tuttğun takımın maçlarında başlama düdüğüyle bir sigara yakmak.. hatta sağlaması da yapılır şekilleri vardır..
- abi böyle daha maç kaybetmedik biliyor musun??
- hmm ne zamandır içiyorsun sen sigarayı??
- 7 sene
- hmmm... iyimiş takım hangisiydi babacığım senin?? geçen hafta yenildik de, sen içemedin sigaranı herhalde..
bir zamnalar ben de gerçekten inanırdım bu olaya. velhasıl bir gün bir beşiktaş lazio maçı çıktı geldi. başlama düdüğü sigarasını yaktım daha söndürmeden 2-0 mağlup duruma düştük o günden beri önce ilk 5 dakikayı izlerim, sonra yakarım sigaramı..
yeni alınan paketin içinden bir sigara çıkartarak o sigarayı pakete ters koymak, ters koyulan sigarayı en son içmek. argoda bu ters konan sigaraya şanslı kız denir.
önce iki paket sigara alınır. eve gelinir. birinci paket açılır. iki dal sigara bir çekmeye, 1 dal da diğer bir çekmeye sallanır. ardından kitaplığın her katına 1'er tane gelecek şekilde rastgele fırlatılır. gerisi hayal gücüne bırakılır. kullanılmayan bir çantanın öngözü, blok flüt içi, monitör kolisi vb. gibi.
gecenin bir yarısı sigaranız tükendiğinde eziyetle karışık keyifli bir macera başlar. özellikle kitaplıktakilere erişmek kimi zaman sancılı bir süreci de beraberinde getirir. bir hobiden çok yaşam formudur.
sigarayı paketten çıkardıktan sonra, yakmadan önce filtre kısmını masaya tıp tıp diye vurmak suretiyle boşlukları almak. tütünler daha dar bir alana sıkışınca uçta kalan boş sigara kağıdını koparıp "daha kısa camel" üretenlere ve büzüp kapalı sigara oluşturanlara da rastlanmıştır. hatta marlboro intense adında hazır tıp-tıplanmış sigara bile çıkmış gördüğüm kadarıyla.
başlıktaki girilerden gördüğüm kadarıyla sigara içmenin ta kendisidir bu takıntılar. ilginç gerçekten.
madem öyle işte böyle diyerek takıntı olarak adlandırılan durumların hepsini (en azından benim yaptıklarımı) yazıyorum:
*sigara paketini açmak. (çok pis bir takıntı valla.)
*kağıdı yırtmak. (olmazsa olmuyor)
*içinden bir tane sigara alıp ağza götürmek.
*çantanın derinliklerinde ya da dağınık masanın üstünde fellik fellik çakmak aramak. (bak bu tamamen benim takıntım. olaya heyecan katma maksatlı)
*sonra o sigarayı yakmak.(sigara içenler neden bunu yapar hiç anlamam ama takıntılıyız kardeşim ne yapalım)
*ve içmek. (allah allah)
kast edilen buydu sanırım. açıklığa kavuşmuştur herhalde artık?
eksik veya yanlışım varsa düzeltin.
-sigara içmeyen,sürekli nefret ettiğini söyleyen birine karşı dumanı üflemek ve bunu bir alışkanlığa dönüştürmek,
-bir yerlere acil durumlar için sigara paketi saklamak ve lazım olduğunda yerini bulamamak.
her türlü stres anında akla gelen ilk şey olması. gerginliğin bu olmadan atlatılamaması. sigara yakılamadığı ortamlarda sinirlere hakim olunamayıp tabiri caizse ortalığın amına koyulması.