mihail saakaşvili   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. gürcistan devlet başkanlığını 4 yıldır sürdürüyor. 5 ocak 2008 tarihinde yapılan seçimlerde tekrardan seçilmiştir. agit, seçimlerin demokratik olduğunu iddia ederken rusya seçimlere hile karıştırıldığını iddia etmektedir.

saakaşvili turuncu devrimle iktidara gelmişti. batı yanlısı bir siyaset yürütmektedir. gürcistan'daki rus üsleri ve güney osetya sorunları yüzünden sık sık rusya'yla sürtüşme yaşamaktadır. 4 yıllık başkanlığının pek başarılı olduğu söylenemez, diktatörlüğü yıkıp demokrasiyi getirdiğini iddia etmesine rağmen uygulamada eski başkan şevardnadze'den daha demokratik olduğu söylenemez. ayrıca ekonomik anlamda tam bir hayal kırıklığı yaşatmıştır gürcülere.
    (galliani, 17.01.2008 11:59)
  2. (bkz: @2624242)
    (cerceve, 08.08.2008 15:28)
  3. "perşembe akşamı bizzat kendisi tv’ye çıkıyor ve diyor ki: “ey güney osetya halkı! size yalvarıyorum. sorunu silahlar halletmez. oturup konuşalım. ben ateşkes ilan ediyorum. eskiden rusya’nın dahil olacağı görüşmelere karşıydım, şimdi ona da evet diyorum, size en yüksek özerkliği verelim ve moskova’yı da garantör yapalım. yeter ki savaş olmasın.” bu lafı ettikten sadece birkaç saat sonra, gürcü tanklarına saldırı emri veriyor. ve savaşın fitilini kendi elleriyle ateşliyor. olacak iş mi?"

http://www.radikal.com.tr/...

soros tedrisatından geçmesine rağmen doğasından bir şey yitirmemiş demek ki. tipik bir şark kurnazı.
    (kronstadtlı ölü denizci, 10.08.2008 11:52)
  4. şu an itibariyle 2500 sivilin ölmesine sebep olan toprağa tapan savaş suçlusu. diğer suçlu da putin'dir... olan yine ne için öldürüldüğünü bile anlamayan sivil halka olmuştur...
    (otantik, 10.08.2008 15:44)
  5. gori kentinde kameralara şov yaparken, rusların hava saldırısı yapacağı haberini almasıyla karizmayı falan sallayıp "let's go away" deyip koşmaya başlaması bir olan, koşarken yere kapaklanan, "bu olay bizimle ilgili değildir, amerika'yla ilgilidir" tadında saçmalayan, güney osetya'yı kazanmaya çalışırken beceriksizliği yüzünden muhtemelen daha fazlasını kaybedecek olan, seçimle aldığı koltuğu nasıl geri vereceğini merak ettiğim sözde devlet başkanı.
    (ilyiştaykovski, 11.08.2008 21:00)
  6. ordusunun belinin kırılmasını ne kadar istesem de koltuğunda kalmasını da o kadar istediğim zavallı.
    (azwepsa, 11.08.2008 21:05)
  7. adının telaffuzunun çok hoş olduğunu düşündüğüm şahsiyet.
    (hashukukcu, 11.08.2008 21:13)
  8. tahsilini amerikada yapmış, newyork barosuna kayıtlı avukat olarak çalışırken bir anda ülkesine dönerek belediye başkanı seçilmiş,
    belediye başkanlığı döneminde belediye işçileriyle beraber taş taşıyıp, harç dökmüş, toplumla içli dışlı görüntükten sonra amerika güdümlü turuncu devrimin lideri olmuş şimdilerin gürcistan başkanı.
    lakin bu sıralar karizmasını fena çizdiriyor. nerden tutsa elinde kalıyor. nerden yakacağını bilemiyor bi halde bi o tarafa bi bu tarafa oynuyor. bana nedense bizdeki erkan mumcu yu hatırlatıyor.
    (ankebaa, 11.08.2008 21:13)
  9. (bkz: ülkesini kumarda kaybeden adam)
    (carpenoctem, 12.08.2008 12:45)
  10. nasıl gaza geldi ya da ne içti de böyle birşey yaptı merak ettiğim devlet adamı. adam denmez böylelerine ama neyse.
    (cymbaline, 12.08.2008 14:40)
  11. eduard shevardnadze' nin ardından başa gelince, batıyla oynayacağı oyunların, kendi ülkesindeki sorunlarla birleşince, gürcistan' ın rusya ile ilişkilerinin ciddi şekilde bozacağı, 2004 yılında kimi çevrelerce belirtilmiş politikacı....
    (orochimaru, 12.08.2008 14:41 ~ 14:41)
  12. ülkesini çok hızlı bir biçimde nato'ya sokma planını başarı ile uygulayan politikacı. tabii iktidarda kalabilirse
    (stocky2001, 12.08.2008 15:13)
  13. gürcistan cumhurbaşkanı.

