ 08.07.2009 17:05)
  9. sembolik bakımdan bizim kültürümüzde çok önemli bir yeri olan bayrağımıza saygısızlık yapılmasına karşı anlamlı ve güçlü bir tepki olsa da her ne, nasıl insanın olursa olsun, kaybolan yaşam üzüntü vericidir.

yine de, yırtıp alsaydı bayrağımızı, ayaklarımızın altında ezseydi, başımızdan vurulan biz olacaktık. milyonlar yerine bir kişi öldü.

duygusal yönünü bir kenara bırakırsak, atılan o merminin hukuksal bir zemini de mevcut.
    (kendini düşünen hayalperest, 17.02.2009 16:23)
  10. (bkz: ya ne olacagıdı)
    (tarzan, 17.02.2009 17:14)
  11. basitçe tanımlamak gerekirse üzücü bir olaydı. o zaman da üzülmüştüm, yıllar sonra hakkında yazılan yorumları okudukça da üzülüyorum.

uğruna ölmek ve öldürmek eylemleri gerçekleştirilen maddi manevi herşeye lanet olsun. * * *
    hepimizin birey olarak doğduğu; birey olarak kendini geliştirip, yaşayıp, hayatını iyi yaşamış bireyler olarak, eceliyle öldüğü gün çıkacak karanlıklar aydınlığa.

o bayrağı indirmeyi bir bok sanacak kadar gözü kararmış rum fanatiğin hali de gerizekalılıktır, "bayrağımıza dokunanı var ya..! zaten türk'ün türk'ten başka dostu yok! madem ki türksün, göster ürksün" boşluğunda kalmış ebleh vatandaşımınki de... o rum'u vuran askerimizin görevini yaptığını kabul eder ve bir asker torunu olarak saygı duyarım da pkk ile savaşacak türkiye nin sanal ordusu seviyesindeki şakşakçılara acırım anca.

ananın karnındayken sordular sanki, "hangi ülkenin topraklarında doğmak istersin?" diye, sen de seçtin..? ne için bu afra tafra..?

(bkz: imagine)
    (diem perdidi, 17.02.2009 17:35 ~ 17:36)
  12. deli cesaretine verilebilecek en büyük örneklerden. adamın bayrağa giderkenki görüntüleri dead man walking'i çağrıştırdı bir anda. o bayrak oraya birileri gaza gelince indirebilsin diye çekilmedi, hiçbir ülkenin bayrağının çekilmediği gibi... bu sebepten; (bkz: bayrak inmez ezan dinmez)
    (kaplumbağalar da uçar durmaz yerinde, 17.02.2009 18:08)
  13. türk bayrağını indirmeye kalkan rumun indirilmesidir.
    (o ben değilim, 17.02.2009 18:32)
  14. aman öldürmeyin, yazıktır kıymayın, çok ayıp vs vs pervasız bir hümanizm komedisi okuyorum bazı girilerde.biraz daha zorlasalar "çıkamayacaktı garibim direğe keşke bir omuz verseydik ittirseydik aman canım bir bez parçası daha mı değerli ?" diyecekler.hangi dünya da yaşıyor bu insanlar, hangi tarihi okudular. dünya tarihi savaş ve kan dolu.savaşsız kansız kurulmuş bir tane ülke bir tane düzen var mı tarihte? herkesin ağzından kan damlıyor bi bunlar ahlak ve merhamet timsali.az biraz da gerçekçilik be, bırakın şu yalancı hümanizm tribini.onlara kalsa şimdi orta asya da çin hakimiyetinde yaşıyorduk. hep de aynı geyiğe bağlıyoruz konuyu.bayrak vatan millet rereröymüş.asıl sizdeki rererö ler saymakla bitmez.ezber bozuyoruz diyenler başka ezberleri temcit pilavı gibi önümüze sürüp duruyor.

olayda sadece vatan millet aşkıyla yapılmış bir tavırdan öte bir sınır ihlaline de müdahele var ayrıca.dünyanın her yerinde sınır bölgeleri 1. derece yasak bölgedir. o bölgede bulunmak yasaktır ve görevli asker vur emri almıştır.
    hem bir zibidi sınırlarını çiğneyecek, yetinmeyecek bayrağını indirmeye kalkacak sen de "su sıksaydınız ya" diyeceksin.komik misiniz abicim?ne ciddiyetin kalır.sınır ihlali bu.hudut karakollarını da su hortumuyla korumayı önerirsiniz heralde siz.
    (bukalemun, 17.02.2009 19:21)
  15. burada sanırım kısa bir olayı anlatma zamanı gelmiştir.

