scherzi   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. 4. nesil yazar kişiliktir. hatırlamadığım bir zamanda, hatırlamadığım bir sözlükte kendisine şöyle bir giri girmişliğim vardır.
    "beni kültür yumağına sarmış, cahillikle körelmiş gözlerimi açmış yazardır. bu yazarı okumanın ve iletişim içinde olmanın en güzel tarafı, fikirlerini dayatma çabasından çok, onları anlatabilmesidir."
    (hopeless, 07.06.2007 02:13 ~ 02:14)

2. (bkz: scherzo)
    italyan gramerine göre nükteli esprili anlamına ifade eden bu sözcüğün çoğulu.
    (yamukyumukpirenses, 04.07.2007 00:49 ~ 00:50)
  3. italyanca şaka(lar) anlamına gelmektedir.(bkz: scherzi a parte)
    yazar olarak ise;tam bir fm ci.severiz yazılarını
    (etobur vejeteryan, 05.08.2007 05:14 ~ 05:14)
  4. son zamanlarda izmir'i özlemiş ama yine de 'en azından burası o kadar sıcak değil' diyerek beni kızdırmayı amaçlamış kişi.* kızmadım, kızmam, orası ayrı. web bağımlısı, piyanist, girilerini severek takip ettiğim; kaçıncı nesil olduğunu bilmeden sevdiğim yazar.*
    (andromeda, 19.08.2007 17:48 ~ 17:52)
  5. çok güzel muhabbeti olan,okulum filan olmasa da saatlerce konuşsam dediğim.
    bi de müzik ruhun gıdası.
    (liselle, 04.12.2007 15:44)
  6. son günlerde sağından solundan yazdığı her satırdan mutluluk ve sırıtık akan insan.ayrıca an itibariyle öğrendiklerime göre hamarat ev erkeği.
    piyanoya olan aşkına hayran olduğum, sabahlara kadar oturup kendi geliştirdiğimiz tezleri gene kendi antitezlerimizle çürüttüğümüz,ikinci oturum için bi boşluğunu yakalamayı umduğum insan.
    ne ev işiymiş yahu.
    (liselle, 21.01.2008 02:35)
  7. haftanın en beğenilen girilerine girebilecek sağlam yazılar yazabilecek genç ve sağlıklı bir sözlük yazarıyım.istediğim oyları alıp sükse yapmak için yazdığım en traş girileri bile oylayacak kanka listesi elemanları arıyorum. karşılığında yüksek miktarda artı oy verilecektir.

şeklindeki duyurusuyla gece gece beni benden almış yazardır.
    (wasowsky, 18.02.2008 03:06)
  8. haftanın en beğenilen girileri listesinde adını gösteremese de haftanın en beğenilen duyurularında gönüllerin birincisi, desteklenesi yazar.
    (camel, 18.02.2008 03:14)
  9. dans terapisi diye birşey icat etmiştir kendileri.adını ben koydum, kavram onun, ama patentini almaya yanaşmıyor. *
    (liselle, 27.04.2008 00:01)
  10. önce güzelsin dedi.çirkin ördek bendeniz bi sevindim ama yok canım ne güzeli dedim.sonra çirkinsin evet biliyorum dedi.yaşasın dedim.gördü gerçek yüzümü.sonra "ben sana hiç güzelsin demedim ki" dedi,diyecek bişiy bulamadım.çirkin miyim güzel miyim anlamadım.böyle bir insan işte. evet. *
    (liselle, 01.05.2008 23:49)
  11. dünyevi kimlik bilgileri:

üst alem: ökaryotlar
    alem: hayvanlar
    alt alem: gerçek dokulular (grup) bilateral simetrililer
    üst şube: ikincil ağızlılar
    şube: sırt iplikliler
    alt şube: omurgalılar
    infa şube: gerçekçeneliler
    üst sınıf: dört üyeliler
    sınıf: memeliler
    alt sınıf: theria
    infra sınıf: eteneliler
    üst takım: euarchonta
    takım: primatlar
    alt takım: haplorrhini
    infra takım: simiiformes
    parvorder: eskidünya maymunları
    üst familya: insansılar
    familya: büyük insansılar
    alt familya: homininae
    oymak: hominini
    alt oymak: hominina
    cins: homo - insan
    tür: homo sapiens - akıllı insan

sözlük kimlik bilgileri: (scherzi hakkında bir kısım şey)

nesil: 4
    statü* : son derece kedi
    model: piyano çalan, sözünü esirgemeyen, duyarlı, zeki, esprili, hoş sohbet erkek modeli

belki ilginizi çeker:

