belki ilginizi çeker
  1. · huy
  2. · osurukla boya boyamak
  3. · anketör sikmek
  4. · sözlük yazarlarının boyları
gündem
  1. · insanın hayatına sıçan şeyler
  2. · author
  3. · itü sözlük
  4. · tunceli alevileri dinsizdir
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  8. · scenes from a memory
  9. · çok pis müzik

sözlük yazarlarının huyları  

sayfa  / 2
  1. garip huyları vardır efendim sözlük yazarlarının. hepsi ayrı cinstir.

ben yatmadan önce cin ali'leri uzak tutması için içimden termodinamiğin ikinci yasasını okurum örneğin.

not: hiç şöyle ağız tadıyla anket yapmamıştım şu sözlükte, mazur görün bunu. zaten nasılsa kötülenince ben bu giriyi sileceğim, ikinci girideki yazar "üstüme kalmış" yazacak, hiçbiriniz bu başlığı benim açtığımı bile hatırlamayacaksınız. kızdığınıza değmez.

(bkz: kibar anketör)
    (ali kamber, 18.01.2008 18:45 ~ 20:07)
  2. ben yatmadan önce elime bir kaşık alır, öyle uyurum. nedenini bilmiyorum.

edit: anam başlık üstüme kalmış!
    (dali, 18.01.2008 18:59)
  3. (bkz: huyları kurusun)
    (eleanor, 18.01.2008 19:01)
  4. (bkz: anket lan bu)

benim huyum da bu işte. huyum kurusun hakkaten.
    (tembel, 18.01.2008 19:11)
  5. (bkz: anketör sikmek)
    (ali kamber, 18.01.2008 19:12)
  6. geçen tekrar bu huyumu yaşadığım için yazıyorum. bir kitapevine girdiğimde aradığım bir kitap varsa kendim arayıp bulacağımdır, hayatta sormam ortalıkta dolaşan o görevlilere, gerekirse saatlerce ararım. bazen kitaplar kendi kategorisinde değilde alakasız yerlerde olur ya, işte buda saatlerce aramama neden olabiliyor. bu huy sadece kitap için geçerli değil herhangi bir markette veya başka biryerde de yaptığım şeydir.huydur işte ne boktan bişeydir aslında ama seviyorum ben bu huyumu.
    (dextare, 29.10.2009 17:37)
  7. kahvaltıda önce tereyağı, bal, reçel gibi tatlı şeyleri yerim. ardından peynir, zeytin, domates, salam falan gelir.

nedenini ben de bilmiyorum. yemek gibi yiyorum desem, tatlı son yenir; o da değil. bir garip kahvaltı anlayışım var..
    (falcon, 29.10.2009 17:50)
  8. yolda yürürken aniden rövaşataya kalkmak. engelleyemiyorum.
    (terliksizhayvan, 29.10.2009 17:58)
  9. sabah kalkar kalkmaz her şeye küfrediyorum. bu huyumu bir türlü değiştiremedim.
    (wamdoka, 29.10.2009 18:07)
  10. (bkz: her gün en az bir fenerbahçeli tokatlamak)
    (bkz: abi kardeş ilişkileri)
    (bkz: fenerbahçeli küçük kardeş)
    (final donemi sozluge takilan mal, 29.10.2009 18:09)
  11. final dönemi sözlüğe takılıyorum.
    (what a big nick, 29.10.2009 18:12)
  12. (bkz: huy)
    (bkz: rusça)
    (bkz: ısrarla bakınız)
    (korialstrasz, 01.11.2009 22:49)
  13. (bkz: mavi kot giyememek)
    (bilebilebiikikere, 01.11.2009 22:50)
  14. (bkz: oyuncağı çıkan filmi izleyememek)

huy değil de fobi diyelim. yapamıyorum sözlük. hani saçma geliyor tabi ne güzel filmler var ( star wars,batman, spiderman, harry potter, transformers ve niceleri) niye kendini mahrum ediyorsun bu nimetlerden diyeceksiniz ama yapamıyorum. çocukların psikolojik gelişimine vurulan darbe, sanatın özünü kaybedip salt endüstri dalına dönüşmesi gibi etmenler temelde etkili olabilir bu fobimde ama bilmiyorum sözlük, izleyemiyorum.
    (dawsan, 01.11.2009 23:01 ~ 23:01)
  15. (bkz: trip atmak)
    (onbirdakika, 01.11.2009 23:13)
  16. götümü parmaklarım.. evet canım sıkılınca.
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 01.11.2009 23:14)
  17. gereksiz olan her şeyi hatırlamak ve gerekli olan her şeyi unutmak.

