windowsu vazgeçilmez öğelerinden biridir. alelade bişeyler yazıp sonra da silmek için ideal bir programdır. ha bir de bir zamanlar not defteri kullanarak yayılmış bir virüs vardı, 1999'daydı sanırım. virüs, ismi notepad.exe olan not defterinin adını notepad.com olarak değiştiriyor, kendini de notepad.exe olarak windows/system32 altına kopyalıyordu. bu virüs, kullanıcı not defterini çalıştırdığında önce kendisi faaliyete geçiyor, kullanıcı durumun farkına varmasın diye de orjinal not defterini çalıştırıyordu.
bunun bir de excel ve wordpad için olanının çıktığını duydum fakat hiç görmedim.
bazen geçmişin küçük bir ön izlemesi gibidir.
alışveriş listeleri, hangi gün ne kadar uyunduğunun notları, fiyat hesaplamaları,kira, faturalar,gelir-gider listeleri, sevilen gruplarının internetten download edilmesi için biriktirilmiş şarkı isimleri,
plan programlar, kimle ne zaman ne yapılacağına, telefon numaralarına, e-mail adreslerine kadar upuzun listeler,
sizin için hediye bırakılan dükkanların isimleri, yaz tatili planı için incelenmiş çin'de, fransa'da, italya'da pansiyon isimleri, fiyatları...
ölmeden önce yapmak istenilenler listesi
öğrenilmek istenenler listesi, görülecek yerler listesi
kısaca... belki yaptıklarınızın belki umut ettiklerinizin listelerinin olduğu küçük defterler.. oysa hepsi ya geçmişi ya da geleceği simgeler...
tek bir kanıt yoktur açıp baktığınızda bugüne dair.
günlük tutmayan lise öğrencisi için anı defteri. bütün sene çantanda gezdirmiş, bir sürü gerekli gereksiz şeyi not etmiş, bişeyler karalamışsan arada, yıllar sonra biyerlerden çıkınca sevindiren uyduruk defter.
aslında windows un en temel yazı programlarından biridir...o dandik not defteri ile yüzlerce farklı uzantılı dosya yaratabilirsiniz...sadece not defteri kullanarak, web sitesi yapmanız da mümkündür...
çok güzel olmuş özelliktir. ancak not defterine yazılan yazıların gri renkli olması okunabilirliğini azaltmış kanımca, siyah gibi daha koyu bir renk yapılabilinirse daha güzel olacak.
edit: zaten siyahmış ama benim stilimde bir sorun varmış..love eternal extended için gri yazılar yazıyorum not defterime..buradan yetkililere sesleniyorum..
bugun ilk defa kullanmayı denediğim fakat başaramadığım yeni sözlük özelliği. bu arada camel teması kullanıyorum ve sorunun temadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyorum.
kullanışlığı konusunda oldukça eleştirdiğim fasilite.
evet gerekli, evet bazen hayat kurtarır ama butonları kullanmak ve tüm yazdıklarımıza ulaşmak konusunda derin handikaplar barındırıyor. biraz daha pratikleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
beni şaşırtan harika olay. şaşırtmasının nedeni not yazıyor olabilmemiz deği tabi ki. dün itu radyo dinlerken bir şarkıyı not aldım. sonra girilere daldım unuttum onu kapattım sözlüğü. sonra bilgisayarı da kapattım. ertesi gün bir açtım sözlüğü benim not hala orda duruyor. ben artık silmem zaten orada yazanları. evet küçük şeylerden mutlu olmak güzeldir.
sözlüğümüzün not alma arabirimidir. vista'daki varsayılan gadget ile bir hayli benzerlik gösterir. hatta aynısı diyebiliriz.
hemen oracıkta minnacık olması çok güzeldir elbet ama bu kullanım zorluğu getiriyor bence. bir sürü yeni not yarattıktan sonra notlar arasında dolaşmak ve istediğimizi bulmak sorun oluyor. aynı şekilde uzun notlarımızda alt satırlara inmek, bir bütünü görmek...şımarıklık yaptığımın farkındayım, seviyorum sözlüğü ve not defterini. daha güzel olabilir yine de.
sınav öncesi derste yaptığım resimler arasında iki üç işe yarar not bulabilme ümidiyle baktığım defterdiir. ama yaptığım resimlere, şiirlere dalmama sebebiyet veren, hiç olmayacak zamanda olmayacak şeylerle uğraştıran defterdir...madem not tutmuyon niye bakarsın ki?
not defteri, basit belgeler oluşturmak için kullanabileceğiniz temel bir metin düzenleyicisidir. not defteri en çok metin (.txt) dosyalarını görüntülemek ve düzenlemek amacıyla kullanılır, ancak birçok kullanıcı not defteri'ni web sayfaları oluşturmakta kullanılabilecek basit bir araç olarak görür.
not defteri, yalnızca çok temel biçimlendirmeyi desteklediği için, düz metin olarak kalması gereken belgeleri yanlışlıkla özel biçimlendirme ile kaydedemezsiniz. bu, bir web sayfası için html belgeleri oluşturmada özellikle yararlıdır, çünkü özel karakterler veya diğer biçimlendirme, yayınlanan web sayfanızda görünmeyebilir veya hatalara bile neden olabilir.
not defteri dosyalarınızı unicode, ansı, utf-8 veya big-endian unicode olarak kaydedebilirsiniz. bu biçimler, farklı karakter kümeleri kullanan belgelerle çalışırken size daha çok esneklik sağlar.
fuat akdağ'ın sunup, rıdvan dilman'in yorumladığı futbol programı. hoca tarafından haftanın en iyileri seçiliyor.
haftanın en iyi futbolcusu, takımı, hakemi, teknik direktörü, golü gibi...
iki yakın arkadaş olan fuat akdağ ve rıdvan dilmen 'in eğlencesi ekrandan izleyiciye yansıyor.