tek kişi birbiriyle yavşayamaz. eğer ki "birbirine yavşama" eğlemi söz konusu ise bu en az iki kişi gerektirir. diyorsanız ki ben tek kişiyim ve birilerine yavşıyorum ya da ben tek kişiyim birileri bana yavşıyor; o zaman başlığın değişmesi gerekir... mesela sözlükte birilerinin yavşaması ya da sözlükte birilerine yavşamak olabilir.
bu başlığın gerçek açıklaması, kusura bakmayın örneklendirerek açıklama yapmak zorundayım ki diğer türlü çok zor, işte şudur...
birinden gelen yavşama
(bkz: @2564466)
diğerinden gelen yavşama
(bkz: @2564476)
sonuç: sözlükte birbirine yavşamak, yani neymiş efendim? birbirine yavşama eğlemi tekli olmuyormuş...
asıl ayıp olan fake üyelikler açarak erkek üyeleri aşağılamaya çalışmaktır. bu tutum erkek sözlük üyelerini aşağılamaktan ziyade sözlükteki bayan yazarlara yapılan saygısızlıktır.
diyelim ki jartiyer başlığına tahrik edici bir giri yazdınız ve övülmek istediğinizden bahsettiniz... doğaldır. jartiyer giymekten hoşlanıyor, jartiyersiz yaşayamıyor, gece yatağınıza girmeden önce mutlaka siyah jartiyerlerinizi narin ve kırılgan olan bacaklarınızda hissetmek istiyor, jartieri hayatınızın olmazsa olmazı olarak tanımlıyor, bir adaya düştüğünüzde yanınıza alacağınız üç şey olarak üç çift jartieri seçiyorsanız istediğiniz kadar tahrik edici olabilirsiniz.
ama unutmamak lazım; etki eden tepki görür. öyle bir başlığa erkeğin ilgisini çekip onu tahrik edebilecek nitelikte bir giri yazıorsanız bazı tepkilere hazırlıklı olmalısınız.
ben mini etek giyen kadınların bacaklarına bakıyorum. dar kot ve güzel bapetler giyen kadınları mutlaka baştan aşağıya süzüyorum ve söz konusu bayan gözlerime hitap ediyorsa onunla tanışmak istiyorum.
bu durum beni sapık yapar mı? bayanın poposunu ellemeye çalışmadıkça ya da onu alenen rahatsız etmedikçe hayır. peki ben veya benim gibilerin yapmadığı saygısızlığı bir başkası yapabilir mi? evet. demek ki herkesi aynı kefeye koymak ve pollyannacılık oynamak hata.
demek istediğim şu:
bir bayan erkeği tahrik edebilecek şeylerden bahsediyor ya da giyiniyorsa tepki görmeyi elbette haketmez ama buna hazırlıklı olmalıdır. sözkonusu tepki bir iltifat da olabilir küfür de. ne yazık ki söz konusu tepkinin boyutunu ve şeklini seçmek gibi bir şansımız yok.
çok iyi bir gözlem sonucunda ortaya çıkıması muhtemel durum. çok dikkat edilmeli ve itinayla takip edilmelidir ki yavşayan kişiler mutlaka girilerinde de belli edeceklerdir bunu. birinin yazdığı girinin hemen ardından bir diğerinin üsttekini onaylar şekilde bir giri yazması ve durumun sürekli tekraranmasıyla ortaya çıkar. ha belki kişiler bilmeden bir aşk oluşmuştur onu ortaya çıkarır. belki iyi bir şeye vesile olunur.
(bkz: giriden kişilik tahmini yapmak)
ne kadar salak bir konu. bir jartiyer amma konu olmuş. bir tarafta "ama yazıyorsanız hazır olun yahu" diyenler, öbür tarafta da ondan kötüsü cibilliyetsizler diye bir müessesenin varlığından habersiz genç bağyanlarımız. bunu söylemeye hakkı olan ben değilim; ama neleri dert eder olduk. allah daha büyüğünü vermesin.
ben aslında "böyle yazıyorsanız hazır olun" diyen taraftanım.
konu mini etek giymek ya da dekolte değil. örnekte belirtilen yazar jartiyerin ve övgüsünün güzelliğinden bahsetmiş.
aslında o kadar komik ki; açık şekilde övgüsünün güzelliğinden bahsetmiş... yani ben gidip de bu arkadaşa "jartiyer sana ne de yakışır" diye bir mesaj atsam (ki tabiki de yapmam) yavşıyor mu olacağım? övüyorum işte daha ne!
bayan olmak zor zanaat. erkek olmak da öyle. ama biraz empati ile orta yol bulunabilir. bu bağlamda fikir belirtenleri bazı cümleler ile itham ederken dikkatli olmak gerekir.
kadın olmak heryerde aynıdır,çarşıda, pazarda,işte,sokakta,sanal ortamlarda..
eğer yazdığınız yada yaptığınız birşey karşıdaki küçük beyinli insanı tahrik ediyorsa( ki böyle birşeyden tahrik olunması bile ayrıca komik) o zamanda kendisi de vereceği tepkileri kendine göre haklı bulur.
