patrona hayır demek   

adana çık aradan

1. her babayiğidin harcı değildir. patronun istemiş olduğu herhangi bir şey karşısında kesin tavır koyarak "hayır" demek zor iştir. hele ki patronunuz karşı cinsten ise.

misal benim patronlarım (-lar diyorum çünkü iki taneler, eş patron mu ne boksa artık) kadın. ikisi de. evet ikisi de kadın. ve iş yerinde bulunan tek erkek benim. kamil abiyi saymıyorum. hayır erkek olmadığı için değil ofis içerisinde olmadığı için. yoksa kamil abi tam bir erkektir. neyse konuyu dağıtmayalım kamil abinin hanımı düşünsün bunları. evet benim patronlarım kadın ve iş yerindeki tek erkek ben olduğum için, iş tanımımın dışında kalan tüm işler için de beni kullanıyorlar.

diaze ampul patladı, diaze arabamı çeker misin?, diaze musluğa bir baksana, diaze çöp birikmiş atar mısın? şaka değil gerçek bu çevirmen, ofis boy, vale, teknik destek, amele ve tesisatçı şeklinde çalışıyorum. bu işler için ayrı ücret alsam aylığım şu an aldığımın 3 katı olur şerefsizim. ama patrona hayır diyemiyorum. hayır bi de seslerini kıvırtıyor haspalar diazeeeee! sanırsın soyunmuş, yatakta çıplak beni bekliyor aq! odanın kapısını açınca panter desenli donuyla sevgili patronum bana gel gel yapacakmış gibi. ama nerde diazeeee tuvaalet tıkanmış, yuh artık ama ya.

bu tür işleri de ben yaptığım için bu sefer asıl işlerim gecikiyor o zaman diğer patron devreye giriyor, diaze, işleri sallıyor musun kuzum? bak kuzum! kinayeye bak, şimdi evet desen değil, hayır desen e niye gecikti o zaman? al sana iki ucu boklu değnek. tesisatı hallettim desem utanıyorum, arabanmızı çektim desem kaç dakikanı aldı ki oluyor. lan iyice bunaldım ha! hiç bir boklarına hayır diyemiyorum bu çifte belaların.

geçen gün biri aldı beni evine götürdü, bmw arabasıyla. giderken bende ne hayaller, koltuk altımı koklamalar falan, çorabım kokuyo mudur diye düşünüyorum, iyi ki temiz don giymişim falan diye dua ediyorum. eve gittik direkt duşa soktu beni yenimle ellerim titriyor sonra bi baktım küvette "miles", bizimkinin labrador köpeği! yıkar mısın dedi? keselerim bile diyiverdim. 3 saat it yıkadım ya 3 saat. lan dingil hayır desene. ama yok diyemiyorum.

gerçi düşünüyorum patron erkek olsaydı da yapar mıydım bunları? evet yapardım geriyim lan ben tam geri!
    (diazepam, 18.07.2008 11:21 ~ 11:26)
  2. - bana karşı mı geliyorsun lan
    + hayır

bu kadar basittir.
    (easy company, 18.07.2008 11:23)
  3. - kovuldun.
    - hayır, siz kovmuyorsunuz ben istifa ediyorum .
    - isabet oldu. tazminat vermeyiz bari.
    (closer, 18.07.2008 11:29)
  4. bu sözü söyleyebilmek için bir iki ton toshack gerekir . ancak zaman zaman hayır demenin gerekliliği de hissedilir çünkü patronun her uygulaması doğru olmayabilir . bizim işyerimizde patron olmasa da yöneticimizin başlarda isteklerine uyduğum bazı uygulamalarda mağdur olup işyerinde huzursuzluk yaşadığım kısa bir zamandan sonra her denileni yapmadığım gerektiği zaman hayır deyip karşısında durduğum bazı durumlardan sonra işyerinde daha mutlu olduğum kanıtlanmıştır .
    (legendhakan, 18.07.2008 11:44)
  5. başka bir iş bulduğunun göstergesidir.
    (bedevix, 18.07.2008 11:47)
  6. (bkz: patrona hayır isyanı)
    (karizmatik, 18.07.2008 11:49)
  7. dünyanın en zor eylemi.

tabii ki her insanın kendi kendisinin patronu olduğu düşünüldüğünde..

insanın kendisine hayır demesi..

durması gerektiği yeri bilmesi..

zor çok zor..
    (ernesto guevara de la serna, 18.07.2008 11:52)
  8. zor olsa da yapılması gereken eylem. hayır diyin, hayır. yoksa önüne geçilmez. her şeye evet demek zorunda kalırsınız mazallah. tabi günümüzde iş bulmanın çok zor olmasından mütevellit patronlar kendilerini ingiltere kralı/kraliçesi(ne alaka lan kralı kraliçesi) olarak görmeye başladılar ya neyse.

