|
|
- çoğu zaman aslında seni seviyorum anlamına gelen cümle.insan nefretini bu kadar kolay dile getirirken, sevgisini dile getirmekte zorlanır
(bkz. aslında demek istenenler)
- her zaman seni seviyorum anlamında değildir gayet içten söylendiği anlar vardır. karşı taraf sizi kırdıysa ve üzdüyse veya kızdırdıysa nefret belirtir. ama nefretin çok iddialı bir kelime olduğu da düşünülmelidir
(dydm, 11.07.2004 13:49 ~ 13:50)
- bazen gereksiz yere kullanılan ve insanların yanlış tavırları karşısında söylenilen şey.
- ön şartı için (bkz: seni seviyorum)
- (bkz: i hate you)
- eğer bir yabancı filmde geçiyorsa ardından "seni aşşağılık pislik herif" sözünün takip edeceği söz.
- (bkz: allah belanı sertaç)
- inanılan bir sevgi sonucunda , söylenebilecek en doğal sözdür.
- sevgi besin kaynağı olan soğuk ve bir o kadar da kötü duygudur. sevgi ile nefret ayrılamaz.
- sevdiğiniz insanın sizden ayrılmak için bir gün boyunca telefon açmayıp mesajlara cevap vermedikten sonra zorla attığı tek mesajın "ayrıldık" olması durumunda söylenebilecek ve az bile gelebilecek laf...
- ancak çok sevilen birisine karşı hissedilebilen nefret duygusunun, cümleye dökülmüş halidir. kolay değildir sevilen insandan nefret etmek, ama bunun için yoğun bir çaba sarfetmiş, yememiş içmemiş bütün pisliklerini sergilemişse edilir.
- senden nefret ediyorum;
irtica cihatçısı, ırkçı, işkenceci, çevre düşmanı, hayvan katledicisi.
sömürücü, entrikacı, sahtekar.
ayrımcı, barış düşmanı, ezen, yokeden...
nefretimi sevgimin önüne geçirmeme neden olanlar, çaresizlere zulmedenler sizden nefret ediyorum.
siz ve biz farklı türleriz,
ya siz insan değilsiniz ya da biz!
- gerçekten nefret edilen kişilere pek az sarfedilen söz öbeği.
açılımı için; (bkz: seviyorum seni allahsız)
|