tabiki bizim ülkemizdeki zihniyet budur;giyersen mini etek tecavüze uğraman normal,bilmem naparsın çekeceksin ceremesini neymiş erkek tahrik oluyormuş ottan b.ktan tahrik olununca tabi insan şüpheye düşünüyo acaba neyden olmazlar diye artık..
kardeşim kadın istediğini yapar,istediğini yazar,istediğinide giyer o dar ki buda size hiçbir eylemde bulun ma hakkını vermez,ne demek yani jartiyer diye giri girmiş yavşanır tabi bu mu?
böyle mantık,böyle küçük bir beyin ve böyle bir dar kafalılık...
işte en sevdiğim demagoji biçimi; konu gene kadın olmaya geldi... kimsenin avukatı değilim ve yavşak olarak nitelendirilen hemcinsimi savunmak gibi bir yükümlülüğüm yok.
kim çıkıp da kadını rahatsız eden erkek haklıdır dedi? kim bunu yapan adam akıllıdır dedi? kim kadın istediği şeyleri yazamaz dedi? kim birilerine sevmediği bir fikri yargılarken "dar kafalı" ya da "küçük beyinli" tanımlamalarını kullanma hakkını veriyor?
herkes istediği başlığa istediği şeyi yazar. herkes istediği insana istediği mesajı atar. kimse hoşlanmadığı mesajı atan adama "yavşak" diyemez. bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
herşeyi kadın olmanın zorluklarına bağlayıp durmayın. nasıl bir his olduğunu bilmesem de ön görebilirim; zordur.
ulan ne apaçi, varoş, görmemiş insanlarsanız be. hayatınızda iki kadınla yan yana da mı gelmediniz? sizle aynı mekanda, sözlükte, toplulukta olmaktan öyle utanıyor, evlerinizde, bilgiyar başında, acaba şu "jartiyer" başlığına hangi hatun yazmış, şu başlıktan kız çıkar mı, bu güzel mi şeklinde eblek suratınızdan düşen kırmanço teriyle aval aval baktığınızı yüzümde canlandırırken varlığınızdan öyle tiksiniyorum ki, şu an karşımda olsanız, o çok güvendiğiniz erkekleğinizi örsle ezip tek ayaklı pelikanların ağzına sokardım. omururilik soğanı alınmış özürlü bir cüceden farkınız yok lan benim için. bi hatun jartiyer başlığına yazdı ve tahrik oldunuz öyle mi? bizim memlekette böylelerine go and fuck yourself denir. sözlükte yazan hatun yazarlara burdan sesleniyorum, gidin, harbiden gidin, bu süzmelerde en ufak bi insanlaşma eğilimi yok çünkü. yarın öbür gün akmerkez başlığından da tahrik olurlar. dolayısıyla gitsinler birbirlerine hoplatsınlar. hangi dağda yaşıyorlarsa eşek götü görünce bile uyarılıyor bu cinsler. eee değişmez de bu. onlara abili lanlı küfürlü giri yazan erkeksi kadınlar lazım. jartiyeri kadınlar giyer ya, bunları konc giyen ameleler doyurabilir ancak. sözlükte birbirine yavşamak he! yavşakların sözlük felsefesi olsa gerek.
şişttt bebişlerim, çıkaralım yahu o zaman sözlükten jartiyer, ped, sütyen, işte bu apaçilerin kadınlarla özdeşleştirip tahrik olacağı, uyarılacağı, erkeklikleri azacağı ne kadar başlık varsa artık. ya da kitleyelim. bunlar çok sağlam erkek ya, dizginlenemiyor erkeklikleri, bu başlıkların yerlerine sağlam, vurucu bi şeyler koymak lazım ki anca tatmin olabilsinler.
hayır lan, şu enteresan, işiniz gücünüz yok da jartiyer başlığına kim ne yazmış onu mu kovalıyorsunuz? bi de güzeldir, giyilir, falan fıstık sıradan şeyler yazmış yazan, mazallah açıklasa, uzun uzun yazsa, kim bilir ne yapar, hangi karşılığı verirdiniz? ama sanmam. bişey söylemezdiniz. elleriniz dolu olurdu muhtemelen. sonra da gider banyo yapmadan pis pis uyurdunuz bi dahaki etek, kazak falan filan başlığına kadar. abazan yuvası lan harbiden burası.
bizim memlekette jartier gibi başlıklardan tahrik olanlara go fuck yourself gibi abuk subuk cümleler kurulmuyor çünkü çocuklar kadın tabusuyla büyüyorlar. ben bu sözünü ettiğim çocuklarla aynı ortamda, vapurda, minibüste ya da şilepte bulunmaktan rahatsız olmuyorum; rahatsız olanlara tavsiyem bu ortamdan ayrılmalarıdır.
