pilli bebek   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. ankaralı rock grubu.bi kaç sene önce albüm çıkarttılar ama fazla tutmadı...oysa süper şarkılar vardı albümde.zaten kendileri bi bar grubu,o yüzden albüm tutmadı diye bu işi bırakmadılar.şu anda ankara ssk işhanındaki baraka rock barda sanırsam her perşembe ve cumartesi saat 22.30 da çıkıyolar.sahneleri tahmin ettiğimden çok daha güzel.hele program başlamadan bi intro yapıyolar ki tadından yenmez...
    (errant, 08.08.2004 06:09)
  2. pille çalışan ve bu sayede yürümek konuşmak gibi eylemlerde bulunan oyuncak.
    (dydm, 08.08.2004 06:30)
  3. belli bir yaşa kadar çocukların pilini fırlatıp attığı oyuncaktır, onlar kendileri oynatmayı seçer ki bence de doğrusunu seçiyolar
    (greeen, 08.08.2004 06:38)
  4. adı uyandırmadan olan tek albümlerindeki şarkılar şöyledir:
    1-açılsın gozlerin
    2-hilalin sarkisi
    3-malabadi koprusu
    4-berrak
    5-kara diller
    6-yoluna bas koy
    7-kedi
    8-siyah beyaz
    9-sakarya
    10-fotograf
    bence çok güzel bir albüm. ozellikle de kara diller, siyah beyaz ve sakarya'ya bayılırım. sahne performanslarını abimden duydum. çok güzelmiş. ilk fırsatta gidip görmek istiyorum 4-5 senedir...
    (itulujune8, 07.01.2005 04:07)
  5. ankara hard rock cafe'de albümümüz yakında çıkacak diye bir akşam tanıtım gecesi düzenlemişlerdi. o zaman 18 yoktuk bira da alamıyoruz 30 yaşlarındaki ablalarla beraber şarkı söylediydik. hey gidi günler...
    (hell isnt good, 07.01.2005 09:25)
  6. türk rock tarihinin gelmiş geçmiş en güzel şarkılarından biri olan (bana göre tabi) siyah beyaz'ın sahibi olan grup.
    (battal boy cekirge, 31.03.2005 21:14 ~ 21:14)
  7. barışarock 2004'te çok güzel bir performans sergilemiş güzel rock topluluğu. alternatif olma gibi kaygılarının olmaması çok güzel özellikle.
    (comatose, 28.05.2005 22:24)
  8. (bkz: siyah beyaz)
    (bkz: kara diller)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 27.08.2005 14:27)
  9. küçükken severek oynadığım bebeklerin en kral versiyonudur. gerçi kendince şarkı söylemesi ve sizi hiç sallamaması kötü ama olsun gene de güzeldir pilli bebek. yalnız pilli bebeklerin şarkıları geldikleri ülkeye göre değişir.mesela benimki kıbrıstan alınmış olduğu için sürekli kıbrıs şivesiyle konuşuyordu. çocukkenden net olarak hatırımda kalan arka arkaya söylediği şu konu bütünlüğü taşımayan cümlelerdir: "bana bir bisiklet ikram eder misiniz? oo ne güzel çiçekler babam çok güçlü ve kuvvetlidir anneciğim seni çok seviyorum"
    (florianus, 27.08.2005 21:53)
  10. ankara'da türlü mekanalrda hala faal olan çok kaliteli bi rock grubu..gercekten efsane şarkıları vardır ve kendilerini bozmadan hala müzik yapmaktadırlar..
    (imrahor, 12.02.2006 01:58)
  11. albüm kapağı ve kayıdı sorunlar taşımasına rağmen yi bir albüm yapan önemli rock topluluğu
    (sahaf, 17.04.2006 03:15)
  12. rock müzik piyasa olmuşken bile eminim ki istemedikleri için popülerliği reddeden ve müzikte amatör ruhunu hissetmenin dayanılmaz hafifliğiyle dinlenen güzel müzik grubu.
    (ya moor, 30.04.2006 19:44 ~ 19.10.2006 10:39)
  13. piyasadaki ben rock yapıyorum, ben müzik yapıyorum diye arz-ı endam eden birçok kişinin/grubun yaptığından çok daha kaliteli müzik yapan , kendilerini canlı dinlemek için ankara'ya gitme planları yaptığım müzik grubu kendileri.albümlerindeki bütün parçalar hit olabilecek kalitede zannımca. öyle nadide eserler hepsi. ankaraya gitmek demişken, götümü kaldırıp iki adım ötede istanbula gidebiliyor muyum? gidemiyorum.
    (kuzudis, 14.08.2006 10:20)
  14. artık her cuma beyoğlu imam adnan sokaktaki gölge barda sahne alan güzel grup. ben konserleri için ankara'ya gitmeyi çok istiyordum ama onlar kalktılar geldiler sağolsunlar.
    (dice man, 01.01.2007 21:46)
  15. nasıl olduysa piyasaya çıkmamış olan 2. albümünden olsun adlı bir şarkıyı dinleyip beğendigim müthiş vokala ve gitar tonlarına sahip ankaralı grup. ancak olsun adlı parçaları uyandırmadan albümleri ile pek bir alakasız. zira elektronik öğeler biraz etki etmiş müziğe. o keskin tonlar yok parçada.