atatürk bir davette kendisine çok kötü bakan bir genç adamın derdini öğrenmek için yaverini gönderince; genç adam "o benim babamı çanakkale'de öldürdü" cevabını verir.
    ata'mızın yanıtı kısa ve öz " sor bakalım babası çanakkale'de ne arıyormuş?"

buradan olaya bağlarsak sorun bakalım o salak bayrak direğinde ne arıyormuş???
    (ccm2000, 17.02.2009 19:29)
  16. (bkz: gerçekçilik)
    (bkz: kendi yalanına inanmak)
    (bkz: empatinin bokunu çıkarmak)
    (bkz: öyle hümanistim ki sikseler ses etmem)
    (bukalemun, 17.02.2009 19:44)
  17. türk askeri gerek kışlada gerek harp okullarında, "türk bayrağı için ölmek" şiarıyla eğitilir. her türk çocuğu ilk okuldan liseye bu düstur ile eğitilir.
    bu rum genci bunu bilse bırak o direğe tırmanıp bayrağa dokunmayı, bunu aklından bile geçirmezdi... bunu ancak türkiyede yaşayan anlar...
    (gangster, 18.02.2009 12:38 ~ 10.03.2009 13:36)
  18. (bkz: tarihteki büyük ayarlar)
    (asasdas, 18.02.2009 12:57)
  19. akılsız rumun götüne bayrak direği kaçar cümlesini aklıma getirmiş olay.
    zerre üzülmedim, hatta izlerken tekrar tekrar orgazm oldum desem yeridir.
    (kerkinilen kele, 18.02.2009 13:13)
  20. benim dayım bir askerdi. şimdi yazmaya başlarken onun sözü aklıma geldi: "başında nöbet tuttuğun sancak, namustur"

şimdi o askerin, başında nöbet tuttuğu sancak, o asker için nedir? namustur. o sancak askerin namusudur.
    gözlerinin önünde karının kızının ırzına geçseler "ya bırak abi yeaa. hümanistiz biz. onlarda sevinsin işte" diyebilir miyiz? ne yaparız o zaman? gider, kesici, delici, yaralayıcı, parçalayıcı bir alet alır karşımızdakinden hıncımızı çıkarırız.. o göndere çıkan rum kimbilir kimin gazına geldi de hak yolunu ararken bok yolunu buldu? bunu hiç düşünen oldu mu acaba?.. hiç sordunuz mu acaba bir rum vatandaşının türk bayrağının çekili olduğu gönderde ne işin var? kimbilir kimler onun kafasına bir sürü dogma'yı sokup oraya saldı.. kim bilir seninle ilgili onu ne dolduruşlara getirdiler kör gibi bile bile kendini ölüme attı, lades oldu..

burda militarizm'e şakşakçılık yapacak değilim, yapmadım. halende karşıyım buna. ama dayımın dediği gibi "sancak namus"sa eğer namusunu sonuna kadar koruyacaksın..

yoksa gün gelir, birileri çıkıp, sen "militarizm very siksik. yaşasın hümanizm" diye kendini kandırırken namusunu elinden alır gidiverir.

ha bi de unutmadan;

o bayrak için, hani argo laf vardır ya "delikanlılar çanakkalede öldü" diye. işte aynen öyle o bayrak için "delikanlılar çanakkalede öldü".
    (blackfield, 18.02.2009 13:23)
  21. şimdi ben 15-20 arkadaşımı topluyorum, gaza getiriyorum ve diyorum ki, "oğlum gidicez, yunanistan sınırını motorsikletlerle geçicez ve onların bayrağını indircez." ve onlar da bana katılıyor. hep beraber toplanıyoruz ve bunu bütün dünyaya açıklıyoruz. herkes bizim harekete geçme anımızı bekliyor. tabii sonra yunanistan komutanı "o bayrağı indireni ben de indiririm" diye gözdağı veriyor. bunu duyan arkadaşlarımın yarısı vazgeçiyor ama ben illa gidicem o bayrağı indirecem diyorum. enayi miyim ben? valla isteyen beni savunsun, veya savunmasın ben bile kendi kendime enayi derim bu durumda.

kendi ülkem benim için ne kadar değerliyse, karşı ülkenin vatandaşı için de kendi ülkesi o kadar değerlidir. kimse bana o hakkı tanıyamaz ve kimse de bana bu izni vermez. o direğe çıkarsam eğer, istedikleri yerimden de vursunlar.

