|
|
- maltepe, fem tarzı dersanelere gitmiş gençlerin, 'göt, baş açmak' olarak kendilerine empoze edilmeye çalışıldığını düşündükleri kriterlerdir. halbuki esas çağdaşlık kriteri insanın kendine yakışanı giymesidir.
- misal nedir bunlar? şeklinde bir soruyla kendisine yönelmek istediğim kriterlerdir. kardeşim milletin koyduğu kriterlere uymak zorunda misin? çağdaş olduğunu millete ispatlamak zorunda misin? ya da birilerinin kararlarına göre mi çağdaş olunuyor? manyak mısın? tarzı sorularla da üzerine gidip boş anında arkaya geçip üç puanı koparacağım kriterlerdir de aynı zamanda. yemişim kriteri. herkes kendi önünden yesin.
- bismillahirrahmanirrahim
çağ-daş-lık.
çağ -> kök. nedir bu çağ? uzay çağı, bilim çağı, enformasyon çağı, yeni çağ ve yakın çağ. ne zaman başladı? üretim bandıyla. lokomotifle. koka kolayla ve noel babayla. ikinci dünya savaşıyla hızlandı apolloyla falan uzaya çıktı.
daş -> bişey eki. nedir bu daş? ortak olan anlamına geliyor sanırım. karındaş vs hesabı. yani çağ-daş kimmiş? dayımın oğlu. şaka lan şaka. çağın gereklerine uyan. takım elbise giyen. koka kola içen, noel babaya inanan, apollo haberlerini televizyondan izleyendir çağdaş. çünkü çağ bunun çağı.
lık -> bişey eki daha. (bunu açıklamaya gerek yok)
yani tekrardan, "çağdaş" olmak "iyi" olmak demek değildir. eğer "çağ" (devir) türlü piçliklerle hayvanlıklarla bir yerlere gelme çağı (devri) olmuş ise, o çağa ayak uydurmak iyi bir şey değildir.
ama ille de "çağdaş" kabul edilmek istiyorsan benim canım kardeşim, oyunu kurallarına göre oynayacaksın. takım elbiseni giyip, traşını olacaksın. çağdaşları beğenmiyorsan, çağdaş olmazsın olur biter.
çağdaş benim dayımın oğludur, eyi çocuktur.(hector, 12.02.2008 01:54 ~ 01:55)
|