"bir erkeğin karşı cinse kırmanço ya da bilimum yavşak bir tutumla yaklaşmasının suçlusu erkekten ziyade onu bu duruma getiren toplum dinamikleridir" gibi bir cümle kurup durumu açıklamaya çalışırsam herkes anlayamaz. yani çoğumuz anlarız da bazılarımız aciz oldukları için anlayamaz...
demek istediğim şu: bir bayan istediği konuda ve istediği şekilde fikrini belirtebilir. dokunulmaz değildir. rahatsızlığını belirtecekse "yavşak" gibi terimler kullanmamalıdır.
ve bir erkek asla kadınlara yaranmak adına soytarılık yapmamalıdır. bir soytarıyı ne kasıklarından hayalarına doğru süzülen golf stream akıntısı ne de timsah göz yaşlarının ardına gizlediği kadınsı libidosu kurtarabilir.
bir nekrofilinin de hedenin ölmesi, hödönün ölmesi başlıklarından tahrik olup yazara mesaj atması gibi bir şey olsa gerek bu. herkes yazdığı başlığa dikkat edecek yahu. cinsel tercihleri farklı belki, tahrik oluyor adam. hazırlıklı olacaksın tepkiye. mesela geçen "beni su kaplumbağalarınla tanıştırabilir misin?" diye bir mesaj geldi, garipsemedim ben. girimi girerken bunu göze almam gerekiyor. onun seçimi sonuçta.
o değil de; okunası şeyler yazabilen kadınlar varmış ya bu sözlükte, ona şaştım ben. kadınların hepsi jartiyer, don, fanila başlıklarına tahrik edici şeyler yazıyor zannediyordum ben. ama erkekler öyle mi?! istatistikle ilgilenip bilimsel giriler giriyorlar hep. (ara: 31)
huuu.. an itibariyle oldukça kızışan ve gereksizce uzayan konu kimse kimsenin kullandığı terimlere karışamayacağına veya yargılayamayacağına göre sürekli bıkmadan yazıp duran kişilerin artık durdurulması gereken hede..
kafa karıştırıcıdır. karşılıklı mı yavşılaşılıyor* ne oluyor anlamadım ben yalnız. ayrıca yeni bi kelime türettik durduk yere. bak demek ki neymiş, yavşamak zararlı bir şeymiş. neymiş, evet..
diyelim ki futbolculuktan gelen birisiniz ve kaslı baldırlarınız var. slip don giymeden de yatamıyor, yatsanız da bi türlü uyamıyor, uyusanız da rüya göremiyor, rüye görseniz de istediğiniz gibi bitiremiyor, neyse lan rahat edemiyorsunuz işte. bunu yazmanız mı lazım lan buraya illa ki. hayır ben tahrik olmam. normal karşılarım. ama ben vapurda, şilepte, tren raylarında, kömür ocaklarında alaska frigo yerken ne insanlar gördüm, tabular, karanlıklar, yalnız akşamlar. ya bırakın gidin allah aşkına ya. böyle bişey yazıyorsanız gizli eşcinsellerin her türlü tacizine hazırlıklı olmanız lazım. ben yapmam şahsen. ama slip don giyen erkeklere bakan arkadaşlarım var. ben de bakabilirm arada. bi bakışta testis gölgesinden penis ölçebilen insanlar tanıdım ben. türkiye gerçeklerine uzak kalamayız.
ben slip don giyen erkeklerin testislerine bakıyorum. dar kot ve güzel bapetler giyen erkekleri mutlaka baştan aşağıya süzüyorum ve söz konusu oğlan gözlerime hitap ediyorsa onunla tanışmak istiyorum.
bu durum beni sapık yapar mı? adamınkini ağzıma almaya çalışıp bi yandan dizlerimi okşamadıkça ya da onu alenen rahatsız etmedikçe hayır. peki ben veya benim gibilerin yapmadığı saygısızlığı bir başkası yapabilir mi? ağzına alıp uyruk kemiğine lehim sürebilir mi, evet. demek ki herkesi aynı kefeye koymak ve pollyannacılık oynamak hata.
sürekli taciz edildiğini söyleyen çirkin kız tipinin bir benzeri durum. yuh artık burda da mı demiş yazar, yani hem dışarda güzelliğinden rahatlık vermemişler, burda da abazalar rahat vermiyolarmış. olayı kadınlar şöyle böyle diye inceleyeceksek, her yerde kadınlığını öne çıkarıp ilgi çekmeye başarabilir kadınlar demek daha bir uygun düştü duruma sanki.
neden... neden.... neden... sorular... sorular... ve bilinmezlik... gene bi yazar muazzam girilerini sildi. oyundan kaçtı. halbuki eğlence yeni başlamıştı. noolcak lan peki? benim bu mağduruyetimi kim karşılayacak? bu giri dahil, en az üç dört giriyi silmek zorundayım ben şimdi. alla alla ya... kardeşim yiyemeyeceğiniz küçük kayser'in altına neden giriyorsunuz? bütün zevkimin içine sıçtınız ya. öyle ah bu kayser nasıl ayar veriyor, ben görmedim, bilmedim deyip bilmiş bilmiş konuşmakla olmuyor bu işler. istediği zaman geliyor zaten o, geldiğinde kaçmıycan, erkek gibi yazdığının arkasında duracaksan. silmeyeceksin. hayır bi de bunlar yarın öbür gün sağda solda sözüne güvenilir insan diye konuşur, yorum yapar, birilerini inceler. hahaahhaa. yanlış bi eylem. onaylamıyorum.