|
|
- aliağa ilçesinde bir ilköğretim okulunda gerçekleşen olay.
kutlama törenine katılan kaymakam, şiiri okuyacak öğrencinin adının rojda olduğunu öğrenince programı iptal ettirmiştir.
- konuyla ilgili uykusuz'da harikulade bir karikatür bulunmaktadır. karikatürde bir kara tahta ve üzerinde şunlar yazmakta :
ayşe ip atla...
ali topu tut.
rojda kes sesini.(seroo, 26.09.2008 19:59 ~ 19:59)
- (bkz: ırkçılık)
- ismin anlamı çok tehlikeli olduğu için olabilir bu durum ( ! ). günün doğması anlamına geliyor isim. bir anlamı olmalı, ülkeyi ele geçirecekler herhalde!!
- ilköğretim öğrencilerini isimlerinden başlayarak kategorize eden zihniyette birinin kaymakam olup ilçe yönetmesi sebebiyle gerçekleşen durumdur..
sayın kaymakam(!) daha sonra makamına gidip,koltuğuna kurulup bugün de halka yaptığı hizmetlerden duyduğu iç huzuruyla yoluna devam etmiş olsa gerek..
rojda mı,gün doğumu demekmiş..80 sonrası yasakmış,artık yasak değilmiş..
- yüce başbakanımız tayyip erdoğanın öğrencinin ailesini aramasıyla son bulmuş hadisedir. kaymakam derhal rojda nın evine ziyarette bulunmuş, ortada yanlış anlaşılma olduğunu söylemiş, ve rojda ne zaman isterse şiir okuyabilir demiştir. eski meclis başkanlarımızdan bülent arınç, meclis başkanı köksal toptan ı arayarak rojda nın önümüzdeki 23 nisanda mecliste şiir okumasını rica etmiştir. tabii ki meclis başkanımız bu ricayı hemen kabul etmiştir. cumhurbaşkanı abdulla gül ramazan bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda halkımızın bayramını kutalmış ve birlik beraberlik ortamının bozulmasına vatandaşlarımızın izin vermeyeceklerine inandığını söylemiştir. rojda ile ilgili olarak çankaya köşkünden ayrıca yapılan açıklamada ise rojda nın bütün eğitim ve öğretim masraflarının sayın hayrünnisa gül tarafından karşılanacağı belirtilmiştir.
izmir aliağada büyük patlama: 1 ölü * milyonlarca yaralı...
- başörtülü imam hatip öğrencisi ödül almıştı hatırlarsınız, suçu böyük olduğundan sahneden indirilmişti yine hatırlarsınız. onu da aramışlardı, üzülme yavrucuğum falan demişlerdi, başa bakan ve kakan. görüyorsunuz ya, o günden bugüne hiçbir şey değişmemiştir. ha adı kürt adıdır diye, ha başı örtülü diye... ne farkeder? ortada bir ayıp var. bunun adı hoşgörüsüzlük değil, bizzat nöronlarını kullanamama hadisesi. ve hâlâ ortada bu çeşit sorunları kendince sınıflandıranlar, öncelik sırası koyanlar var. herkes otursun, unumu eledim deyip, eleğini asmasın. düşünün. düşünün. sadece düşünün: bu şekilde biz nerede duracağız, evlatlarımız nerede?
- şanslı çocuk. o kadar kişinin karşısında şiir okumak kolay değil. keşke ben de nickname kullansaydım ilkokulda. şöyle berivan falan.
elalem* bizim abdullah gül'e* borsa* çanı çaldırsın, bizim kaymakamın yediği naneye bak. bir daha çaldırırlar mı adama çan?
- bu adamlarla adam olunamayacağını, adam gibi adamlara bir kez daha gösteren durumdur.
- bu ülkede terörü biz yarattık, bu zihniyetle.
- sene 2008
insan oğlu aya çıkalı nerden baksan 40-50 sene olmuş ve biz hala aynı kör kuyunun etrafında dolanıyoruz.
bu tür olaylara canım inanmak istemez hiç. dilerim ki böyle birşey hiç olmamış olsun. bir yanlış anlama, bir yalan haber falan olsun hiç olmazsa. çocukları sıkboğaz edince memleket kurtulmuyor çünkü.
