scherzi   

adana çık aradan

1. haftanın en beğenilen girileri listesinde adını gösteremese de haftanın en beğenilen duyurularında gönüllerin birincisi, desteklenesi yazar.
    (camel, 18.02.2008 03:14)
  2. sözlükteki bir çok klasik müzikle ilgili girinin altında onun imzası olduğunu görünce, klasik müzikten sohbet edebileceğim; aynı zamanda engin bilgilerinden ve arşivinden faydalanabileceğim bir yazarla karşılaşmış olmanın ümidi ile attığım ilk mesaja verilen cevap sonrası başladı müzik sohbetlerimiz ve paylaşımımız. arşivimde eksik olan bir çok eseri büyük bir sabırla parçalar halinde maillere attach ederek gönderme nezaketinde bulundu. işte bu mail trafiği arasında, bana kendi yorumladığı bir eseri de gönderdi dinlemem için. eseri dinlerken eserin kusursuz ve büyüleyici yorumlanışı karşısında dedim ki içimden;

"ben çok büyük bir cevherle karşı karşıyayım, ne kadar güzel bir yorum bu."

bu konudaki görüşümü kendisine ilettiğimde bana "hangi eseri" dinlediğimi sordu. ben eserin adını söylediğimde; "ama o benim yorumladığım eser değil ki! onun yorumcusu vladimir ashkenazy!" dedi. ben o mail trafiği sırasında eserleri karıştırmışım anladığınız gibi. tabi sonra kendi yorumladığı eseri de ben yine büyük bir keyifle dinledim. aslında fazla söze gerek yok. hem iyi bir piyanist, hem de iyi bir dinleyici. aynı zamanda da iyi bir sözlük yazarı. daha başka ne olsun ki?
    (zarpandit, 16.11.2008 02:12)
... toplu gösterim ...