kabaca defol git anlamına gelir , bir kişinin fikir ya da zikirlerine katılınmadığında bu söylem kabalığı vurgulamak maksadıylan defol git yerine kullanılır.
bir de yüksek medeniyet internet ahalisince (!) kullanılan bir formatı vardır ki eleştirinin son noktasıdır.
günlerce senin peşinden koştum ooo ,
tanıdiğim herkese msn ini sordum ooo,
günlerce saatlerce aradım durdum,
ama sen tuttun elin adamına gittin siktir git.
siktir git, siktir git,
siktir git, siktir git,
seni görmek için zirveye geldim ooo,
o gün çok mutlu bir günümdeydim ooo,
derken seni masanın birinde;
herifin biriyle elele gördüm,
ama sen tuttun elin adamına gittin siktir git.
doğru düzgün ve onurlu yaşamak isteyen insanların, hayatlarında gerektiği yerlerde artık gerekmeyen insanlara söylemeyi bilmeleri gereken önemli bir emir cümlesi.
söylendiğinde garip bir şekilde rahatlama hissi uyandırır. özellikle "siktir" kısmındaki "s" harfinin baskın bir tonda söylenmesi ve "i" harfinin de hafif "e"ye dönük olması pek bir lezizdir.
kime? soru kelimesiyle karşılık verildiğinde küfürü edeni 1-2 saniyeliğine bloke etme şansınızın olduğu laf. ancak karşısı da hazır cevap çıkar da "tabi ki bana" der ise sorumluluğu siz alırsınız karışmam.
aslında söylenişten söylenişe anlamının değiştiği söz öbeği(küfür) örneklemek gerekirse;
-yahu ilik gibi karıydı be. 1.80 boy 35 numara ayak. sarı saç. ben de durur muyum...
+(sözün gerisini beklemeden)siktir git len (ufak at da civcivler yesin manasında)
+oğlum var ya geçmem için bir sonraki sınavdan 100 almam lazım
-abi alırsın belki,olur belki(titreyerek, umut sarıkaya karikatürlerinden fırlamışçasına)
+ya bi siktir git ya (dalga mı "geçiyon" anlamında)
-katırcan çok hayvansın aşkım. ben gidiyorum arama beni.
+siktir git. (git buradan &/(^41+9&%q anlamında)
bana, şimdiki çocuklar bi alem dedirten defetme küfürü.
oturduğum mahallede bir ilköğretim okulu mevcut. bu okulun bahçesinde günde 10-12 saat top oynayan, mahalle maçları yapan çocuklara rastlayabilirsiniz. hatta ekmek almaya gidiyorum diye çıkıp kavgalarını, sevinçlerini çok kez gözlemlemişliğim vardır.
yine bu gözlemlerin birinde, bir mahalle maçında pozisyonun gol olup olmadığı tartışılırken (ki direk yok taştan kaleler) iki rakip küfürleşmeye başladılar. yaşları taş çatlasa 10-11 falan. birbirlerinin üstüne yürüdüler ve o anda biri bağırdı:
+siktir git
türkçe ek-kök olaylarını çözmüş diğer çocuğumuz ise şu cevabı verdi:
- sana mı soracağım oooolluuumm siktirmeden gideceğim belki.
açıkça söyleyebilirim ki daha önce "siktir git" olayına hiç bu açıdan bakmamıştım. ulan dedim şimdiki çocuklar alem vallahi.
ben ekmek almak için bakkala doğru ilerlerken onlar araya giren arkadaşların yatıştırmasıyla maçlarına devam ettiler.
maçın sonucunu da bizim apartmandaki furkan'dan öğrendim bizim mahallenin çocukları 27-24 kazanmışlar.
bizleri siktir etmeye meyilli olanlara, büyük zevkle söylenen söz. ama en güzeli, gönlümüzden siktir ettiğimizde, kendi kendimize yüksek sesle söylemektir. yüzüne söylesek, bu kadar zevkli olmaz. siktirsinler gitsinler efendim ve siktirip gidenler, iyi ki gittiler. oh be!
kız arkadaşından taze ayrılan kişi tarafından kıza söylediği son söz olduğu ileri sürülen argo kelime grubu. çeşitli varyasyonları mevcuttur. kıza siktiri çektim ortak yeaaaa