|
|
- fransızca asıl anlamı 'kapıcı' olup kapıcıların fransada sadece merdivenleri silip kalan zamanda hiç bir halt etmemeleri sırf çene yapmalarından yani tam olarak herbirinin kapıcılar kralı olmasından kaynaklı, 'geveze, çok konuşan' insanlar için de kullanılan bir tabir.
'pipelet' maskulan 'pipelette' feminan halidir.
- dördüncü nesil yazar.*
- hem güzel,hem akıllı,hem zeki.galatasaray üniversitesi'nin kültürlü kızı.kızım olsa pipelette'ye benzese bana anne dese.dünya cennet olurdu...
- taklit yaparken izlenesi insan yaşayarak karakter değiştirerek o durumu size en iyi şekilde anlatmak için kıvranır durur güzel de yapar ama siz bu sırada noldu ya bu hanım hanımcık kıza diye düşünürsünüz, bu arkadaş kahve dünyasındaki çikolota şelalesinin(!) taklidini yapar gelin siz düşünün..tanınası yaşanası sevilen insandır..
- eğer sınıfta kalmak gibi bir çılgınlık yapmazsam kendisiyle daha uzun yıllar birlikte olacağım kardeş dost arkadaştır lakin kendisinden haber alamıyoruz telefonlarımıza çıkmıyor,sözlükte görünmüyor gün ortasında atılan tek bir mesajla idare etmekteyim "çok sıkıldım" kendisine hiç bi' şey senden değerli değildir derken bunu asla sallamayacağını adım gibi bilirim üzülürüm
- (bkz: tersdönenşemsiye/!pipelette)
nickaltında da belirttiği gibi kendisiyle mesajlaşamıyorduk uzun süredir kendisi bana mesaj gönderiyor lakin benim ki gitmiyor ona ne olabilir diye düşündüm "beni cibilliyetsizlere eklemedin değil mi?" diye sordum kendisine o da "yok abi ne alaka" dedi ve az önce(benim zorumla) yaptığı kontrole göre ben şahsın cibiliyetsizlerindeyim o da benim kanka listemdedir.
burdan kendisine "böyle mi olacaktık" şarkısını göndermek istediğim yazar.her ne kadar nickaltı istemese de hayatını buraya yazacağım yazar
- nicki "piplet" olarak okunan yazardır.
- (görsel: fırat/14240)
- birinin hayatında sıradan insanlar vardır, özel insanlar vardır. neye göre bu ayrım yapılır? hislere göre. aynı şeyleri sevmeye gerek yoktur. aynı şeyleri düşünmeye gerek yoktur. belki sizin kara dediğinize o ak der, belki bazı konularda bu sebeple atışırsınız bile ama hisler devreye girdiğinde bu farklılıklar insanları uzaklaştırmaz aksine daha çok yakınlaştırır. paylaştığınız her an dan ayrı bi keyif alırsınız. özel insanlardır bir hayat boyu yanınızda olacak insanlar. sonuç olarak, benim için özel olan insandır, par deuxmdür, candır, dosttur.
- buralardan uzakta küçük bir dünya turuna çıkmıştır -ne kadar abartmış olsam da- özletecek yazardır kendisini.
- küçük dünya turundan dönmüş yazardır. yaz ortası giderken istanbul üzüntüden ağlamış, dönerken de istanbul gökleri bu kez de sevinçten ağlamıştır.
yaz ortası gidişide dönüşüde istanbulu suya sele boğmuş, şemsiyesiz, yağmurluksuz yani hazırlıksız yakalananların canına okumuş, milleti ıslak fareye döndürmüştür. hoşgelmiş, safalar getirmiştir. yalnız bir daha öyle uzak diyarlara ta dünyanın öbür ucuna gideceği tutarsa gene , belediye hoparlörlerinden hakla yanında şemsiye ve yağmurluk alması için uyarı anonsları yapılmasını önereceğim. ülkemiz küresel ısınma yüzünden susuz kalırsa eline uçak bileti verip her gün kanada' ya gidiş erkesi gün dönüş yaptıracağım. görün bakın barajların dolması ne demek ülkeyi sel basmazsa şaşarım.
tekrar hoşgelmiş. gözümüz aydın olmuştur.
- gördüğümde büyük ihtimalle, yanlışlıkla 'nerelerdesin seeeen!!' diye sağ kulağına doğru bağırıp onu da sağır edeceğim yazardır, bana temkinle yaklaşmalıdır..
(epitaph, 13.09.2008 23:10 ~ 23:10)
|