benim ailem üzülmez mi duruma? üzülür. ama onlar da mı enayi kardeşim? onlarda da mı beyin yok? birisi bile çıkıp bana, "oğlum gitme, adamlar öldürürüz diyorlar" demiyor mu? demiyorsa eğer müstahak efendim. üzülsünler.

peki bir can bu kadar değersiz mi? değil. peki o bayrağı oraya dikmek için can veren şehitlerin kanı değersiz mi? valla o bayrağı indirmeye çalışan insanın canından daha değerlidir, o kesin.

keşke olmasaydı, keşke salaklık edip de böyle bir harekete kalkışmak yerine mantıklıca bir yolu seçselerdi. o zaman ne onlar vurulurdu, ne de bu olay olurdu.
    (gurugafa, 18.02.2009 13:30 ~ 09.11.2009 01:22)
  22. türk bayrağı kanunu madde 7'ye göre gereği yapılmış olan rumdur kendileri.

(bkz: türk bayrağı kanunu)
    (oturundiyorkendileri, 18.02.2009 13:34)
  23. gaza gelmiş milliyetçi bir salağın, başka bir gaza gelmiş milliyetçi grup tarafından öldürülmesidir. çok doğal olan ama değinilmemiş olmasına şaşırmadığım bir şey söyleyeceğim. o adamı durdurmanın tek yolu öldürmek miydi? ben eminim ki isteseler yaralamadan bile o adamı oradan indirirlerdi. sonra yargılar mısın, hapse mi atarsın, ülkesine geri mi yollarsın ne yaparsan yap. ama yok illa kan akmalı, o bayrak kanla sulanmalı değil mi?
    barış, bu ülkede böyle bir mesele için insanların ölmesini gerektiğini düşünenler oldukça bize uğramayacak.
    (gelecegim, 18.02.2009 13:37)
  24. türk gençlerle barış pikniği düzenlemek için sınırı, devletleri, mevzuatları hiç sayarak geçen biri vurulsa "insan hayatının üzerindeki her şeye lanet olsun" derdim. ama bu genç adam savaşa geliyor, bizi hiçe saymaya geliyor çıkıyor o direğe. nevresim takımının eksik parçasını tamamlamak için el uzatmıyor ki o bayrağa?

nasıl ki "milliyetçi türkler, alayınız faşist, rerörerö" diye saydırdığınız insanlar varsa işte onların rum versiyonudur bu genç adam. bunu görmüyor olamazsınız değil mi? yani bu adamın elinde güç olsa sikertecek oradaki türklerin alayını.

bir insan öldü, yazık. birinin hayatı bir direğin tepesinde son buldu.keşke olmasaydı ama biz türklerde bir söz var;

su testisi su yolunda kırılır.
    (tazmanya canavarı, 18.02.2009 13:52 ~ 14:27)
  25. nedense bu tür marazalar hep bm denetimindeki bölgelerde vuku bulur. kıbrıs ta, hümanist ingiliz bm askerleri , bir pez parçası indirip gidecekler birşey olmaz derken, omurgasızlar familyasından yakın akrabaları olan hollandalı bm askerleri, srebrenica da önceden silahsızlandırdıkları sivil boşnakları, altın tepside sırp ordusuna sunmuştur.
    birinci olayda gözyummaya gözyummayan türk ordusunca 1 (yazıyla bir) insan öldürülmüş, ikinci olayda tüm dünyanın gözyummasıyla kesin sayı hala bilinmemekle birlikte (toplu mezarlar bulunmaya devam ediyor) 8.000 (yazıyla sekizbin) den fazla insan sırp ordusunca öldürülmüştür.
    her refleksi faşizm olarak yaftalayanlara tavsiyem fazla uzağa gitmeden 1930-1945 avrupa tarihini hatim etmeleridir. 1300 lerde petrarca, bocaccio ve dante gibi üç hümanist ışığı insanlığa armağan eden aynı avrupa, tarihin gördüğü en büyük faşistleri yetiştirerek, bundan sadece 60 yıl önce, sistematik
    bir biçimde, entellektüelleri, sosyalistleri, komünistleri, çingeneleri, yahudileri, din adamlarını, eşcinselleri, engellileri dahası birbirlerini gırtlaklamışdır. korkmayın, eli bu kadar kanlı olanlar, solomos spyrou solomou nun hesabına bize soramazlar.
    (elit bin velid, 18.02.2009 14:21 ~ 14:22)
 sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil