|
|
- kardeşinizle kavga ederken kavganın en olmadık yerinde seni çöpten aldık biz, git çöplüğüne dersiniz. akabinde bunu duyan anne; seni nerden aldık diye bir soru sorabilir, işte o zaman dış etkenlerden dolayı kardeşe 1-0 yenik düşersiniz.
- kardeşler aynanın karşısına geçer. birbirlerini inceler ve benzemediklerini fark ederler. büyük olan anneyi veya babayı andırsa da küçük olan farklı bir tene sahip olmakla beraber, göz rengi de farklı olabilir.
küçüğe edilen eziyetlerden biri olarak sarf edilir. kardeş kavgalarının kardeş ağlamadan önceki son cümlelerinden biridir.
- network firmasının yıllardır mankenliğini yapan (hani beyaz saçlı beyaz sakallı) kişiye network firması tarafından söylenebilecek sözdür zira yamulmuyorsam bu kişi gerçekten çöplükte dolanırken keşfedilmiştir.
(bkz: satya oblet)
- abi-abla sıfatını taşıyan insanların bir kavga anında kardeşi ağlatmak,sinir etmek,bunalımlara sürüklemek,küçücük aklını soru işaretleriyle doldurmak maksatlı sarfettikleri cümle.akabinde 'senden önce ben vardım' diyerek kavga sonlandırılır.
küçük çocuk anneye koşar ve ağlamaya başlar,anneden de azarı siz yersiniz.
- seni ağaç kovuğunda bulduk biz yada seni hastanede karıştırmışlar şeklinde de söylenilebilir ...
- bir başka versiyonu için
(bkz: seni biz çingenenin torbasından aldık)
evet ben yemiştim
- hali hazırda zaten şımarmakta olan veletin seni çöpten aldık biz bak geri bırakırız haaaa şeklinde korkutulmasıyla , daha fazla şımarmasına ,aa -ıııı- böhüüüü yalan söylüyosunuz ki diyerek zıplamaya başlamasıyla sonuçlanmaya sebebiyet veren cümle.
- çocukluğumdan beri gerçek olması ihtimalini düşünüp bunalımlara girdiğim ,yeni yeni kendime geldiğim bir babam uydurmasıdır.
ablamın adının içinde gül kelimesi geçtiği için ona seni gül ağacının dibinde bulduk derlerken ,neden bana çöp dibi denmiştir? bu da ayrı bir bunalım nedeni taşırken, bu cümle abime asla kurulmamıştır.(quenya, 18.09.2007 01:23 ~ 01:24)
- çok sinirlendiğiniz zaman sokakta bulduğunuz ve aldığınız kedi ya da köpeğinize söyleyebileceğiniz cümle.
- çocukluğumun kabusu olan laftır.sülalede istisnasız herkez psikolojimi bozmak için sözleşmişlerdi sanki.beni sinirlendirmek ve benle dalga geçmek için yıllarca kullandılar bunu.her gece erkenden yatar başımı yastığa basıp hıçkıra hıçkıra ağlardım...
sonra bir gece ağlamaktan vazgeçtim ve savaşmaya başladım.aklım başıma geldiğinde gittim hemen bir dna testi yaptırdım ve beni aşağılayanların yüzüne çarptım kağıtları:"alın!işte sonuçlar!siz naledolası pisliklerin kanını taşımadığım için çok mutluyum!"dedim ve gittim...
(bkz: paralel evrende olup bitenler)
- aklıma getirdiği bir fıkrayı yazma isteği uyandıran küçük çocuklara yapılan eziyet. * *
ilkokul öğrencileri kendi aralarında konuşuyormuş nasıl dünyaya geldikleri hakkında. bilmişim biri başlamış konuşmaya
-annemler beni gül bahçesinde bulmuş
ötekisi hemen
-beni leylekler getirmiş
hadi başlığa uysun diye bir değeri ağlayarak
-annemler beni çöpten almışlar
demişler.
en son bir tanesi
-annemlerin beni alcak paraları, bulacak güçleri yokmuş beni kendileri yapmışlar
- bir gün gelecek o ait olduğun çöplüğe geri döneceksin diyerek iyice abartılabilen kardeşlere kullanılan uyarı cümlesi.
- yaramazlık yapan çocuğun uslanması için söylenmiş ama çocuğu iyice sanrılar dünyasına iten bir cümledir.
- ''seni merdivenci çingene bir kadından para karşılığı aldık ''denmesinden daha az çocuğu yaralayacak cümledir. ki kaç sene çingene merdivenci annemi aradım bilemiyorum.
- bunun daha bilimkurgu içerikli olanı da ben küçükken annemler tarafından söylenen "seni uzaylılardan aldık biz"dir.
- "vay amına koyum bıraksaydınız daha iyiydi bukadar da yüzüne vurulmaz ki insanın" karşılığı verilebilecek cümle.
|