new york' lu olmak, çılgın olmak, oturaklı olmak, kapitalist olmak, insan gibi yaşamak, ağzın açık etrafa bakmak, özledikçe burnunun direğini sızlatmak, bi gittin mi bi daha kopamamak, manhattan' lı olmak.
eric johnson ın şahsımca en güzel parçası. gözünüzü kapatıp dinlediğinizde manhattan ın gece görüntüsü gözünüzün önüne gelir. çalmasıda insana ayrı bir keyif verir.
uzaylısından yaratığına, gök taşından salgın hastalığına kadar dünyaya gelen ne kadar lanet musibet şey varsa (bkz: hollywood) hepsinin öfkesini kustuğu ve en büyük yıkımın yaşandığı talihsiz şehir. tabi dünya da her zaman oradan kurtarılıyor hakkını yememek gerek.
manhattan'ı dinliyorum, gözlerim kapalı
beyaz adamlar geçiyor derken
kaldırımlarda sürü sürü, bir sürü
kafalar çekiliyor barlarda
bir kızılderilinin suya değiyor ayakları
çok acımasız beyaz adam
bir kuş çırpınıyor eteklerinde
gamlı baykuş, umut her zaman var
manhattan'ı dinliyorum, gözlerim kapalı...
mazhar alanson abimizin söylediğine göre ayrıca bir kanal adı.
...
bir ara kızlar tuvalete gitti
dönüşleri bir hayli gecikti
ne oluyor dedim merak ettim
gittim kapıya çok bekledim
fedai burası new york dedi
beş dakikada değişir bütün işler
bu işler dedi anladın mı?
adamı bazen geriden şişler
planet gibi bir yer vallahi
dumanlar çıkıyor asfaltlardan
önümde yürüyen deli bir adam
çöplükteki spagettiyi yedi
televizyon desen binbir kanal
bir kanal var hele manhattan ademle havva röportajdalar
onların bile yaprağı var edep yerlerinde
bunlar ise dal şafaklar
yuh be dedim hayret kardeşim
öbür gün hemen şirkete gidip
bilet tarihimi değiştirdim
...
bir woody allen filmi.
film özellikle diyaloglarıyla dikkat çeker.entelektüel tartışmalar,bergman üzerine yapılan sataşmalar ve kadın başta olmak üzere toplumun durumu ile yozlaşan değerler üzerine kurulu bir filmdir.
ankara'nın en iyi barlarından biri. cinnah caddesi'ni tırmanırken farabi sokak kesişiminden sola döndüğünüzde ilk sağda eski çevre sokak yeni ismiyle üsküp caddesi'ndedir. bodyguardları acımasızdır.
bir zamanlar salı akşamları bilhassa dolup taşan ankara mekanı. eskisi kadar popüler olmayışını yeni mekanların açılmasına mı, çıkan grupların fiyasko oluşuna mı, yoksa gençliğin artık clubber kültürüne daha bi aşina olmasına mı bağlayayım, bilemiyorum.