ben denedim oluyor gibi,

"iki yıldır aynı şirkette çalışıyorum. bildiğiniz gibi bir yılı tamamlayanların 16 gün yasal izni var. neyse ilk yıl öyle böyle kullanmadım. zaten gidecek yerim/planım yoktu. öylece geçti.araya kış girdi falan. bu sene ikinci yılım doluyor şirkette. lan bu dün ayın 17 siydi dimi. aha bak hatta dün (17.07.2006) tam iki yıl olmuş . bende de patron(lar) maşallah üç(3) tane. üçü de erkek, üçü de itü mezunu. inanmazsınız ofisteki tek bayan da benim. neyse birinci, ikinci diye hitap edim.
    birinci patronla iş konuşuyoruz o ara tatil konuları açıldı. mali müşavirde var yanımızda, yapılması gerektiğini söylüyor izinlerin. bende araya sıkıştırdım. "x bey izin demişken bende bu yıl izne çıkıyorum değil mi?" dedim. patron işte hiç çıkmazsan niye çıkmıyorsun demez.güldü "hallederiz" dedi, iyi dedim. neyse aradan bir kaç gün geçti benim kafamda planladığım gün yaklaşıyor(izne çıkmak için). tekrar açtım konuyu bu sefer ikinci patron söz konusu. sanırım birinci patron bahsetmiş. "sen ne zaman izne çıkıyorsun dyydy?" dedi. "ayın 20sinde" dedim. "kaç gün" diye sordu. 15 gün dedim. bakın acıdım 16 demedim. neyse düşündü. "20 si çok erken dedi daha sonra çık" dedi. "hayır" dedim. "hayır olmaz" . hem de ne desin, tatilimin bir haftasını şimdi kullanacakmışım bir haftasını sonra. ben ne anladım bir hafta bir hafta git gel. 15 günlük planı yapmışım. tüm arkadaşlara söz vermişim. sonra böl bunu ikiye. zaten ikinci kısım mutlaka kullanılmaz kaynar gider. asla kabul edemezdim. neyse laf arasında kaynadı gitti bu. geçen gün birinci patrona hatırlatıyorum bizim tatil kaynamasın arada diye. "x bey ben tatili 25 ine aldım. 25nde gidiyorum haberiniz olsun". ( gidiyorum, yapıyorum derim hep. gidebilir miyim? diye bir huyum yok. bu huyumu seviyorum. bu sefer patronlar hayır diyemiyor.) "kaç gün?" dedi tekrar. "15 gün" dedim. çok uzun, olmaz , valla biteriz dyydy, bir sürü ödemeler var, bilmem ne dedi. "olur olur " dedim. bir hafta falan olmaz x bey dedim. ailemle gitcem falan.anlatıyorum. o inat ben daha inat. tırsmıyorda değilim. adam git bir daha gelme dese ne yapıcam acaba diye de düşünüyorum içimden. en sonunda dayanamadı, "bari yapabilecek bir arkadaşını koy yerine gelene kadar" dedi. "iyi dedim ,hallederim ben. zaten bütün işleri halledip gidicem" dedim. bir de göz kırptım, merak etme sen gibisinden çıktım dışarı. şimdi konuştum bir arkadaş bırakıyorum yerime. lan bunlar ben yokken anlaşıp işi ona vermezler dimi. yok canım yapmaz bunu bana aslı. yapmazsın dimi kız?

neyse iki patrona "hayır" dedik. üçüncü nerde? onun bu aralar dünyadan haberi yok. o öğrenene kadar ben gidip gelirim zaten*
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 18.07.2008 11:53 ~ 11:55)
  9. -diaze lan. her işte bir şey vardı, neydi o?
    +hayır
    -evet hayır.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 18.07.2008 11:54)
  10. (bkz: göt ister)
    (slistrin silvarius, 18.07.2008 12:36)
  11. (bkz: vurdum tekmeyi girdim odasına)
    (kakamelsokoban, 18.07.2008 12:44)
  12. profösyonel bir iş yerinde çalışılıyorsa bal gibi de denebilecek durumdur. yapılan işlerin parası evet onun cebinden çıkar ama altında sizin de imzanız olan işler yapılmaktadır iş yerinde, eğer yaptığınız işlere güveniyorsanız bal gibi de dersiniz hayıt bu böyle olacak diye, ama başka türlü hallerde iş değişir, patronun çevresinde yalakalar varsa ve siz de işinizi kaybetmek istemiyorsanız denemez olur o hayır, ama diyebilmek gereklidir,
    (speleofizik, 18.07.2008 13:16)
  13. patrona hıyar demekten -içinizden yüzüne karşı olmamak şartıyla- daha kötü olmayan şey. vallahi yani, patronunuza hıyar demeyin. hayır deyin daha iyi.
    (brandon, 18.07.2008 13:30)
  14. (bkz: saian'a evet demek)
    (bkz: meraklısına kötü espri yapmak)
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 18.07.2008 13:34)
  15. - eleman! raporu bitir, fotokopileri çek, ssk primlerini yatır, temizliği yap, kediyi besle. hepsini pazartesi sabahı masamda görmek istiyorum. kedi de dahil.
    - hayır!
    - ne?
    - ...lısı. hayırlısı. eheh.
    - boş durma.
    (tembel, 18.07.2008 13:35)
  16. 3 kilo taşşak ister.
    (mutsuz, 18.07.2008 13:40)
  17. bazen patronun hoşuna da gidebilir:

-bugün erken mi çıkıcaksın?
    +hayır!

-bu ay izne çıkıcakmısın?
    +hayır

-istifanı basıp başka işe mi başlıcaksın?'
    +yooo hayır

-maaşına zam ister misin?
    +cızzz ama hayır
    (pinkpillsandblueshots, 18.07.2008 14:34 ~ 14:34)
  18. + benimle evlenir misin?*
    - hayır!*
    (spongebob, 25.07.2008 13:44 ~ 13:45)
  19. iç dayanışma ve oto kontrolünü sağlayan işletmede çalışan ve müdür arasında olması gereken muhakeme örneğidir.

prensibi olmayanlar için de geçerlidir.

+bu iş daha bitmedi mi mikail
    - hayır müdürüm
    +bitmedi için mi hayır? bitti için mi hayır?
    - evet müdürüm
    +mikail aynı benim gençliğimdeki gibisin !!
    - nasıl yani abi??
    +karaktersiz şerefsizin tekisin

(bkz: klavuzu karga olanın burnu boktan çıkmazmış)
    (bkz: mental engelliden müdürlüğe terfi etmek)
    (foxmuld3r, 25.07.2008 14:16 ~ 14:18)