----------fena halde anı, kişisel bilgi, vs içerir---------------------

misal; her gün işe giderken geçtiğim güzergahtaki kitapçının önünde park halinde olan 46 fh xyz plakalı araç bir sabah orada yoktu. "işe mi geç kaldı ki, belki hastadır, cenazesi olabilir allah korusun, çoccukları vardır belki, onları okula bırakmıştır" vb. senaryolar yazarken yakaladım kendimi! ne araç sahibini tanırım, ne ne iş yaptığını bilirim, ne de medeni durumunu! ama araç plakasını ezberlemiş, her sabah orada olmasına alışmışım. (alıştığım şeye bak, salak kemancı, salaaaaak!) görmeyince senaryo yazmaya başladım hemen! şimdi o plakayı bilmenin bana ne gereği var? hiç. ama biliyor muyum? evet!

eve dönüş yolum üzerinde bir dekoratif eşyalar satan bir mağaza var. bir gün telefon numarasının yabancı geldiğini fark ettim. telefon numarasını değiştirmiş. yemedim, içmedim, yürüyüşe çıktığımda uğradım, sordum. bingo! telefon numaraları değişmiş. dumur oldu ama gözlerindeki bana acıma ifadesi de bir o kadar güçlüydü. yazık lan, ne b.ktan hayatı var ki, bunlarla uğraşıyor demiştir, kim bilir. o telefon numarası bana çok mu lazım? hayır. değiştiğini bir bakışta fark ettim mi? evet! (salak demiş miydim?)

2008-2009 öğretim yılı, 2. dönem yazılısını yapacağım pazartesi günü. yazılı sorularını flash belleğe attım, haftasonu çıktı alacağım, çoğalttıracağım ve pazartesi günü yazılı yapacağım. hafta sonu boyunca nerden baksan 4-5 kere çıktıları aldığım ozalitçinin (o ne demekse) önünden geçtim ve birinde bile aklıma gelmedi. pazartesi sabahı sınıfa girip dersimi anlatmaya başladım. öğrenciler arasında bir fısıltıdır gidiyor. bir tanesi lan dedi, hemen on kaplan gücünde atıldım: "birbirinizle konuşurken lanlı lunu konuşmayacaksınız demedim mi ben sizeeeee???" öğrencinin biri atıldı, "hocam, bugün yazılı yapacaktık, iptal mi oldu?" ve kafamdan aşağı kaynar sular boşaldı. sonrası malum. (salaaaaaaaaaaaaaaaaaak)

----------fena halde anı, kişisel bilgi, vs içeriği bitti---------------------

gibi örnekler çoğaltılabilir. eğer bir şeyi hatırlamamı istiyorsa birisi, önce onun gereksizliğine beni inandırmalı! kafam bu yönde çalışıyor, n'apayım?!

edit: gizli bkz verememişim,vazgeçtim kendisinden.
    (damdan düşen kemancı, 01.11.2009 23:18 ~ 23:19)
  18. tatlıyı yemekten sonra değil de yemekten önce yemeyi seviyorum. adı üstünde tatlı olduğu için ardından canım yine tuzlu bişeyler istiyor da ondan. yemekten sonra tatlı yesem üstüne bi daha tuzlu bişeyler yesem bu kısır döngü içinde kaç ton olurum kimbilir. gerçi bu dışarda yemek yiyince pek mümkün olmuyor ya neyse.
    (chericheri, 01.11.2009 23:20)
  19. çişini tutmak. çişim geldi hanııım. ille tutucam patlayana kadar, sonra yapıcam. zorunluluktan da değil hani gayet evdeyim tuvalet temiz mis gibi, içine sıçmamı bekliyor. ve fakat gel gör ki...
    (pütük, 01.11.2009 23:22)
  20. gördüğümde hangi birini yazmamı istiyorlar ki dedirten başlıktır.
    detaylı bilgi için
    -evden gittiğim belirli yerlere * kaçar adımda gidildiğini ezbere bilirim. *
    -tavla oynarken karşımdakinin pulları yamuk dizildiği taktirde düzeltmeye çalışmaktan oyunu verme
    (bkz: marsa yolculuk) (bkz: simetri hastalığı)
    -onsuz uyuyamadığım ayıcığım *
    (smyrnahk, 01.11.2009 23:26 ~ 23:27)
  21. tek takıntım var.. yani hakkaten de tek.
    uzun senelerdir kimseyi iki yanağından öptüğümü hatırlamıyorum. hep tek öpüyorum.
    bir kere de bir arkadaşın çift takıntısı varmış. ayrılırken ben tek öptüm diye beni kovaladı. sonra çift öptü sonra ben tek derken..
    bizim canımız gerçekten sıkılmıştı o gün. çok kötü bişey..
    (hotgirl, 01.11.2009 23:37)
  22. sol frame'de ugg görünce sözlükten çıkıyorum. **
    (small, 01.11.2009 23:59)
  23. saymakla bitmeyecek olan takıntılar. bir örneği için;

(bkz: sürekli el yıkamak)
    (demonic, 02.11.2009 00:09 ~ 00:09)
  24. birisini incittiğimde çok üzülüyorum. günlerce düşünüyorum. gönlünü alıcam diye kırk takla atıyorum. helak oluyorum resmen. affederse ne ala da affetmezse kendimi harap ediyorum. nefret ediyorum bu huyumdan.
    (ya herşeyim ya hiçim, 03.11.2009 15:47)
  25. sırf çalışmamak için yeni yeni huylar icat ediyorum, procrastination ilminde çığır açıyorum, sonra da duman'dan sıraya dizdin bizi zaman terennüm ediyorum.
    (excalibur, 03.11.2009 15:49)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil