radovan karadzic   

adana çık aradan

1. slobodan milosevicin sağ kolu, 1995'te sekiz bin bosnalı müslümanın öldüğü srebrenitza katliamının baş sorumlusu insan kasabı
    (srce, 10.11.2004 00:09 ~ 00:11)
  2. son gelen haberlere göre yakalanmış olan kişidir.
    (chichina, 22.07.2008 00:36)
  3. aljzaeera dan izlediğime göre yakalanmıştır.şimdilik başka bilgi yok.
    (benim ne isim var burada, 22.07.2008 00:40)
  4. srebrenitca'da asılmasını istedigim baş düşmanım. orada yüzbinlerce insanın katline sebep olmayı bilmiş ben ve benim gibi tüm boşnakların baş düşmanı. ama pek adil ve pek layık avrupa elbette ki kendisini aklamayı bilecektir. işte o zaman, en büyük orospu cocugu avrupadır.
    (volatile liquid, 22.07.2008 01:00)
  5. yakalanmasına neden bu kadar sevinildiğine anlam veremediğim insan kasabı. srebrenitca'da soykırım yapılmıştır ama bunun sorumlusu sırplar değildir diye karar açıklayan bir mahkemenin, karadziç soykırım emri vermiştir ama bu soykırımın kabahati kendini savunamayan sivil halktır diye bir karar açıklaması kimseyi şaşırtmamalı. siz kimden adalet bekliyorsunuz?
    (minpietro, 22.07.2008 01:13)
  6. yakalanmasının elbette bir anlamı vardır.

çünkü karaciç denen kasabın yakalanması herşeyden öte srebrenica'da 13 yıldır oğullarının cesedini bulamayan annenin yüreğinin az da olsa soğumasına vesile olacaktır.

sıra ratko mladiç, goran hadziç denen bok suratlı heriflerde.
    (ohannes allahverdi, 22.07.2008 11:58)
  7. eğer ölmediyse yakın bir zamanda ratko mladiç'den de haber alınacağının göstergesidir bu adamın yakalanması.

sırbistan, avrupa birliği ile ilişkilerini daha samimi bir hale getirmek istiyorsa, bünyesinde bulundurduğu savaş suçlularının tamamını uluslararası mahkemeye teslim etmek zorundadır.

karadzic ve mladic gibilerinin yerleri tahmin edilebileceği gibi bilinmez değildir, yakalanmaları ve adalete sunulmaları sadece bir istek meselesidir. hırvatistan'ın bu seneki avrupa birliği atağına karşılık sırbistan'ın bir karşı atak yapması ve bölgedeki diplomatik gücü hırvatistan'a kaptırmaması çok zordur; bu yüzden ellerindeki en basit koz olan "savaş suçlularını yakalıyoruz, adalete veriyoruz" kozunu oynamaktadır şu anda sırplar.

