kendisi bugün meclis grup toplantısında bu görüşünü beyan etmiştir.
kendisine "grip aşısı olacak mısınız?" şeklinde yöneltilen soruya "hayır, düşünmüyorum" diye cevap vermiştir.
şimdi ben de buradan kendisine şu soruyu soruyorum. neden? neden? neden?
hastalık kapma ihtimali daha yüksek olan vatandaşlarına aşı kalması için mi kendini ve dolayısıyla aileni aşılatmayacaksın? bu kadar iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum sayın başbakan.
umarım bu aşılar kimseye zarar vermez. kullanmayı çok sevdiğin rabbine sen de bu yönde dua etmeye başlasan fena olmaz.
edit: kaynak kıçım değildir. az önce kanal d saat 13:00 haberlerinde son dakika haberi olarak izledim.
açıkçası bu halk beyinsiz midir? senin ülkenin başında olduğunu her seferinde tekrarlayan insanın bu sözleri üzerine siz hala aşı mı yaptırıyorsunuz? asıl yazık domuz gribinden ölmek değil bundan gitmektir.. peeh..
halkına reva gördüğü, ciddi allerjik reaksiyonlar, beyin dokusu, sinir, böbrek ve damar iltihabı, bilinç kaybı ve istemli kaslarda şiddetli ritmik kasılmalar, yüz felci ve solunum sistemi rahatsızlıklarını yaşamak istemediğindendir.
etten duvar ören korumaların sanırım virüsün geçmesine de engel olduklarından kanaat getirdiği sonuç olsa gerek.
sizin bizim gibi otobüslerde, metrolarda,trende,işte, orda burda binlerce insanla mı muhatap oluyor? sizin bizim gibi dengesiz mi besleniyor? hayır yani hasta olsa hastane kapattırırlar iyileştirmek için. seni beni de "bişeyi yok bunun domuz gibi." diye kapıdan çevirirler. sen ben olcaz o aşıyı, mecburuz da. niye olsun ki?
halkını çok düşündüğü için kesinlikle. saygıdeğer başbakanımız grip aşısı olursa ya halktan biri aşı olamazsa? ya o aşı olmayan vatandaş ölürse? vicdan azabı ne demek biliyormusunuz siz? hem dünyanın en iyi domuz gribi aşısını bulup getirtecek hükümet hemde insanların olmasine göz mi yumacak. saçmalamayın.
üstelik denek olarak sadece halk kullanılsa da olur. idarecilerimiz denek olmasına gerek yok.
- sayın rte domuz gribi aşısı olmayacakmışsınız, doğru mu?
+evet.
- neden efendim?
+aşıdan çok korkuyorum. ühüüü. attan düşmekten bile daha çok acıtıyooo.
- söz sende uğur dündar.
cesur adamdır kendileri. bu virüsten korkmadığını cümle aleme göstermiştir. bir sonraki adımında hastanelerde domuz gribi yüzünden yatmakta olan hastaları ziyaret etmesi, bu hastaların başlarını okşayıp, yanaklarından makas alması beklenmektedir. gelişmeleri heyecanla izliyoruz.
sırf adından dolayı domuz eti yemeyle bir paralellik kurmuş ve inancı gereği aynı kötü sonuçları doğuracağını düşünmüş olabilir. vallahi olabilir; this is rte. ya da artık nasıl bir bünyeye sahipse, domuz gribinin kendisini teğet geçeceğini düşünüyordur.
kendisine bağlı olan sağlık bakanlığının tüm önerilerine ve halkı seferber etmesine rağmen, kendisi aşı olmayan başbakanın aşı hakkında mutlaka şüpheleri vardır.
başbakan aşı olmayacağını açıkladı. işin ilginç yanı; haberle ilgili anahtar kelimeler aynen şu şekilde sıralanıyodu: "aşı, domuz gribi, sağlık bakanı, kampanya, vatandaş"... ben özellikle "kampanya" ve "vatandaş" kısmına dikkati çekmek istiyorum. bu arada sağlık bakanı boşuna mı aşı oldu ki? hepimiiiz gribiiiz hepimiz a h1n1'iz... (yaklaşmayın hohlarım!)