|
|
- kadıköy sanatçılar sokak'ta bulunan güzel ferah mekan
- ankarada da şubesi vardır. nazım kültür evi diye geçer.
(bkz: http://www.nazimhikmetkulturmerkezi.org)
- uğur yada mef dersanesine gidenlerin her sabah önünden geçtiği, genişçene birkaç katlı bina. tkp lilerin mekanıdır. ama gidip oturdunuz mu kimse gelip karışmaz etmez.
(ragnar, 27.03.2006 21:55 ~ 21:55)
- düzenli olarak gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal etkinlikler, paneller ve film gösterimleri ile çok az kültür merkezinin elde edebildiği başarıya ve şöhrete sahiptir. ayrıca sinema, fotoğrafçılık ve edebiyat alanlarında da atölye çalışmaları vardır.
- karşısında uçarı adlı cafe'nin buluduğu; yazın açık hava sinemasının olduğu yer.
- aziz nesin'in gol kralı kitabında deneyimli futbolcu duvar ahmet'in ileride sait hopsait olarak futbol tarihine adını yazdıracak çömez sait'i eğitirken anlattığı "rakip geldi mi basacaksın tekmeyi, çok mu güçlü, deviremedin mi, arkasından tüküreceksin, onu da yapamadan adam hızla yanından mı geçip gitti, o zaman basacaksın küfürü" şeklindeki talimatlarının iyice sindirilip özümsenmesi sonrasında kollar sıvanıp çamur atmaya girişilen mekandır ayrıca. içinde yapılan işleri hayatta yapamayacak olanların kirasını, çay fiyatlarını eleştirmekle uğraştığı mekandır.
edit: hayretler içerisindeyim, o kadar çekemeyeni varken neden hala bunu en sevilmeyen eserleri arasında göremiyorum acaba? sözlükteki hatalardan mı kaynaklanıyor?
- yaz günlerini bahçesinde düzenlediği konserler, tiyatrolar ve film gösterimleriyle güzelleştiren, sergi salonunda sürekli bir şeylerin bulunduğu, bir adet oda korosu, bir adet gençlik korosu ve bir adet çocuk korosunu bünyesinde bulundurman, ayrıca yurtsever cephe işçi korosu'na mekanını açmış olan, bunun yanında halk dansları topluluğu çalışmalarına başlamış olan güzel mekan. ,
geçen ay düzenlediği film gösterimlerinde iran'lı sinemacıların eserlerine yer veren, bu ay ise filistin üzerine çekilmiş belgeselleri programına alan, müdavimlerinin kısaca "nazım" olarak adlandırdığı kurum.
- lisedeyken ara sıra uğrayıp arkadaşlarımla çay içip muhabbet ettiğim mekandı. normal yerlerden farkı seminerler, konuşmalar, sergiler vs. olması gibi geliyor bana..ve sanırım o yüzden muhabbet iki saat sonra karı kız muhabbetine gelip tıkanmazdı..güzel mekandı, umarım hala öyledir..
- kadıköy gibi 100metrekarelik alana 10 bina sıkıştırılmış bir semtin içinde, büyük ağaçları, ferah bahçesi ve keşfedilmemiş olmasıyla yaz akşamlarının favori mekanıdır.
bir de uçarı vardı karşısında, cool sahibi ihsan abi'yle yavşak ama zararsız elemanıyla ucuz ve güzel bir mekandı, sonra mühürlendi, açıldığında kişiliksiz ruhsuz bir 5. sınıf cafeye dönüşmüş bulduk, uğramadık sonra...
- çeşitli sanat ve eğitim atölyeleri ve bu atölyelerde eğitim veren başarılı hocaları ile eşi bulunmaz gerçek bir kültür merkezidir. bu dönemki atölyeler şu şekildedir:
ispanyolca, rusça, klasik gitar, temel eğitim tiyatro, fotoğraf, satranç, dans (latin), halk dansları ve edebiyat.
- 2 temmuz sivas katliamı anısına bir dizi etkinlik düzenlemektedir.
1 temmuz salı, saat 20:00
maltepe nazım kültürevi
sivas katliamı'nda yaşamını yitiren şairlerin şiirlerinin seslendirileceği etkinlik tolga sağ ve erdal erzincan'ın vereceği müzik dinletisi ile devam edecektir.
2 temmuz çarşamba
nazım hikmet kültür merkezi, kadıköy
19:00 forum/dinleti ufuk karakoç - şiir dinletisi kemal özer
21:00 gösteri ve şiirler: temmuz için yaralı semah - kemal özer/ şiirleriyle şairler
3 temmuz perşembe
nazım hikmet kültür merkezi, kadıköy
21:00 belgesel film gösterimi : sivas 93
- 27 temmuz itibariyle denizli egs kültür merkezinde sergilenecek olan "sakıncalı piyade" adlı tiyatro oyununun organizatörü olan kültür merkezi.
|