yorgun gecelerin ardından
    hep aynı yere gelirken
    ıslak sokaklar boyunca düşündüm
    borcum varmış gibi kendimden
    bir gülümseme beklerken
    tren yolları boyunca düşündüm
    sanki yıllardır uzaktayım ben
    özlemin hep sensiz elimden
    ama yalanlar görünür hala
    burdan bakınca sonsuz dünyaya
    olsun demek de zor artık
    çocuk düşlerimiz de yok artık
    erken ölülmlerin ardından
    hep aynı yere gelirken
    ıslak sokaklar boyunca düşündüm
    borcum varmış gibi kendimden
    bir gülümseme beklerken
    tren yolları boyunca düşündüm...
    (kayıp patika, 19.01.2007 15:57)
  16. bir sakarya klasiği rock grubu. en son sevgililer gününde ankara'da çaldılar.
    (manha de carnival, 22.03.2007 12:02)
  17. iyilerdi eskiden doksanlarda ,ilk çıkışlarını hatırlarım ne olay olmuştu ' hocam bi grup var deli ya izleyelim mi sıkı rock yapıyo adamlar' sonrasında gidilir izlenir bi süre takip edilir sonra bırakılır..
    sadece ankara yı hatırlatıyo bu adamlar bi de doksanları...
    (eleanor, 22.03.2007 13:32)
  18. siyah beyaz şarkısının üzerine şarkı tanımadığım grup...
    (seqtomik, 22.03.2007 13:42)
  19. iyi gruptur, eskidir, efsanedir, bu sektörde başı çekenlerdendir de hep yerlerinde saymaları insanı üzüyor.
    (jellyjam, 25.03.2007 05:30)
  20. istanbul şişli'de 80' li yılların meşhur oyuncakçısı. her türlü bebek ve oyuncak vardı... halaskargazi caddesi' nin orta yerinde iki katlı büyük bir dükkandı. hey gidi günler hey...
    (draco, 27.04.2007 12:35)
  21. ağlasan da ölsen de sevsen de o bunu yapmayacak,
    uçsan da düşsen de sürünsen de o bunu görmez ki...

sağlam sözlerle sağlamaltyapılı şarkılar yaratan sağlam grup.
    (bkz: sağlam)
    (badangel, 22.05.2007 15:11)
  22. ve sonunda 2. albümlerini çıkarmış olan grup. şöyle demektedir kendileri:

"2. albüm olsun çikti!!! bebek ters geldi o bakimdan uzun sürdü..."

şükür kavuşturana...

www.pillibebek.com.tr

http://www.myspace.com/...
    (dice man, 02.06.2007 19:54 ~ 19:58)
  23. (bkz: titreşimli bebek)*
    (akarui, 02.06.2007 19:57)
  24. yeni albümleri olsun ile bomba gibi geri dönen gruptur. bu giriyi girerken albümü sıcağı sıcağına ilk kez dinlemekte oluşum nedeniyle ayrıntıları ilerleyen girilerimde belirteceğim. *
    (depresif enfeksiyon, 04.06.2007 23:13)
  25. yeni albümleri olsun'daki parçaların sıralamasıyla:

anlıyorum bak eylül akşamı uzun geceler olan biten rahat olsun halvet gündüz yüzlü kız beyhude olsun*

diyen.. çok da güzel diyen grup.
    (frock, 11.06.2007 20:27)
 sayfa  / 2