|
|
- kişinin kendisini sevgi ilahı olarak görmesi sonucu kendini terkeden kıza, son bir umut olarak sarfettiği cümle.
- "sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar
sevgilim sen olmasan yaşamak neye yarar.." eski türk filmlerinde fonda duyabileceğiniz bir şarkı
- sizi terkedip gidenlere ileride pişman olacakları konusunda uyarıda bulunma sözü.
- her ilişkide söylenilen klasik bir yalan.
- bir suat sayın bestesi.
sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar
sevgilim sen olmazsan yaşamak neye yarar
her gün seni düşünür her an seni yaşarım
seni sevmekten değil kaybetmekten korkarım
bir gün beni unutup başkalarına bakma
birazcık sevgin varsa beni yalnız bırakma
her gün seni düşünür her an seni yaşarım
seni sevmekten değil kaybetmekten korkarım
- makam: hicâz
usûl : semâi
beste: teoman alpay
güfte: suat sayın(solti, 12.07.2006 14:47)
- zeki müren in yorumuyla içleri parçalayan bir parça olarak belleklere kazınmıştır. eski türk filmlerinde de sıkça duymuşuzdur. insanın uzun uzun dalıp dalıp gitmesine neden olur genelde. çok iddialı bir şarkı bu, sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar diyor, herhalde kolay kolay duyamaz insan bu sözcükleri birarada.
seni sevmekten değil kaybetmekten korkarım diyor ya, belki de bu kısmı daha cok kesime hitap etmekte. insanlar hep korkar, kaybetmekten. hatta yanındayken bile korkar, "hep yanımda olmanla kaybetme korkusu kol kola " denir. belki de "aşk" olması iin bu korkunun olması gerekiyordur kim bilir, herneyse şarkı duygulanmak isteyip de başaramayanlar için ideal.(briseis, 01.09.2006 01:12 ~ 01:14)
- bir de şu var ki tadından yenmez
(bkz: benzemez kimse sana)
(bkz: ah bu şarkıların gözü kör olsun)(qolpa, 01.09.2006 02:06)
- git gidebildiğin kadar ne yapsam değişmezsin
benim gibi seversin ama senin kadar sevilmezsin
- (bkz: içimdeki fener aşkı bambaşka)
|