rte türkiye nin ikinci atatürk üdür   

sayfa  / 6
adana çık aradan

1. (bkz: hadi oradan) *
    (dünyayı kurtaran adam, 20.04.2008 11:02)
  2. (bkz: aykırı başlıklar açıp yazar tartışmalarını izlemek)
    (un4saken, 20.04.2008 11:07)
  3. matematikte 1 ve 2 sayıları arasnda yine sonsuz miktarda sayı olduğundan katıldığım önermedir.
    (hansvoralberg, 20.04.2008 11:07)
  4. çember çizmemizi gerektiren iddia. öyleyse atatürk türkiye nin birinci recep tayyip erdoğan ıdır. ama;

(bkz: circle is not round)
    (ahmak ı hayal, 20.04.2008 11:08 ~ 13:10)
  5. sadece bir tek farkları vardır; mustafa kemal paşamız emperyalizme ve irticaya karşı savaşmış, çağdaş uygarlık düzeyini hedeflemiştir...
    (çekirdekailem, 20.04.2008 11:20)
  6. (bkz: insanı sinirlendiren başlıklar)
    (wildboy, 20.04.2008 11:26)
  7. uzun zamandan sonra götümle güldüğüm bir başlık görüyorum sözlükte... götümle önce bi bakıştık sonra kahkahalara boğulduk... o derece!

yazarından beklediğim bi sonraki başlık için

(bkz: atatürk kim lan)

ayıp olmasın diye atatürk ün hakiki meziyetlerinden bahsedilmiş ama işin aslı başka...

zaten ben söylemesem anlamazdınız... (!)
    (elektro kaval, 20.04.2008 11:31)
  8. + üdür selam söyledi.
    - hangi üdür?
    + rte türkiye nin ikinci atatürk üdür.
    (hector, 20.04.2008 11:47)
  9. evet türkiye'nin ikinci atatürk'üdür, ama tersten.

(bkz: @1856593)
    (deckard cain, 20.04.2008 11:52 ~ 11:54)
  10. (bkz: iğrenç espriler)
    (charlienin dorduncu melegi, 20.04.2008 12:11)
  11. olsa olsa rte bu topraklar üzerinde yetişmiş ikinci damat ferit paşa'dır diye düzeltebilinecek saçmalık
    (tashicardi, 20.04.2008 12:33)
  12. (bkz: paris hilton bakiredir)

süper bir örnek olmadığını biliyorum; en azından bu bir zamanlar doğruydu...
    (anidenbelirenanlamsızgüdüler, 20.04.2008 12:38)
  13. gençliğe hitabe'yi zikreden ulu önder ile gençliğe hitabe'de ismi zikredilmeden kendisinden bahsedilen kişinin benzeştirilmesi çabasıdır.

gençliğe hitabe'de kendisinden ismi zikredilmeden bahsedilen kişinin ikinci atatürk olarak düşünülmesi ise, ülke açısından ayıptan ziyade, rezalettir.
    (paleface, 20.04.2008 12:43 ~ 12:44)
  14. rte'nin asker kökenli olmaması nedeniyle mümkün olamayacak önermedir. rte, ancak bu ülkenin 2. menderes'i olabilir. bu ülkenin 2. atatürk'ü inönü'dür. siyaset üstü yerini koruyamaması sebebiyle daha sonra bu ünvanı kaybetmiştir. 2. atatürk kontenjanı halihazırda boştur. öyle seçimle, demokrasiyle 2. atatürk olunmaz, zira 1. atatürk de böyle olmamıştı. yöntem bellidir, askeri darbe. tabii bu da şu konjonktürde imkansız gibi birşey.
    (tuzluerik, 20.04.2008 12:44)
  15. rte abd'nin büyük ortadoğu projesinin başkanıdır.atatürk'le kıyas bile edilemez.biri ülke kuruyor,öbürü yıkıp satıyor.
    (bkz: bu ne perhiz bu ne lahana turşusu)
    (serpil barlas, 20.04.2008 12:45)
  16. (bkz: alternatif sunarak esprik olduğunu sanan insan)
    (memento, 20.04.2008 12:53)
  17. ingilizce'ye çevrildiğinde fransızların bile kıçıyla güleceği önerme.
    (muzaffere kaçış, 20.04.2008 13:20)
  18. espri olarak algılasan gülünmez, sinirlensen sinirlendiğine değmez, ciddiye alıp tartışsan önermeyi ortaya atana prim yaptıracak, ciddiye almayıp "aman boşver" desen cahillerin cahillikleriyle kalmasına neden olacak olan bir önerme.

bu iki kişiden en azından birini tanımadan yapıldığını düşündüğüm için, bu şekilde düşünenlere* şu başlıklara bakmalarını öneririm.

