|
|
- büyük risk almaktır.
otomatik vitesli arabayla sollamak bile yeterince zorken, uyuyakalmış bünyelerin (bkz: quarantine), (bkz: the weakest link) ve arabayı kullanan bir arkadaşlarıyla beraber anıttepe'den odtü'ye 3 dakikada gitmek gerektiği için, anıtkabir'den bahçelievler tarafına giden caddede denenmiş ve başarısızlıkla sonuçlanmıştır. araba tam makastayken arıza yapmış ve abs devreden çıkmıştır. bir passat ve bir okul servisinin arasında tam şeridin ortasından kalınmış ve o anda araba her nasıl olduysa durmuş ve zincirleme bir kaza son anda önlenmiştir. fakat yenilen küfürler ve trafiğin bir anda karışması engellenememiştir. ölüm korkusu hakkaten hissedilmiştir.
- (bkz: makas atmak)
- ani olarak yüksek torklar elde edilmesi gerektiğinden ve de araç hele bir de dolu ise yapılması sadece ve sadece "ben ecelime susadım" anlamı taşıyan hareket.
ha tabii ki güveniyorsanız kendinize ve aletin roketlemesini kullanmaya başladı iseniz, yanacak benzine de razı iseniz, kısa dalga boyuna sahip makaslar atılabilir ama fazla uzatmamak lazım keza, düşük vitesi alette siz ayarlamıyorsunuz bu da hayatınızı mekanik bir dalgaya bağlamak demektir.
- (bkz: triptronik vitesli arabayla makasa girmek)
(raiser, 15.01.2005 17:36 ~ 17:40)
- eğer yapılacaksa gaza sonuna kadar basarak yapılması uygun olan olay. gaza sona kadar basıldığında araç vites küçültecek, ekstra güç sağlamak için ikinci yakıt girişini açacak, yakıtı içmeye başlayacak ve sizi ileri doğru atacaktır. "yok ben bunu yapamam" diyorsanız, akıldan dahi geçirilmemesi gereken harekettir.
- çok da sorun olmamaktadır zira neredeyse tüm otomatik viteslerde gazı köklediğinizde araba vites düşürüp daha yüksek devirde vites atıcaktır. bir de spor kullanımı aktif hale getirdiyseniz kimse dışardan anlamaz arabanın otomatik vites olduğunu zaten, devam...
(tamdely, 04.09.2007 17:14 ~ 17:14)
- manuel vitesli araba varken otomatik viteslisini almanın ve kullanmanın sonuçlarından birine ulaşılacak olan eylemdir.
- şoförlerin yapması gereken iştir. sadece gaza asılmakla olacak iş değildir, gaza basmakla şoförlük olsa en iyi şoförler küçük çocuklar olur, direk gazı köklemeleri hasebiyle.
- sadece otomatik vitesli değil, hiçbir tür arabayla makasa girmemekte fayda vardır. taşıt araçlarından bir tek trenle makasa girmek güvenlidir, ki onda bile kazalar oluyor, düşün yani.
|