- yıllardır süregelen çok acıklı bir hikayenin küçük bir bölümünü özetleyen eylemdir rojda'ya şiir okutmamak.
rojda doğar. annesi ve babası çoktan kendisine "rojda" ismini koymaya karar vermişlerdir bile. rojda'larını sevmek için sabırsızlanmaktadırlar. baba nüfus müdürlüğüne gider. nemrut memur kızına rojda ismini koymak isteyen babaya ötüken'den bakar, durur döner bir daha bakar. bir laf etmeden yazdıysa da cüzdana ismi, kafasına çalar gibi verir cüzdanı babaya.
rojda çocuk olur sonra; dışarıya çıkar koşup oynamaya. alperen, alparslan, asena, cengizhan'ın babaları izin vermez ki beraber oynasınlar!
rojda okula da gider zamanı geldi mi! akıllıdır, öğretmeni ne anlatırsa havada kapar. okulda yapılacak olan tören için şiir okuma vazifesini de rojda'ya verir öğretmeni. kaymakam da izleyecektir töreni. sonra birşeyler oluverir, rojda'ya "sen bu şiiri okuma istersen" der öğretmeni. rojda ne yapsın, dün akşam saatlerce çalışmış, evdekilere yüz kere okumuştur ama öğretmeni okuma demektedir. ne bilsin rojda bu memlekette ismi yüzünden insan ayıranı kaymakam yapıyorlar, rojda nasıl bilsin ismi yüzünden kalbini kırıyorlar, rojda'ya kimse söylemedi ki bu işte bir terslik var!
sonra rojda'nın babası gider partiye üye olur, milletvekili olur partiyi kapatıp babasını hapse atarlar. abisi bager askere gider, 15 ay süren tuvalet temizleme ve üç öğün aşağılanıp dayak yeme fasıllarından sonra sırtlanlar gelip aklını çeler dağa çıkar. silahlar yok olsun diye yalvarırken ana kuzusu bager de eline silah alır. bager vurur, vurulur..
her halükarda insanlar ölür. yirmibirinci yüzyıl gelir, yirmibeşinci yüzyıl gelir.. ama barış hiç gelmez.
ben böylesine uzaktan o kadar utanıyorum ki, o kaymakamın vicdanının gerçekten sızlamıyor olabileceğini düşünmek içimi buz kesiyor.
- (bkz: ben sana kaymakam olamazsın demedim)
- yurdum şehirlerinden birinde, yaklaşık bir sene evvel, bir ilkokul öğrencisi yaptığı resimde kırmızı ve yeşil renklerini fazlaca kullandığı için, resim dersinde boya kullanmak yasak edilmişti. bugün de rojdaya şiir okutulmamış. bakalım yarın neler yapacaklar.
- bulmacanın sağ üst köşesindeki büyük resimde yer alan huzursuz edici ve tepemize cinleri toplayan detaylardan sadece birisi. yalnızca rojda değil, adı memet, selin, pınar olanları da görmek lazım! dün küçük selim'i öğretmeni yağmur tanelerini çok büyük çizdiği için azarlayıp "bu kadar büyük yağmur mu olur gerizekalı!" diyerek resim çizmesini yasaklamıştı. dün küçük arif, evde bisiklet üzerine dünyanın en saçma yazısını yazarken babası tarafından, "lan oğlum sen salak mısın, git dışarda top oyna" sözleriyle azarlanmıştı. dün küçük pelin, sokakta dondurma yerken ramazan ayındayız diye sakallı bir adam tarafından taciz edilerek korkuyla eve kaçmıştı..
gün geriliyor, odanın içinde kocaman bir fil, çok rahatsızlık veriyor.. nefret ve hayal kırıklığı ekenler, yarın çok büyük, çok çok büyük bir fırtına biçecekler. küçük selim büyüyecek ve korkunç resimler çizmeye başlayacak, küçük rojda büyüyecek ve içinde biriken nefretle yazdığı korkunç şiirlerden ötürü bu ülkeden sürülecek, küçük pelin büyüyecek ve ramazan ayında inadına sokakta yemek yiyecek ve bir yerlerde linç edilerek belki de sonunda...
nefret ekiyorsunuz! fırtına biçeceksiniz! oradakiler, farkında mısınız?!
|