|
|
- adı yas-tutuş anlamına gelir. merhametin, matemin tanrısı.
ağaçların (telperion ve laurelin) zehirlenişinden sonra göyaşları ile (manwe ve yavanna ile birlikte) son birer meyve daha açmasına yardım etti. ve bu meyveler ay ve güneşi oluşturdu.
en iyi öğrencisi olorindir (yani yüzüklerin efendisi'nde bilindiği üzere gandalf'tır).
gandalf'ın hobbitlere nasıl katlandığını sanıyorsunuz.*
(bkz: silmarillion)
- itü moleküler biyoloji ve genetik bölümü öğrencisi bir sözlük yazarı.
- kadıköy anadolu lisesi ve fdd'den tanıdığım,güzel vatanımdaki en sağlam hatun dm'lerden biri olan,frp insanı,çok pis ağız burun kırabilme yetenek ve azmini kendinde barındıran,itü moleküler biyoloji ve genetik bölümünde devam ettiği öğrenim hayatı dünyamız için tehdit oluşturacak sonuçlara sebebiyet verebilecekse de çok şirin ama çok korkulası insan modeli.**
- muhabbet edilesi sözlük yazarı..
- 2 sene boyunca dersanedeki sınıf arkadaşım olduğunu yeni öğrendiğim, kadıköy anadolu lisesi mezunu şu anda genetik okuyan bilgili,iyi,konuşulası insan..**
- beni tavlada iki oyun yenen ama sevinci zarlardan birinde iki tane üç rakamının bulunması üzerine oyunun iptal edilmesi* ile kursağında kalan dondurma sever arı.
- 3 senedir bir şekilde bana katlanan, fdd de özellikle son sene yaptığım onca rezilliğin şahidi, rüzgarda ayrı bir güzellikle bir o yana bir bu yana giden saçlarıyla birlikte güzel insan..
buralarda da karşılaşmak varmış kader kısmet diyoruz.
kendisiyle hep böyle iyi kalmak istediğim genetikte okuyan ve artık sosyal arı statüsünde bulunan biricik arkadaşım..
- bugün zirvede karşılaştığım hoşsohbet arı.
- şu sıralar bunalım modu takılan insan.frp hakkında sağlam bilgi sahibi olduğuna inandığım insan.
- taşıdığı fizik kitabı sayesinde sıkı kas yaptığına inandığım, ne zamandır haber alamadığım ,yaz okulu mağdurlarından olan , daha pek az görmeme rağmen çabuk kaynaştığım pek bir sevdiğim iyi insan. **
- okuduğum birkaç girisiyle hakikaten sıkı bir hemcinsim gibi görünen genç itülü.. helal olsun diorum
- yaz okuluna gidiyormuş, öyleymiş. ama onu derste görmek mümkün olmuyormuş. sınıf yerine uçak-uzay labına gidiyormuş yanlışlıkla galiba.
- kendimden bile sıkıldığım anda beni bıkmadan dinleyen insan***
- küçüklüğünden beri frpci ve sıkı bir dm olan; moleküler biyoloji ve genetik bölümünde okuyan; akıllı, sevimli bilirkişi.
- adına yazılanları gördükten sonra tanışmak istediğim insan.. dişi dm de görecektik ha.. vay be..
en yakın zamanda bir zirvede karşılaşmak istediğim dişican..
- gandalf'a sabrı öğreten valie.
- çok güzel girileri vardı, beğenirdik kendisini ama farkettiğim kadarıyla uzun bir süredir girmez olmuş sözlüğe.
- este'den daha güçlüdür. feanturi'nin kız kardeşi. kederi ve melkor'un bozması yüzünden arda'nın acı çektiği her yara için yas tutması ile tanınır.
- nereye gitti diye merak ettiğim yazar.
- merhametin ve matemin hanımı. telperion'u göz yaşları ile zehirden arındırmıştır. (bkz: ungoliant)
- yanlış hatırlamıyoram çok uzun süredir sözlükte yoktu, tekrar aramıza dönmüş. eskilerden yüzleri tekrar sözlükte görmek güzel.
- yeniden hoşgelmiş dediğim yazar ailecek sevindik
- eğer yoğunluklu, sağlam bir yeniden yazmaya başlama ise kendisininki, ben de havai fişeklerle karşılayanlar arasında yerimi almak istiyorum. hatta görüyor ve arttırıyorum ki, gelsin bize dragonlance oynatsın.
|