plajda kitap okuyan insan modeli 

adana çık aradan

1. konuyla ilgili bir yazı:
    (bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)
    (negatif, 04.09.2007 17:14)

2. ya okumayı seven insandır ya da "bilgili insan" imajı çizmek için kitap okuyordur.
    (portakalda vitamin, 04.09.2007 17:18)
  3. hiç de görüntü verme derdi olmayan insandır. güneşleniyordur, güneşin altında öylesine dana gibi yatmak yerine kitap okuyordur. gel gör ki, tiyatroya giden insanlar kadar uzaylı muamelesi yapılır bunlara.
    (una guitarra, 04.09.2007 17:21)
  4. insanın fikri neyse zikri de odur önermesini doğrulatır cinsten bir cümle daha. kitap okuyan insanlar neden bu kadar kıskanç ya da aşağılayıcı kem gözlerle takip edilir anlamıyorum dedirten, başka bir 'model' ile biten cümle de denilebilir. insanlar plajda, belediye otobüsünde, kampüsün çimlerinde kitap okuyabilir. bırakın efendim okusunlar.
    (kesmeseker, 04.09.2007 17:28 ~ 17:29)
  5. denizden gelen dalga sesleri, o güzel koku, hafif esinti altında, son sürat sonunu görmek için çırpındıkları romanlarını okuyan insanlardır. dokunmayın bu büyük keyiflerine.
    (kl7mu, 04.09.2007 17:29)
  6. (bkz: keyif adamı)
    (tamdely, 04.09.2007 17:30)
  7. tüm gün hiç birşey yapmadan güneşlenmek yerine vaktini değerlendiren kitap okuyarak güneşlenerek tatilini geçiren normal ve mantıklı insanlardır.
    (antiasocial, 04.09.2007 17:53)
  8. sabah serinliğinde ve sakinliğinde deniz kenarına gelmiş ve sağda solda cirit atan gürültü yapan çocuk ve bilimum genç insandan yoksun olmanın verdiği avantajla bu eylemi gerçekleştiren insandır. (ne modeli kardeşim lego mu lan bu)

plaj kenarında illa denize girilecek, etrafa kum saçarak koşulacak, denizde milleti rahatız edecek şekilde deve güreşi yapılacak diye bir kanun mu var? isteyen istediğini yapar. ister kitap okur, ister kitap yazar, isterse grup halinde counter oynar (abartı mı oldu ne)

sonuçta en asil duygunun insanıdır. güneşlenirken istediğini yapmakta özgür olduğunun bilincine varan ve bu şekilde başkalarını rahatsız etmeden takılan insandır, vatandaşımdır, belki de müstakbel asker arkadaşımdır, emicemdir. ama model hiç değildir.
    (guenhwyvar, 04.09.2007 18:58)
  9. tatili, plajda götü devirip yatarak sağda solda gördüğü turistleri kesmek olarak algılamayan kişidir. 40 derece sıcakta, güneşin alnında, ıstakoz misali kızarmaktansa, kitap okumayı tercih edendir. takdir edilesidir.
    (chicaloca, 04.09.2007 19:31)
  10. mistir loba loba ' ya katılmadığımı, okumayı çok sevdiğimi, güneşlenirken yada şemsiye gölgesinin altında az da olsa hissedilen o serinlikte uzanıp yapmayı çok sevdiğim eylemdir, belirtmek isterim.. gene olsa gene yaparım pişman değilim..
    (altruistic, 04.09.2007 19:55)
  11. temel 1001 fıkrayı okuyorsa, eğlenceye eğlence katan eylemdir.
    (şiirbaz, 04.09.2007 20:18)
  12. okumak hayatının bir parçası olan insandır. çok çalıştım, bir haftacık bir tatilim var onda da kitap okumakla geçirilir mi şeklindeki yaklaşıma şiddetle karşı çıkan insan modelidir. kitap okumayı bir görev saymadığı içindir ki tatil olması ya da olmaması onu bağlamaz..zaten yatmadan önce uykuya dalmak için bir nevi rahatlama unsuru olarak kitaba sarılan insan da yine aynı modeldir. yine de yaz ayları için ayrı, kış ayları için ayrı kitap seçimi olacaktır elbette. sıcak etki eder illaki beyine. bu yüzdendir ki genelde kışın ağır ve okkalı kitaplar, yazın mümkün olduğunca kolay okunur kitaplar seçecektir bizim küçük minik kitap kurdumuz.
    (dulcinea, 04.09.2007 23:56)
  13. yüzme bilmeme ihtimali olan insandır.zira yüzme bilmediği için on beş günlük tatilini sadece kitap okuyup güneşlenerek geçiren bünyeler tanımıştır şahsım.
    (konuş vega abla beni bi tek sen anlarsın, 05.09.2007 01:09)
  14. (bkz: akdeniz insanı)
    (maslow, 05.09.2007 01:29)
  15. plajda bütün gün sevgilisiyle telefonda konuşan tiplerden çok daha mantıklı olan insanlardır.zira madem sevgilinden ayrılamıosun gelme tatile,madem geliosun o zaman iki dakika elinden bırak şu telefonu dedirtirler.oysa doğru kitap bulunduğunda,okumak insanı dinlendiren birşeydir.
    (nomennocry, 05.09.2007 01:30)
  16. yurdum insanının kitap okumaya karşı tavrını düşünecek olursak yapılması beni son derece mutlu eden eylemin kahramanlarıdır.insanı'boş zamanlarımda kitap okurum'cümlesi kadar rahatsız etmiyor açıkçası;çünkü kitap boş zamanlarımızda okunacak kadar değersiz değildir!bırakınız efendim bilgili görünmek için dahi olsa okusunlar,,kaldı ki insanlar yoğun iş temposu arasında bulamadıkları kitap okuma fırsatını da yakalamış olabilirler,her ne şekilde olursa olsun kitap okumanın-hangi mekanda ve zamanda olduğu da mühim değil-nesi rahatsız edebilr ki!bilakis mutlu olunuz!!!
    (hodbinim işte, 05.09.2007 01:46)
  17. kumlara uzanarak kitap okuyan soğuk ülke kızları en baştan çıkartıcı versiyonudur.
    (luto, 05.09.2007 01:48 ~ 01:48)
  18. bunlara ek olarak plajda üstünde bikini "hz. muhammedin hayatı"nı okuyan tipler vardır bir de.
    (bkz: ben mi yok canım)
    (cam eldiven, 05.09.2007 02:21 ~ 02:23)
  19. (bkz: anlamsız yere bok atmayı seven salak modeli)
    (genetic superior cell, 11.09.2007 17:52)