şevardnadze'nin soros yardımlarıyla istifa ettirttiren batı hayranı, columbia mezunu, 7 dil bilen, bir süre avrupada yaşamış, karısı hollandalı olan kişi...
    (velaredno, 12.08.2008 17:40)
  14. http://www.president.gov.ge/...
    (azwepsa, 12.08.2008 17:47)
  15. lahey savaş suçları mahkemesinde yargılanması gereken sözde lider.binlerce kişinin katilidir,amerikan uşağıdır,vesaire vesairedir,terbiyemi bozmak istemiyorum.(bkz: allah belanı versin)
    (vamişkunan, 12.08.2008 17:47)
  16. feci şekilde türk loydu başkanı mustafa insel'e benziyor.
    (wondrous, 12.08.2008 17:47)
  17. misyonunu tamamlayınca, yani savaşın büyümesini sağlayıp kaynakların paylaşılmasına bahane olma durumu sona erince, bilinmez bir yerde usame bin ladinla karşılıklı havyar falan yiyecek olan başkan. satıcı kelimesinin karşılığı olarak resmi sözlüklere konulabilir kendisinin. çok da yetenekli görünüyor, rol kabiliyeti falan olsun.

iki günde karıştırdı koskoca coğrafyayı, tebrikler.
    (sirene, 12.08.2008 17:50)
  18. yaşam koçu bile olamayacak olanın ülke yönetmeye kalkanının adıdır. yaşasın turuncu ha!

hem ne o öyle, bir taraftan barış için kağıt kalem uzatırken, öbür taraftan osetya'yı bombalamaya devam etmeler falan? iğrenç olan şeyi gizliden gizliye yapmak yerine gözününde yapmış olmayı maharet sayıyor galiba. barış istiyorsan saldırmayacaksın arkadaş.
    (ulysses i anlamadım, 12.08.2008 17:59)
  19. rusya sergey lavrov üzerinden buyruk gibi beyanatlar verirken, miheyl sürekli bir ajitasyon havasında. kendisine kalkan olan fedailerini bırakıp, topuklarını götüne vura vura kaçmasına neden olan korkusundan ne söylediğini iyice şaşırmış hatta. gül devrimi günlerindeki romantik-sorosist demokrasi nutukları izlenmeye değerdi ama savaş günlerinde kimsenin karnını doyurmuyor bunlar. bu kadar saf olacağını tahmin etmemiştim doğrusu.

ne zamandır abd'nin saakaşvili'nin yerine birini aradığı söyleniyor. adamlar da haklı; sen yetiştir, iktidar yap, gürcü hükümetini maaşa bağla, sonra da rusofob miheyl kaç senenin emeğini heba edip rusya'nın ekmeğine bal kaymak sürsün. hayır, abd zaten gürcistan demokrasisiyle ilgilenmez; yolsuzluklar, mafya, muhalefete baskı filan... ülkeyi açık pazar yapamadı, ihtilaflı bölgeleri acaristan dışında yola getiremedi ondan hep. abd de pek gaddar canım...

kadife devrim sırasında şevardnadze, meclisi basan "devrimci" muhaliflerin üzerine ateş açtırmaktansa istifa edeceğini söylemiş. aynı durumda miheyl kalsa, milletin karnını kurşunla doldurur bu korkuyla maazallah.
    (kronstadtlı ölü denizci, 12.08.2008 18:33)
  20. az önce sarkozy ile açıklama yaparken akıcı olarak fransızca konuşup gazetecilerin sorularına yine akıcı şekilde ingilizce yanıt vererek bana "oha artık" dedirtmiştir.
    (cerceve, 13.08.2008 00:35)
  21. sahnede unutulmuş kukladır kendileri.
    (begassi, 13.08.2008 00:36)
  22. gürcistan'ın gori kentini ziyaret ederken, rusların hava saldırısını yaptığını sanıp kameralar önünde topukları yağlayan adamdır. hayır lider diyeceğim ama dilim varmıyor ki masum gürcistan halkının böyle tırsak katiline lider demeye...
    (anarchistrockstar, 13.08.2008 01:24)
  23. yetenekli piyon.
    abd, kafkasya'da tutunabileceği; daha doğrusu avucunda oynatabileceği ülke olarak gürcistan'ı seçmişti yıllar önce. putin çeçenistan'dan başlayınca işe abd geç kalmamak için gürcistan'a el attı derhal. 60 milyon dolarlık silah, eğitim ve personel yardımı ile başladı işe. abd, rusya ile gönül bağları olan edvard şevardnadze ile devam etmenin uzun vadeli çıkarlarına uymayacağını düşünüp neo milliyetçi saakaşvili'yi başa getirdi. önce kolay lokma acaristan'dan işe başlayan yumuşak tipli, daha sonra abhazya ve osetya'ya geldi. ancak aradan geçen yıllardan sonra abd'nin rusya'nın arka bahçesine girmesine iyice uyanan putin bu sefer gürcistan'ın ve abd'nin planlarına izin vermedi. ve son olarak gürcistan ın osetya ya saldırması olayı ise saakaşvili'nin tam olarak bir tarafında patladı. muhtemelen bu saatten sonra gelecek erken seçimle birlikte saakaşvili gidecek ve yerine başka bir piyon gelecek.
    (denetçi 34, 14.08.2008 12:08 ~ 12:21)
  24. osetya'ya saldırırıken natodan medet uman,ama nato'nun yani abd'nin tavrıyla döt olan şahsiyetsizdir.
    ama bir gerçek ki,döt olduğunu anlamak bile bir kapasite meselesidr. o salak bunu bile anlayamamıştır.
    hoş,anlasa ne olacak ki,olan yine ve ne yazık ki masum halka olmuştur.
    (artık yeni birşey söylemek lazım, 14.08.2008 12:14)
  25. ülkesini resmen yabancılara teslim etmiş devlet başkanı...

http://www.ntvmsnbc.com/...
    (orochimaru, 14.08.2008 12:18)
 sayfa  / 2