sevgiliye çiçek yerine ağaç almak   

adana çık aradan

1. elde kocaman bir çam fidanıyla kapısı çalınmamalı. dalların ve iğne yaprakların arasından çok salak görünebilir insan. hem evde teras ya da balkon yoksa nereye koyacak onu? “orman mı burası ayol?” diyebilir. erkekse ayol demez. dememeli.

ama şu şekilde olabilir: önce fidan alınır. sonra sevgili alınır. sonra ağacın dikileceği yere gidilir ve hediye törenle toprağa gömülür. hepsi değil ama. dalları dışarda kalmalı. cenaze töreni değil sonuçta. en iyisi gömmeyin, dikin siz onu. bu şekilde hem sevgilinize, hem doğaya, en sonda dolaylı olarak kendinize bir hediye vermiş olursunuz.

bunu yaptıktan sonra sevgiliyi izleyin. dudak büküp “tek taş olsa daha iyi olurdu.” gibi düşünceler geçiriyorsa aklından hemen terkedin onu. bırakın kalsın ormanda. tabiatı tanısın. ayılarla dost olsun. çekirgenin tadını, çubukla ateş yakmayı öğrensin. ya da ellerinden ve bacaklarından bir sandalyeye bağlayıp 24 saat boyunca çevreci programlar, küresel ısınmayla ilgili belgeseller izletin. sonra iplerini çözmeden kaçın. bir şekilde terkedin yani.

düşünüyorum da şu yaşıma kadar karşıma çıkmış bir kadın bana böyle bir hediye verseydi çok değişik bir hayatım olabilirdi. yalnız şimdi siz de beni her sevgilime ağaç hediye ettim, uzaklarda bir yerlerde ahmak ın sevgilileri hatıra ormanı yarattım falan zannedeceksiniz. tamamen yalan. inanmayın buna.
    (ahmak ı hayal, 13.08.2008 16:02 ~ 16:04)
  2. (bkz: en asil duyguların insanı)
    (stocky2001, 13.08.2008 16:09)
  3. çok özel bir eylem bu.. geçen sevgililer gününde çekül'ün benzer bir kampanyası vardı.. 30 ytl karşılığında sevgilinin adının taşıyan 7 ağaç dikiliyordu, bir hatıra ormanına..

orman yangınlarına hepimiz kahrolurken, 2b arazilerinin peşkeşini, bıyıklı polyanna'yı eleştirirken, duyarlılığımızın göstergesi neden yapılmasın ki, alınmasın ki.. en güzel hediye.. alınan çiçek dalından, topraktan da uzaklaştırıldığı gibi uzun soluklu nefes alamıyor hayatta, ya ağaçlar? 1 yılda 4-5 kere çiçek alınacağına, bir kerede 7 ağaç.. meblağ da uygun..
    (carpenoctem, 13.08.2008 16:16)
  4. çiçek almak bir erkek için sembolik, ağaç almak daha farklı en azından daha samimi olacağından daha güzel hediyedir. üstelik çiçek dediğin solar gider, ağaç öyle mi, dik bir çam ağacı yedi ceddin gördükçe hüzünlensin aşkının hediyesini. o da olmadyısa golden olanından bir elma ağacı dik her sene sevgilinle birlikte mideniz şenlensin.
    (badanaadanadanaana, 13.08.2008 16:16)
  5. - bu ne böyle aşkım?
    - kızılçam fidanı hayatım.
    - n'apcaz bu fidanı aşkım?
    - bunu ormana dikicez. aşkımızın kalıcılığının kanıtı olucak bitanem.
    - biliyodum zaten bi hile yapıp beni terk edeceğini ühü ühü.
    - neler diyosun sen bitanem?
    - aşkımızı bi kibritin çakmasına bağladın di mi? yangın çıktı aşkımız bitti diyeceksin. ühü ühü
    - aaaaaman bee! iyice paranoyak oldun sende. ne yapacağımı şaşırdım artık.
    (ulysses i anlamadım, 13.08.2008 16:19)
  6. iki üç gün içinde solacak bir çiçeği resmen öldürmek yerine yapılabilecek en güzel eylem. hem "aşkımız da bu ağaç gibi dallansın budaklansın" şeklinde cici bir alt mesaj vermiş olursunuz, hem de sevgilinizin ot- böcek güdüsünü doyurmuş olursunuz.
    (anidenbelirenanlamsızgüdüler, 13.08.2008 16:23)
  7. verilen ağaca göre saksının dibine de ufak bir not yazılmalıdır,

"aşkımızın dibine çam diktim,
    git topla kozalakları...(üç nokta)"
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 13.08.2008 16:25)
  8. al aşkım kış vakti zora düşersen çatır çatır yakarsın. cümlesinin kurulmasına sebep olabilir
    (bkz: iğrencim, iğrençsin, iğrençler)
    (duny, 13.08.2008 16:29)
  9. çok makbule geçecek bir davranıştır..hele elma ağacıysa hormonsuz hormonsuz takılır sevgili..
    (fbeyza, 13.08.2008 16:33)
  10. küresel ısınmanın boyutları ile ülkemizde giderek artan orman yangınları göz önünde bulundurulduğunda son derece yerinde olacak eylemdir.
    (zarpandit, 13.08.2008 16:40)
  11. "çiçek mi istiyordun al sana ağacını aldım amuğa koyayım" diyeyek kızın kafasına kafasına atmayınız ağacı. kadınlar çiçektir.
    (asosyal demokrat, 13.08.2008 16:41 ~ 16:41)
  12. eğer küresel ısınma, çevresel duyarlılık meselelerinden anlamayan ol hatun kişiye verilmesi durumunda kişinin odun olduğunun göstergesidir.
    (carnivore, 13.08.2008 17:37)
  13. aslında odunun teki olunduğunun sevgiliye romantizm boyutunda ve sembolik olarak ifade ediliş biçimi.

esasen önünde saygıyla eğilinmesi gereken, oldukça dürüst ve demokratik bir davranıştır. kendini açıkça ifade ederek, karşı tarafa gerçekler üzerinden tercih yapma hakkı tanımak, her babayiğidin harcı değildir zira.
    (karlar kraliçesi, 13.08.2008 17:46 ~ 17:47)
  14. odunsu eylem.
    (sugibiazizol, 13.08.2008 17:54)
  15. (bkz: '' yüreğime ektim seni'')
    (özlemce, 13.08.2008 17:56)
  16. parkta altında saatlerce bekletip gelmediği ağaç sökülüp sevgiliye gönderildiğinde manidar bir hediyedir.
    (luto, 13.08.2008 18:19)
  17. ağacı alan sevgilinin bir nevi odun olduğunun göstergesidir.
    (hale yediler, 13.08.2008 18:21)
  18. sevgiliye daha uzun süre canlı kalan, kuruyup çöpe gitmeyen bir şey alınmak istenmiş olabilir.
    (sphinks, 13.08.2008 18:25)
  19. en fazla yaprakları kurutulup saklanabilecek, o da yıllar içerisinde dağılacak bir çiçek dalındansa; balkonunda bakabileceği, bahçesi varsa dikebileceği bir ağaç, odunsu bitki vb. almak pek çok açıdan faydalıdır..ayrılıncaya kadar her sabah bitkisiyle, ağacıyla ilgilenirken sizi gülümseyerek hatırlayan sevgili, ayrılma sürecinden sonra her sabah kulaklarınızda çılgın çınlamalar sağlayacaktır..
    (first breath after coma, 13.08.2008 18:32)
  20. "evlenince de çocuk yerine karnıbahar yaparsınız" diye cevap verilince kırılmaması gereken insanlardır. yumurtayla kızartması çok güzel olur karnıbaharında hani. ama çocuklar yenmez. kabile misiniz oğlum?
    (yaqui, 19.09.2008 16:52)
  21. hayatında hiç çam ağazı olmamış ve hiç çam ağacı süslememiş sevgiliye yılbaşında hediyelerin yanında çiçek almak yerine çam ağacı alarak onu mutlu edebilirsiniz. hem beraber süslersiniz. hem iki işi birden yapmış olursunuz. yapay da olsa çam ağacı da bir ağaç sonuçta bak adı üzerine ağaç.
    (bana bir nick bulun, 19.09.2008 16:55)
  22. akıllı adamdır;koparılmış üstüne parfüm sıkılıp kendi kokusunu kaybetmiş kıytırık bir çiçek yerine sevgilisine ağaç alan doğayı korumaya hevesli akıllı mantıklı tapılası adamdır.
    (minemineminemine, 19.09.2008 21:09)
  23. deliye bir şey demişler...diye devam eden bir söz vardır daha açığı (bkz: oha be prakazi)
    (haut parleur, 19.09.2008 21:14)
  24. bunu yapan doğum gününde kırmızı tren alır kesin.
    (özellikle hotmail kullanıyorum, 19.09.2008 21:16)
  25. en güzeli hem çiçek hem ağaç almak olsa gerek.
    (dallak barbeque, 19.09.2008 21:23)