uzun lafın kısası, benim tahminimce yıllardır yerlerini bildikleri bu kişilerin teslim edilmesi sırpların avrupa birliği'ne karşı şirin gözükme çabasından başka birşey değildir. fakat nedeni ne olursa olsun, bu yakalanma savaşta ve soykırımda yakınlarını kaybedenler ve bütün hayatları altüst olanların yüreğine az da olsun bir su serpebiliyorsa tüm kelimeler anlamsızdır, nedenler fasa fisodur.
    (strutter, 22.07.2008 12:52 ~ 12:54)
  8. ilahi adalet yerini bulmadan önce beşeri adaletin yerini bulması için yakalanmıştır. kısasa kısas uygulansa tek bir kan pulcuğunun bile yeryüzünde barınması mümkün değildir.
    insan görünümlü cani mahluk.
    (protez bacaklı kirpi, 22.07.2008 12:54)
  9. an itibariyle yakalanmış savaş suçlusu...avrupa birliği'nin nezdinde sırbistan'ın puanını yükseltmeye yönelik bu gelişmenin devamının da gelmesi beklenmektedir.
    bu gelişmenin ardından bu hayvanın taraftarları hükümete tepki göstermişlerdir. fanatizmden gözleri dönmüş olsa gerek , bu hayvanın avrupa'nın desteğini arkasına alıp mladic gibi diğer hayvanlarla sistematik bir soykırım yapmış olması onlar için bir kahramanlık göstergesidir. zamanında her şeye seyirci kalan avrupa da tecavüzü savaş stratejisi haline getirmiş orospu çocukları kadar suçludur. tabi kendilerini lahey'de yargılayamayacaklarından , insan hakları savunuculuğu misyonlarını tüm samimiyetsizlikleri ile devam ettirecekler. onlar olmasa ne yapardı bu insanlık bilmiyorum. iyi ki varsınız...
    (setheleh, 22.07.2008 13:59)
  10. azrail' in yeryüzündeki cisimleşmiş hali, bildiğin kasap.
    (bedevix, 22.07.2008 14:00)
  11. kendisinin yakalanmasının ne demek olduğunu anlamak, açıklamak için, kilometrelerce ötede televizyonda öldürülen yakınlarını görmek gerekir... bunu bilmek için, her gece televizyonda, radyoda ölenleri duymak gerekir... bunu anlamak için, günlerce telefon çevirip, ulaşamamak gerekir... şimdi o orospu çocuğu yakalandı ya, asılmazsa, onu öldürecek çok insan vardır.
    (volatile liquid, 22.07.2008 19:17)
  12. herşey olup bittikten yıllar sonra, bu gün artık ne ceza verileceği umurumda bile olmayan, adını ve varlığını hatırlamak istemediğim kişi.
    (shimmering horizon, 22.07.2008 20:35)
  13. acılar bekledikçe azalmaz ancak sertleşir. yakalandığını duyduğumda, bu eylemin zamanında toprak olan çocuklardan ne bileyim bir yüz tanesinin kurtulmuş olmasına imkan verip vermediğini düşündüm. yoo vermiyordu. öyleyse? bu adamın yakalanması da tamamen hikayedir. şimdi de lüks konut ayağı hücresinde (!) ömrünün kalanını tüketecek. öyle uygun görülmüş nedense. nasıl olupta bunca zaman yakalanmadığını anlamak için mesai harcamıyorum. nasıl bir ceza bunun üstesinden gelir ki...
    (kabaramazsınkelfatma, 30.07.2008 13:39)
  14. lahey'e ucakla gönderilmiş şerefsiz kişilik. ardından milliyetçi sırplar ile boşnaklar aralarında çatışmış. yine bir savaş mı cıkacak bu insanlık dışı yaratık yuzunden...
    (volatile liquid, 30.07.2008 13:40)
  15. ateistler, hristiyanlar, yahudiler v.s tarafından halk kahramanı ilan edilecek kişi. büyük ihtimal amerika'da derin devlet olarak çalışacaktır.
    (muzur, 30.07.2008 14:04)
  16. bu kadar zamandır yakalan(a)mamasını anlayamadığım kişidir.adam onlarca kişiyi kesip biçiyor,sonra kaçıyor,bulunması için emir veriliyor ama bulunamıyor.hem de bu sürede sırbistan da saklanıyor.sırbistan dediğin 10 milyonluk bir ülke.istanbul dan daha küçük.yakalandığı yer de belgrad.vikipedi den öğrendiğime göre nüfusu 1,5 milyon.bursa dan bile daha küçük.yakalandığı yer afrika nın ıssız ormanları ya da himalayalar da şerpaların arasına sızmış bir şekilde falan olsa hadi iyi saklanmış diyebilirim.ama belgrad da bir poliklinikte doktorluk yaparken yakalanmış!bana çok saçma ve inandırıcı değil gibi geldi.istemekle alakalı bir şey bu.bence sırbistan nedendir bilmiyorum ama bu adamın yakalanma vakti geldi deyip zaten yerini bildikleri bu adamı yakalattı.ya da ben çok komplocu bir adamım.adam çok iyi saklandı göt kadar şehirde ve polisleri,hükumetleri,tüm insanları uyuttu.ama olsun ya,sevinin,evet evet,kasap yakalandı.şimdi tüm insanlığa hesap verecek,birleşmiş milletler de onu cezalandıracak.mahkemenin ölümüne kadar bitmesi dileğiyle.
    (nickdeğiltakmaad, 30.07.2008 16:54)