odtü ile ilgili yanılgılar   

adana çık aradan

1. yanılgı: odtü eski kalitesini kaybetti. odtüyü bitirmenin bir zorluğu kalmadı artık.
    gerçek: odtüdeki hocaların çoğu yıllardır değişmedi. yeniler de gayet başarılı. sınavların artık daha kolay olduğu yönünde bir kanı olduğu doğrudur. ancak çan eğrisi ve hocaların bilindik sınav okuma tarzı yüzünden geçmek hala zordur.

yanılgı: odtü mezunlari iş bulamıyor.
    gerçek: odtü mezunları hala gayet kolay bir şekilde iş bulabilmektedirler.

yanılgı: odtülü odtüyü dünyanın en iyi üniversitesi olduğunu iddia eder. diğer üniversitelerle dalga geçer.
    gerçek: okul hayatım boyunca odtüdekilerin üniversite yarıştırma olayına girdiğini görmedim. hatta bu konu hiç akıllarına gelmez.

yanılgı: odtülüler her ortamda kendilerini üstün gören, hemen odtülü olduğunu belirtmeye çalışan insanlardır.
    gerçek: odtülüler odtüden çıkmaz zaten. her zaman kendi seviyesindeki insanlarla takıldığı için bu fikirlere kapılmaz.

yanılgı: odtüde herkes türkçe cümlelerin içine ingilizce kelimeler katarak ingilizce bildiklerini birbirine gösterme çabasındadır.
    gerçek: derslerle ilgili terimler dışında böyle bir durum söz konusu değildir.
    (semih cumhuriyeti vatandaşı, 19.03.2007 20:13)
  2. (bkz: ben odtülüyüm selam ederim)
    (bkz: yazar burada bir mesaj vermeye çalışıyor)
    (jellyjam, 19.03.2007 20:29 ~ 27.08.2007 23:45)