plaklı figüranlar kahvesi   

adana çık aradan

1. ankara’da konur 2 sokak’ta bulunan bir kafedir. devamlı plaktan eski kırkbeşlikler çalar, duvarları eski türk filmleri afişleriyle doludur. kapısında sizi yeşilçam filmlerinde her zaman kötü adam olmuş tiplerin olduğu dev bir poster vardır ve sizi "hoşgeldiniz uleeeeeyn" şeklinde karşılarlar. kadınlar tuvaletinin kapısında "hanım ağaya beleş" yazarken, erkekler tuvaletinin kapısında "agaya beleş" yazar. yiyeceklerin ve içeceklerin adı, fakir ama gururlu tost, nuri alço gazozu gibi türk filmlerinden esintiler içerir, mönüsü plak şeklindedir. son olarak; güzel bir de nargile yaparlar.
    (hare krishna, 17.06.2007 17:31)
  2. menüsündeki nuri alço burger, sultan spesiyal tatlı gibi hoş yemek isimleri, çalan 70ler pop ve alaturka şarkılar, güleryüzlü ve hoşsohbet garsonları ile kızılay'ın en güzel mekanlarından biri. fiyatları biraz pahalı olmakla beraber, rahat ve sıcak ortamı ile ideal bir kalabalık grupla gidilecek yer örneğidir.
    (garion, 17.06.2007 18:02)
  3. sıcak ortamıyla kendini sevdirmiş kafe. açtıkları servislerin üzerinde bile film afişleri veya ünlü artistlerin resimleri var. hele ki eski türk filmleri severleredenseniz büyülenmiş gibi etrafı izleyeceğiniz bir yer haline dönüşebilir burası. film afişleri, eski fotoğraf makinaları,
    farklı menüleriyle ankaranın en güzel kafelerinden olmalı.
    (karamelize ekmek, 13.07.2007 02:47 ~ 23.08.2007 19:34)
  4. ambiyansıyla ankara'nın ender güzelliklerinden,
    cana yakın elemanları,fantastik yiyecekleri,hoş müzikleriyle kesinlikle gidilesi!

dipnot;nargilesini pek sevemedim,ama o kadar kusurda olsun canım.
    (alix, 20.07.2007 14:20)
  5. nuri alço geldi bir keresinde buraya.adam cidden filmlerdeki gibi altın kolye felan.gazozlara dikkat dedim yanımdaki bayan arkadaşa,iğrençsin gibilerinden triplere girdi.nuri abi de çok müstesna idi,onu farkettim.
    güzel bir mekan burası.cem karaca,erkin koray,ezginin günlüğü felan çalıyorlar,arada tsm ve türkü de tabi.film afişleri,posterler de ayrı bir otantizm katmış.(otantizm var mı yok mu bilmiyorum otantik varsa vardır bu da herhalde)
    fiyatlar da klasik,yani giriyo bi' yerden sonra.ama ankara'da yaşayan adam gitmeli bence,en azından havayı bir solumalı,güzel yer güzel.
    (mistir loba loba, 10.10.2007 17:52)
  6. akşamları 45'lik eşliğinde çay içmeye giderdik, yanında alengirli tostla.
    (iii, 10.10.2007 17:55)
  7. ankara'nın kendine has, şirin mekanı. nostalji doruktadır. bir türkan şoray sever olarak, mekanda bulunan posteri önünde birkaç resmim de mevcuttur. necdet tosun burger ile bilal inci, burada tüketilebilecek favori yiyeceklerimdendir. yeşilçam severler buyursun gitsin, pişman olmayacaklardır.
    (endoplazmik retikulum, 16.12.2007 02:05)