(bkz: mustafa kemal atatürk)
    (bkz: recep tayyip erdoğan)

bu iki insan arasındaki akıl ve hayal mantıklarını zorlayan derin uçurumu göremeyenler ya kördür, ya da -kimse kusura bakmasın- gafildir.

kimse kusura bakmasın notu: sözlük, eleştiriye açık bir platformdur. bu eleştiri kah oylama sistemi ile kah mesaj yoluyla ya da giriyle yapılır. eleştiriye tahammülü olmayanlar, bir zahmet bu yazıyı okumayıversinler.
    (strutter, 20.04.2008 13:30)
  19. şimdi arkadaşımızın fikirleri ışığında küçük bir değerlendirme yapalım:

hadi diyelim ki böyle bir karşılaştırma var (sonuçta isviçreli bilimadamları bile rte' yle atatürk' ü kıyaslamak gibi bir saçmalıkla uğraşmazlar); o beynelmilel platformlarda hiçbir zaman neyin tam olarak düşünüldüğü belli olmaz; böyle düşünüp(?), uygulamaya gelince de büyük bir ihtimalle rte' nin icraatlarına oturgaçlarıyla gülüyorlardır...

tabii aslında şöyle bir durum da var; koskoca bir devletin başına geçtiğiniz zaman birazcık hizmet vermeniz de gerekiyor... ancak erdoğan' ın hizmet anlayışı kendi ekürisi ve akrabalarıyla sınırlı olduğundan bu etkinliğe "hizmet" demek ne derece sağlıklı bir yargı olur bilemiyorum...

başbakanımızın gerek vizyonuna gerekse füzyonuna bakın; otomatikman ülkenin geleceğini düşünüp "atam atam sen kalk da ben yatam" dersiniz(yani bu bir benzerlik arama çabası değildir). tabii bu noktada peyda olan dehşet duygusundan birtakım anlamsız davranışlar gösterebilirsiniz; ancak akıl ve mantık, hiç olmadı insanlık ilkelerinden de bu iki lider arasında benzerlik arayacak kadar soyutlanmazsınız...

yalnız sezar' a da hakkını veriyorum; zor zamanlarda -danışmanları aracılığıyla da olsa- doğru karar verebildiğini yadsıyamayacağım. sonuçta adam süper kıvırıyor. (bkz: takiye)

atatürk sevgisiyle rte hayranlığı da saçmaötesi bir kıyaslama: sonuçta birinin yaptıkları, ülkeye kazandırdıkları ortada(tabii ülke de bu kazanımlara dahil bu arada); diğerinin ise bütün bu yapılanları yıkmaktan başka doğru düzgün bir icraatı yok. gerçekten çok ilginç. şahsen ben rte' nin halk tarafından bu kadar sevilmesini hiçbir zaman anlayamadım; aslında bu konuda anladığım yegane şey akp hükümetinde yapılan eğitim reformlarının neden hiçbir işe yaramadığı...

hitabet sanatına kesinlikle diyecek sözüm yok; hatta başarılı hatiplik vasfının yanısıra ciddi bir hipnotizma yeteneği olduğunu da düşünüyorum.

ve maalesef türkiye de görülecek türden siyasetçi vasıflarından çoğuna vakıf. (bu maddeyi özetlemek gerekirse hizmet anlayışını örnek verebiliriz).

ayrıca da gerçekten de türk siyasetine rte gibi bir lider gelmemiştir; yaptıklarına ve sonra da ortaya çıkıp gayet büyük bir rahatlıkla, hatta mahalle ağzıyla kendi halkına verdiği cevaplarla bunu rahatlıkla görebiliriz. bir de canını verirmiş bizim için... canımızı çıkardıktan sonra zaten buna gerek kalmıyor.

evet, atatürk gibi dehalar maalesef yüz yılda bir gelir. piyango da ilk defa bize çıkmış... değerini bilmek lazımdı. tabii nasılsa daha 30 yılımız var; 'belki yine şanslı talihli biz oluruz' diyerek avunabiliriz (ancak bu süre zarfında hala "biz" olarak kalabilirsek!)

akp' nin siyasi duruşu ve halkçılığa verdiği önemi gündemden düşmeyen yasa düzenlemelerinden yeteri kadar biliyoruz zaten, aman biz almayalım...

evet gerçekten de süper bir karşılaştırma olmuş, başlığı açan arkadaşın hayalgücünü sonuna kadar takdir ediyorum.

ayrıca bana %47 yetmiyor; sonsuza kadar lanetlenmeye hazırım.
    (anidenbelirenanlamsızgüdüler, 20.04.2008 13:50 ~ 13:51)
  20. tarihi bilgisi olmayanların uydurduğu,inanmak için mantıksız ne kadar benzetme varsa kafasında ürettiği ütopik bir durumdur.(bkz: kargaya yavrusu şahan gözükürmüş...)
    (albatros2424, 20.04.2008 14:35)
  21. (bkz: diyenin a.k.)
    (epoca, 20.04.2008 14:41)
  22. bir zamanlar yabancı basında sıkça karşılaşılan, tepkiler üzerine sona erdirilen kelimeler topluluğu.
    (attiramanyos, 20.04.2008 14:46 ~ 29.04.2008 19:08)
  23. asrın deli saçmasıdır.atatürk'ün adeta yoktan var ettiği değerleri amerikan yalakalığı ile yok etmeye çalışan birini yüceltmek için yapılan bir benzetme ve atanın gölgesinden korkan avrupa ve dünya devletlerinin yapmış olduğu karalama çalışmasıdır.
    (bkz: gül gül öldük)
    (bkz: rte türkiyenin ikinci mendersidir.)
    (lost knight, 20.04.2008 15:08)
  24. nasıl bir mantıkla söylendiğini anlayamadığım cümle.isminin rte ile aynı cümle içinde kullanılması bile atatürk e yapılmış en büyük hakarettir.ikisi arasındaki fark öyle büyüktür ki sayfalarca yazılsa bitmez.bu saçmasapan cümleyi söylemeye kalkanlar da bunu çok iyi bilmektedir.
    (hotaru, 20.04.2008 15:11 ~ 15:14)
  25. külliyen yanlış olan önerme. doğrusu:

(bkz: türkiye rte nin ikinci amerikasıdır)
    (aldirakli, 20.04.2008 15:14)
 sayfa  / 6