|
|
- kişinin sevgilisinden ayrılınca ilk bir kaç hafta günlük alkol promilini 5 ve üzerine taşıması durumudur.ayrıca erkekler açısından içmek için bahanenin bulunduğu o güzel noktadır.
kişi hiçbirşey düşünmek istemediği için gece gündüz içki içer -ki kişi muhtemelen erkek, içtiği içki de muhtemelen rakıdır- ama bol bol düşünmesi,kafasını dinlemesi gerektiği bu zamanda içip içip kendini kaybetmenin onu ne kadar küçülttüğünün farkında bile değildir.kafası iyice kıyak olduktan sonra eski sevgili aranır,mesajlar atılır,yalvarılır,ağlanır.ama sabah olup ayılınca fakir ama gururlu erkeğimiz ya da kızımız yeniden ortaya çıkar.her 0.5 promilde -bu ortalama olarak bir biraya tekabül eder- kişinin melankoliklik katsayısı 3'e katlanır.gün geçtikçe kişi,hem eski sevgili açısından hem de etraftaki dostlar açısından çekilmez bir hal alır.çünkü kişi anlatsanız anlamaz,dinleseniz anlatmaz boş boş bakan bir insan olur,içine kapanır,bunalıma sarar.siz acımaya başlarsınız ama aslında o yüzüne tükürülecek bir insandır çünkü alkolin arkasına sığınacak kadar korkak ve acizdir.en güzeli kişiyi yüzüstü bırakıp gitmektir,ancak öyle düzelir.yufka yüreklilik yapmanın alemi yoktur.
(bkz: feminizm)
- amaç sevgiliyi unutmaya çalışmak değildir. uyanık olduğunuz anlarda zaten aklınızdan çıkmayacaktır sevgili. fakat gündelik hayat içerisindeyken uyanık kalmak çekilebilir bir dertken; yatağa girdiğiniz andan itibaren uykuya geçiş anına kadar olan uyanıklık cehennem azabı gibi bir şeydir. refkles halini almış şekilde, göz kapakları kapatılınca sevgili düşünülmeye başlanır istisnasız. kafanızın içinde dönüp duran bir sevgili imgesi yerine, gerçekten dönen bir kafaya sahip olmak ilk günler için farzdır.
unutmak istemiyorsanız bile içmek için olmasa da; insanların sizi dinlemesi için geçerli bir sebebe sahipsinizdir. normal zamanlardaki dinleyici rolünden sıyrılıp, anlatıcı olma keyfine varabilirsiniz alkol ortamlarında. sırf bu zevk için 2-3 günlük alkol tüketim çılgınlığı yaşanabilir. tabi unutulmamalıdır ki kafasını ütülediğiniz arkadaşınızın sizi dinleyebilmesi için sizden fazla içmesi gereklidir. yoksa çekilmez sarhoş aşık muhabbeti. bu nedenle hem kendinize, hem de karşınızdakine zarar vermemek için kısa süre takılınması gereken hareketlerdir.
- (bkz: sevgiliden ayrılınca kilo almak)
- yeni bir sevgili bulunca geçmesi beklenen "arkadaşlar ben sevgilimden ayrıldım benimle ilgilenmenizi bekliyorum" nidalarının eylem halindeki yansımasıdır
- bu olayı takiben
(bkz: yeni bir sevgili bulunca yeşilaycı olmak)
- kişinin sevgiliden ayrıldıktan sonra kendine dost olarak belirlediği ve sığındığı tek şeydir. kişi içindeki dertlerin ve kederlerin yok olup, unutulacağını sanır ama yanılır.bu olay bir günlük olduğu için etkisi geçince ertesi gün, bir ertesi gün devam eder ve kişinin acısı geçene kadar devam eder.
- kesinlikle sevgiliden ayrılmadan alkolik olmaktan daha iyidir. *
|