sözlükteki izmirliler
    yurtdışında yaşayan sözlük yazarları
    klasik müzik
    adile naşit münir özkul şener şen li filmler
    yaran duyurular
    (closer, 03.05.2008 19:50 ~ 19:50)
  12. bugün doğmuş ne de iyi yapmış. doğum günü çocuğu...
    (uçuçböceği, 07.05.2008 21:26)
  13. aynı gün olan politika vizem sebebiyle doğumgününü kutlayamadığım müthiş insandır.
    kaç yaşına girdiğine burda değinmek istememekle beraber,nice mutlu yaşı olsundur,umarım sohbeti ve varlığı hiç yitirilmez...
    iyi ki doğmuştur.beni affetsindir.gerçi ne kadar yüce gönüllü bir insan olduğunu bildiğimden kendi eşekliğime veriyorum bu unutuşu,ama unutulmayandır,iyi ki vardır. *
    (liselle, 08.05.2008 21:55)
  14. az önce tehdit savurmaya kalkıştım,"ne yaparsın msnden i engellersin" dedi hevesimi kırdı.zaten tanıştığımızda da "adımı öğrenip ne yapacaksın" demiş hevesimi ilk kez kursağımda bırakmıştı.
    ya sadist, ya da eööhm.bir dahaki nickaltım çok agresif olabilir.
    ama bu bir tehdit değildir *.
    (liselle, 11.05.2008 01:06)
  15. alsancak'ta kahve içtiğim, sözlük kankam. şirin şeker çok, konuştukça konuşuyor ve konuştukça konuşasını getiriyor insanın. tüm garipliklerime alışabilen nadir insanlardan. çok iyi bi' de, çok ama. yani "ne iyilik yaptı sana? hayatını filan mı kurtardı?" derseniz, en alaycı bakışımı yaparım "yapmasına gerek yok ki, belli oluyor ayol" gibisinden.
    bi de belli ki piyano başına geçince devleşiyor, bi'şiler oluyor ruhuna filan, çözemedim daha tam. ya tamam, piyano başında da görmedim, aman ya siz de.. fotoğraflarını gördüm piyano başında, ordan biliyorum. ne demek olmaz öle? oldu bitti bile, hadi canlarım hadi..
    (andromeda, 23.05.2008 22:54)
  16. bana sorduğu sorunun cevabını kendime verebildiğim gün hayatımın değişeceğini düşündürten, ismi ismime benzeyen yazar.
    (mercimeğebenzeyenbitki, 24.05.2008 01:04)
  17. işi gücü bırakıp düğün davetiyesi hazırlamakla meşgul olan insandır. buradan ilgililere duyrulur çok orijinal fikirleri var bu konu ile ilgili. hayır hesabını kitlemesinin sebebi bu mudur diye düşünmeden edemiyorum. hani kendini yaratıcılığın farklı bir boyutuna adapte etmek için falan. sadece o muhteşem tasarım için bile o isimde birisiyle evlenmeyi kafama koydum. hangi isim olduğu mühim değil.. neyse bunları bir kenara bırakırsak ona güvenmediğim için bütün sözlük ahalisinin önünde kendisinden özür diliyorum.. (mail kesmez dedim)
    (mercimeğebenzeyenbitki, 11.06.2008 11:06)
  18. yazmayayım yazmayayım diyorum ama inatla yaz nolur yaz diye diretiyor bu arkadaş ben ne yapayım? an itibariyle kendisine verdiğim güzel ayar sayesinde artık sesi soluğu çıkmıyor. ayrıca herkes duysun, öğrensin şu nacizane lafı da iletisine koymayı borç bilmiş yazar bu kadar da olmaz ki.. "her insan beğenilmek için yaşar ama ben beğenilmek için ölürüm" valla bu kadarına da pes, korkma arkadaşım beğeniliyorsun..
    (mercimeğebenzeyenbitki, 13.06.2008 13:29)
  19. bütün konuşulanları, gülünenleri, yarıldığımız diyalogları bir kenara bırakıp ciddiyete davet edersem kendimi söyleyebileceğim şey benim için değerli olduğudur, değerli olduğumu da hissettirendir.. bir kez daha teşekkürler! (bak bu sondu)

edit:sabahın bu saatinde eklemem gereken bir şey var. bilinç altım çağırmış kendisini gerçekten bu gece, gönlüm en iyi erkek oyuncu oscarını ona vermiş, fiko yanında halt etmiş-miş..
    (mercimeğebenzeyenbitki, 17.06.2008 01:24 ~ 09:19)
  20. bana ilk "iyi ki doğdun" umu hediye eden kibarlığı karşısında duygulandığım, yazamayan yazardır. ayrıca merak etmesin tek taşı da hazırdır ben de hem ona elmas madenleri kurban olsundur. che baskılı damatlığı ile gözleri de kamaştıracaktır, eminim..
    (mercimeğebenzeyenbitki, 18.06.2008 12:20)
  21. lo scherzo nun plurale halidir.singolare,zamansal olarak çekimlenmemiş halde fare lo scherzo,plurale,zamansız olarak çekimlenmemiş halde fare gli scherzi olarak kullanılır.
    (hypertestooo, 18.06.2008 13:28 ~ 13:29)
  22. bir yıldır beni kendisiyle ilgili yalanlar ve bıraktığı yanlış izlenimler sayesinde arkadaş olduğumuza inandıran insan.
    "belki ben iyi gün dostuyum"!
    onun haricinde süper.*
    (liselle, 01.08.2008 00:41 ~ 00:43)
  23. eski nacizanecilerden, tanırım iyi çocuktur.
    (authentic, 15.08.2008 13:43)
  24. kimi zaman kış gibi soğuk, üşüten.. kimi zaman ilk baharda yağan yağmur gibi ılık, ferahlatan.. bazen sonbaharda esen rüzgar kadar sert.. tüm bu bazenlerin yanında çok ama en çok yaz güneşi gibi pırıl pırıl, iç ısıtan, yakan.. 4 mevsimi bir arada, tek bedende yaşatan.. ve ördüğü kalın duvarlara rağmen bir ışık huzmesi kadar süzülebildiysem o ruhuna ne mutlu bana dedirten, beni mutlu eden.. dir kendisi, hep hayatımda olsundur bide, gerçekten!
    (mercimeğebenzeyenbitki, 20.08.2008 14:00)
  25. oyuncağını babası değil de kendisi almışsa bir çocuk, kendi çabaları ile, çok daha değerlidir; hem kendisi için hem benim için.
    (mercimeğebenzeyenbitki, 28.08.2008 03:05)
 sayfa  / 2