|
|
- insanın aklına "seni terk eden (istemeyen) birisini nasıl terkedebilirsin?" diye bir soru gelir. zira o seni zaten terk etmiştir ve ayrısınızdır.
(bkz: kovulmadım, istifa ettim)(melodis, 16.12.2005 00:39 ~ 01:34)
- seversin,sevdiğin seni sevmez.gider başka birine aşık olup başka birini sever,o başka biride onu sevmez gibi bir durumu da hatırlatan ayakta kalma telkini
- insanın ve aşkın doğasına aykırı olan gereksiz önerme. insanlara hayat hakkında öğüt vermeye çalışan ve başta doğru gibi gözüken ama aslında içi boş olan bütün bu tür sözler gibi bu da manasızdır aslında.
- sen de terk et sözü sen unut anlamında kullanıldığı cümle kesinlikle doğrudur.. unutmazsan karşılıksız aşk yaşarsın.. sana değer vermiyen birini sevmek zaten aptallıktır.. değerler karşılıkli olmalıdır..
- (bkz: terk et)
- "fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış" durumu.
- ümit ekmeğini bi kenara bırakmak anlamına da gelir bu söz. ama hiçbir sevenin tam anlamıyla yerine getiremeyeceği bir eylemdir. zira hiç bir seven, sevdiği kişinin kendisini istemediği gerçeğiyle yüzleşmez; içinde bir yerlerde beni istiyor ki "git" demiyor ya da "git" diyor ama muhakkak bunun altında başka birşey var şeklinde içler acısı sebepler üretir kendine.
seven, asla istenmediğine inanmaz çünkü, o zaman sevemez onu.
|