sadalet   

adana çık aradan

1. hep gitmeyi hayal ettiğim floransada yaşayan, ketılda süt ısıtmaya çalışmış ilginç insan, hoş sohbet kişi.
    (lillith, 05.05.2007 23:51)

2. güzel ukteler veren dördüncü nesil nesildaş.ileride bir gün kendisine incir ağacı fidanı hediye edeceğim arı.

(bkz: @1430128)
    (the apostle in triumph, 08.05.2007 18:50 ~ 18:50)
  3. felsefi yönüyle beni çok etkileyen minik arı.şimdilik uzaklarda ve hayatının aşkından mahrum rahip hayatı yaşamakta.bir an önce kavuşmalarını diliyorum ve buradan kendisine sesleniyorum,çabuk dön,özledik seni.
    (fitnefücur, 11.05.2007 13:12)
  4. floransa'da yaşayan, hayattaki duruşuna, karakterine, aklına, yeteneğine, vs.. hayranlık duyduğum, yaptığı her iş, attığı her adımla göğsümün kabarmasına sebep olan, ondan bir parça olmakla gurur duyduğum sanat aşığı. özel insan. (bkz: özlediğim şimdi çok uzaklarda)
    (poivy, 11.05.2007 14:33)
  5. yazdıklarını okurken sanki ordayım ve aynısını yaşıyormuşum hissini bana veren yazar. süper yazar, süper destek.
    (beyourself, 18.08.2007 04:47 ~ 21:44)
  6. en yakın dostumdur kendisi. itusozlukü tavsiye ettiğim, benden önce yazar olmuş ballı kişidir. kendi doğrularından asla taviz vermez, adeta bir don kişottur. arkadaşlığa dostluğa çok önem verir, iyi dosttur ve dost kalınmalır.
    (george constanza, 14.10.2007 20:37)
  7. uğrunda canımı göz kırpmadan vereceğim insan.
    (poivy, 25.12.2007 23:04)
  8. kendi bencillik tanımı içinde bencil bir insandır.
    sözlüğü de diğer her şeyi kullandığı gibi sadece kendisi için kullanır. kendini mutlu ettiği için bazen başkalarının kendini kullanmasına izin verir. sadece kendini mutlu ettiği için yazar. sadece kendini mutlu ettiği için yazılanları okur. sadece kendini mutlu ettiği için bencildir ve mutludur.
    farkındadır ve mutludur.
    (sadalet, 01.01.2008 22:38)
  9. iyilik ve kötülük kutupları açısından, iki kavram sunulmuştur insanoğluna. biri bencillik, öbürü de hayırseverlik. "bencillik başkalarını kendisi için feda etmek, hayırseverlik ise kendini başkaları için feda etmektir" denmiştir. bu durumda insan her iki açıdan birbirine bağlanmıştır, bağlanması istenmiştir ya da diğerleri tarafından.
    bu zinciri kıranlardan biri o. başkaları için acı çekmeyi reddedenlerden, başkalarının kendisine körü körü bağlanmasını istemeyenlerden, o bağlılık durumunu anlamlandıramayanlardan.

olimpos'tan inmiş tanrılar gibi bazen, sinir edici. güldüğünü düşünmek bile hayret sebebi çoğu zaman ama her şeye rağmen o biliyor, richard halley'in beşinci konçertoyu bestelediğini..
    (grace, 22.01.2008 02:29)
  10. floransadaki okulundan memnun olmadığı için istanbulda tekrar sınavlara giren ve artık floransada değil, istanbulda yaşamakta olan. ama kanına karıştı artık. aşık oldu bir kere kendisi. işi gücü, iş güç sahibi olduktan sonra ilerde bir gün oraya tekrar gitmek, yine bisikletine atlayıp sokakları ezbere dolaşabilmekmiş. yapacak da. biliyorum.
    (poivy, 04.02.2008 21:58)
  11. yazmaya eskisi kadar meraklı olmayan, spontane adalet kişisi.
    (sadalet, 28.04.2008 20:56 ~ 24.05.2008 21:54)
  12. kazanılan her maçtan sonra araba sallamayı adet edinecek gibi duran kişi. ben arabamı ara sokağa çekeyim neme lazım.
    (arion, 20.06.2008 20:44)
  13. nickini gördüğümde en çok aklıma gelen şey sandalet olmuştu şimdiye kadar. ama nedendir bilmem, paris düşerken'deki andre de ilk sadalet'i hatırlattı bana. araştırmalarım devam ediyor.
    (josephe reinette, 19.07.2008 22:30)
  14. pek beğenmediğim bir yazar. eskiden daha güzel yazıyordu bence. artık pek yazmıyor da zaten. yazacak bir şey bulamadığından mı, yoksa yazmaya değer bulmadığından mı bilmiyorum. eskiden daha rahat yazabiliyordu ama. güzel bir anket mi var? atlıyordu. komik bir karikatür mü okudu? hemen buraya yazıp artı oyları toplayabiliyordu. "ne diyem mahmut mu diyem" yazabiliyordu herhangi bir başlığa, ya da seri eksi oy veren ibneye laf edebiliyordu. artık yapmıyor ama. daha özenli falan olmaya çalışıyor kendince ama bu gidişle hiç takip etmeyeceğim kendisini*.
    (sadalet, 29.08.2008 03:15)