|
|
- sokakta yaşayan kadınların uğradıkları tecavüzler sonucu gebe kalmalırını önlemek için antalya il sosyal hizmet müdürünün bulduğu çözüm
http://www.haberturk.com/...
- haberde bahsi geçen utancı, sosyo-ekonomik düzeyde çözme arayışına girmektense, suçlu olan kadın bedeniymiş gibi onu zapturat altına alarak, prangacı zihniyetimizin bir kez daha gözler önüne serilmesi.
- beyni kısırlaştırılmış bir müdür müsveddesinin akla zarar hezeyanı. sokakta yaşayan kadınlara sokak köpeği muamelesini reva gören bu adamcağıza ben de şunu reva görüyorum:
(bkz: iğne ile uyutmak)
- antalya sosyal hizmetler il müdürü ramazan özen’in "sokaklarda yaşayan kadınları kısırlaştıralım" önerisi talihsiz bir açıklamanın ötesinde bazı mevkilere nasıl geldiği şaibeli müdürlerimizin,bakanlarımızın,istiklal marşını söylemekten aciz belediye görevlilerinin ne kadar sığ görüşlü ve çözüm üretmekten aciz olduğunu gözler önüne sermektedir.iyi ki sokakta yaşayan kadınları toplu gaz odasına sokup katledelim önerisiyle gelmemiş daha radikal bir çözüm olurdu.
- sokakta yaşayan kadınlara elini uzatıp onlara bir barınma yeri, bir iş ve belki de yeni bir hayat verebilecekken hayvanlara bile yapılmasını istemediğim bir muameleyi kadınlara layik gören bir müdürün yapılmasını önerdiği fiil.
haberin başka bir haberden alıntı olması nedeniyle bir yanlış anlama olduğunu düşünmek istiyorum. bu fikirlere sahip bir adamın ülkemde bir ilin sosyal hizmetler müdürü olabileceğine ihtimal vermek istemiyorum.
- insanın inanasının gelmediği öneridir. fakat bu bünye ne öneriler görmüştür (bkz: zeytini bir lokmada yemesinler). eğer gerçekten doğru ise hiç bir şey diyemiyorum. fakat doğru değilse sadece şöyle bir öneri getirebilirim:
gazeteciler günü'nde skandal öneri: hürriyet ve habertürk'tekileri kısırlaştıralım
|